TNG
Fördomsfria och datadrivna Intervjuresultat med Tengai - världens första fördomsfria AI-screeningmjukvara för rekrytering

Fördomsfria och datadrivna anställningsintervjuer med Tengai

AI-baserat screeningverktyg för ett fördomsfritt första urval

Det började med en AI-robot och en vision om att göra anställningsintervjuer mer rättvisa och fördomsfria. Idag är Tengai ett marknadsledande screeningverktyg som bedömer kompetens och personliga egenskaper genom att utföra interaktiva anställningsintervjuer. Helt digitalt. Låter det intressant? Integrera Tengai i din rekrytering med oss på TNG!

Tengai är världens första fördomsfria AI-screeningmjukvara för rekrytering och skapades i TNG:s innovationshubb TNGx i samarbete med Furhat Robotics. 2019 lanserades den första versionen, AI-intervjuroboten Tengai Unbiased, som fick stor uppmärksamhet världen över och bland annat syntes på BBC, World Economic Forum och CNBC.

Tengais avatar nickar, blinkar och ger bifall under anställningsintervjun - allt för att få jobbsökaren att känna sig bekväm och avslappnad.

Idag är Tengai ett eget bolag inom koncernen Key People Group, där även TNG ingår. Roboten har blivit till en app, och produktutvecklingen pågår ständigt. Bolaget erbjuder idag arbetsgivare inom alla branscher en helt automatiserad screeningmjukvara för att fördomsfritt och kostnadseffektivt intervjua kandidater utan att färgas av deras ålder, kön, utseende, bakgrund eller etnicitet.

Interaktionen innebär att mjukvarans avatar och den sökande helt enkelt har en videodialog med kompetensbaserade frågor och svar samt återkoppling i realtid. Vid behov kan avataren dessutom be om förtydligande och fördjupande svar.

Rekrytera fördomsfritt med Tengai och TNG

Då Tengai bidrar till en mer fördomsfri rekrytering använder vi på TNG oss givetvis själva av verktyget som en del av vår fördomsfria rekryteringsprocess. Bland annat för att proaktivt bygga talent pipelines, vid spontanansökningar eller som en integrerad del av rekryteringsprocesser då våra kunder ofta önskar ännu mer fördomsfria rekryteringar och ett objektivt och datadrivet beslutsunderlag.

Nyfiken på att testa Tengai för din rekrytering tillsammans med oss på TNG? Hör av dig så berättar vi mer!

Kom igång idag!

Tengai är en marknadsledande screeningmjukvara som erbjuder datadrivna och fördomsfria anställningsintervjuer till arbetsgivare inom alla branscher.

Historiska milstolpar

På bara några år har det hunnit hända mycket. På TNG är vi stolta över att från början ha varit med och utvecklat Tengai – världens första fördomsfria screeningmjukvara. Här är några historiska milstolpar från resan.

Anställningsintervju med en fördomsfri AI-robot

Tengai genomför sin första anställningsintervju

Från vision till verklighet. Efter månader av utvecklingsarbete och nästan 200 testintervjuer var det i juni 2019 dags för den första riktiga anställningsintervjun. Upplands-Bro kommun, TNG:s första Tengai-kund, blev först i världen rekrytera fördomsfritt med hjälp av intervjuroboten.

"</a

Tengai blir viral – syns i media världen över

Utvecklingen av världens första fördomsfria intervjurobot gick knappast obemärkt förbi. Samtidigt som teamet på TNG och Furhat Robotics lärde AI-roboten att intervjua, väckte den stor uppmärksamhet i såväl svensk som internationell media. Här kommenterar Charlotte Ulvros, marknadschef på TNG, det massiva pressuppbådet.

Möt Anders Örnhed – först i världen att få jobb med hjälp av en social AI-robot

Anders blir först i världen att få jobb med hjälp av Tengai

Våren 2019 sökte Upplands-Bro Kommun en digitaliseringssamordnare. Tillsammans med TNG drog rekryteringen igång, där första urvalsintervjun skedde med Tengai. Och efter ett par veckor stod det klart att Anders Örnhed blev först i världen att få ett jobb där en intervjurobot var en del av urvalstekniken.

"Intervjuroboten

Tengai valideras i oberoende forskningsstudie

2020 kunde en validerings- och forskningsstudie genomförd av Anders och Sofia Sjöberg på Psychometrics Sweden AB bevisa att Tengai, utan mänsklig tolkning, kan genomföra standardiserade blindintervjuer i dialogformat och samtidigt mäta personliga egenskaper som är relevanta för arbetslivet. En bekräftelse på validiteten i Tengai för att uppnå mer fördomsfria intervjuprocesser.

DNB först i världen att använda en social AI-robot för rekrytering till internship-program

DNB använder Tengai rekrytering till internship-program

DNB, en av Nordens största banker, blev först i världen att rekrytera till ett internship-program med hjälp av Tengai. I samarbete med TNG valde banken att använda intervjuroboten som en del av urvalsprocessen till sitt internship-program 2020. Här berättar Tobias Bedinger, HR Advisor på DNB, närmare om samarbetet.

Innovativa HR-teamet på Altran satsar framåt

Altran hyr in och använder Tengai i sina egna rekryteringar

HR-teamet på Altran blev först i världen med att hyra och använda den fördomsfria intervjuroboten i sina rekryteringar. ”Att inte bara hänga med i den tekniska utvecklingen utan helst leda den, är ett signum för oss”, sade bolagets HR Director Anna Alveros i samband med implementeringen.

Den stora fördelen är att Tengai inte på något sätt registrerar ovidkommande faktorer som kön, utseende, ålder och härkomst – som annars skulle kunna påverka utgången av en intervju – utan enbart förhåller sig till kandidaternas kompetens.

– Havva Ilhan, biträdande personalchef på Upplands-Bro kommun

Vi rekryterar just nu

Kontakta TNG - ditt rekryteringsföretag som rekryterar och hyr personal fördomsfritt och datadrivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Vill du veta mer om hur Tengai kan integreras i din fördomsfria rekryteringsprocess när du rekryterar med oss på TNG? Lämna dina kontaktuppgifter så ringer vi upp!

Lästips för dig

Visa alla