TNG

Spara tid och öka kvaliteten på dina anställningsintervjuer med Tengai

Faktabaserat intervjuresultat – hyr intervjuroboten Tengai!

Med Tengai kan du öka kvaliteten och skapa fördomsfria anställningsintervjuer samtidigt som du får ett automatiserat och jämförbart beslutsunderlag. Utan att behöva ta en enda anteckning. Och dessutom ge de som söker jobb hos er en kandidatupplevelse utöver det vanliga. Hyr din egen intervjurobot som hjälper till med dina rekryteringar! Hör av dig till oss på TNG, numera också återförsäljare av roboten. Så här fungerar det!

Tengai - världens första fördomsfria intervjurobot

AI-roboten Tengai kombinerar 15 års erfarenhet av fördomsfri rekrytering, beteendevetenskap och avancerad robotteknik med en ny fördomsfri intervjumjukvara. Intervjuroboten kan användas av organisationer inom alla branscher för att öka träffsäkerheten och effektiviteten i anställningsintervjuer. Dessutom minskar Tengai mänsklig bias och kortar ledtider i rekryteringsprocessen då roboten kan genomföra fler anställningsintervjuer än vad en människa klarar av, med hög kvalitet. 

Du får ett faktabaserat, datadrivet och automatiserat beslutsunderlag, där du som chef eller rekryterare inte behöver lägga tid på att intervjua kandidater. Kort sagt: Tengai gör grovjobbet. Du behöver bara definiera vilka kompetenser som krävs för den aktuella tjänsten och göra den slutliga kandidatbedömningen utifrån det faktabaserade intervjuresultat Tengai tar fram. Sedan lägger du som chef tid på era toppkandidater i fördjupande motivationsintervjuer. 

Faktabaserat beslutsunderlag

Få ett jämförbart datadrivet beslutsunderlag av slutkandidater.

Ökad hållbarhet och kvalitet

Intervjua fler kandidater fördomsfritt med högre kvalitet.

Sänkt rekryteringskostnad

Effektivare och fler automatiserade robotintervjuer spar pengar.

Steg för steg: Så funkar det

Att rekrytera med Tengai är enkelt. Först anpassar du din egen kravspecifikation. Sedan genomför Tengai strukturerade intervjuer utan mänsklig inblandning. Därefter kan du objektivt jämföra intervjuresultaten och gå vidare med de mest intressanta kandidaterna.

 

Se hur robotintervjuer går till!

Enkelt för dig som kund

Tengai utvecklades ursprungligen i TNG:s innovationslabb TNGx. 2019 avknoppades Tengais verksamhet till det egna bolaget Tengai AB, med syfte att utveckla produkten för att säljas globalt. TNG är idag svensk återförsäljare av intervjuroboten och dess mjukvara. Det innebär att det nu är ännu enklare för dig som kund att ta del av alla fördelar roboten för med sig.

Välj önskat upplägg här nedanför!

Hyr en intervjurobot

Nu kan du som vill effektivisera och skapa bättre beslutsunderlag i intervjuprocessen enkelt hyra din egen robot via oss på TNG. Vi sköter leverans, installation och support och du kan sedan fritt använda Tengai i dina anställningsintervjuer.

JAG VILL VETA MER!

Tengai First Select

Komplett rekryteringslösning där Tengai integrerats i TNG:s etablerade och egenutvecklade fördomsfria rekryteringsmetodik™. Vi sköter hela rekryteringen och ger dig ett faktabaserat och objektivt intervjuunderlag med scoring av kandidater.

JAG VILL VETA MER!

Automatiserade robotintervjuer med intervjuroboten Tengai

Med automatiserade robotintervjuer får du:

 • Objektivt och fördomsfritt första kandidaturval

  Tengai skapar ett strukturerat, faktabaserat och datadrivet bedömningsunderlag och tar därmed bort fördomar ur intervjun. Detta minskar risken att medvetet eller omedvetet välja bort någon talang baserat på utseende, ålder, kön, bakgrund eller etnicitet. Tengai lagrar inte heller någon tidigare data.

 • Minskad risk för felrekryteringar

  Mer kvalitativt och rätt matchade kandidater enligt utvalda kompetenser, vilket minskar risken för kostsamma felrekryteringar.

 • Faktaunderlag som bedömer framtida arbetsprestation

  Strukturerad och därmed mätbar intervjudata om kandidaternas framtida arbetsprestation ger bättre faktaunderlag för anställningsbeslut.

 • Ingen diskriminering under intervjun

  Robotintervjuer minskar risken för diskriminering, vilket gynnar alla då vi har delat ansvar för processen. 70 % av jobbsökare* upplever att de valts bort i en rekryteringsprocess på felaktiga grunder som ålder, kön eller könsöverskridande identitet, etniskt ursprung, funktionsnedsättning, sexuell läggning, utseende eller vikt. Och en stor del av detta sker under intervjun.

 • Ärligare svar från sökande

  Mer ärliga svar från kandidater då de inte behöver spegla rekryteraren (74 % säger detta efter hundratals användartester).

 • Mer tid över

  Tengai genomför 4 gånger snabbare och 7 gånger fler intervjuer än vad en rekryterare orkar, med bibehållen hög kvalitet. Istället kan du fokusera på det som är viktigt* för att kandidaten ska tacka ja till jobbet: hens motivation, chefens ledarskap (61 %), teamet (60 %) och utvecklingsmöjligheter (45 %).

 • Rättvis intervju- och kandidatprocess

  En rättvis och objektiv intervjuprocess för alla intervjuade, då de får alla samma frågor och samma bemötande.

 • Stärkt employer brand

  Intervjuroboten Tengai skapar en unik kandidatupplevelse som visar på viljan att arbeta med employer branding genom att våga prova ny teknik.

 • Träffa färre men bättre matchade kandidater

  När du låter Tengai sköta det första urvalet behöver du bara träffa de kandidater som verkligen är intressanta och kvalificerade. Tidseffektivt och dessutom Corona-säkert.

* Källa: TNG:s kandidatundersökning 2019 med över 1 500 jobbsökare

Intervjuroboten Tengai används vid rekrytering av kunder inom många olika brancher

Brett användningsområde

Intervjuroboten Tengai kan användas för att genomföra anställningsintervjuer inom ett brett spektrum av branscher. Redan idag har en mängd olika organisationer rekryterat med Tengai.  Exempel på möjliga användningsområden:

 • Offentlig sektor och branscher med höga krav på compliance
 • Företag med rekryteringsvolymer på 100+ per år
 • Volymrekrytering till service- och detaljhandel
 • Trainee- och internship-program
 • Specialisttjänster där fler kandidater behöver intervjuas

SE VILKA SOM REKRYTERAT MED TENGAI!

Trendspaning: Anställningsintervjun utmanas

Därför varar (tyvärr) ofta första intrycket vid en anställningsintervju

Därför spelar första intrycket (tyvärr) roll

7 sekunder. Så lång tid tar det att göra ett första intryck. Vad innebär det i kontexten av en jobbintervju? Är det överhuvudtaget möjligt att göra en rättvis bedömning på så kort tid? Särskilt med tanke på att vi ofta redan har förutbestämda uppfattningar om personen framför oss…

Omedvetna fördomar – så påverkar de din jobbintervju

Så kan omedvetna fördomar påverka din jobbintervju

Handslag, ögonkontakt, klädstil… När vi möter en ny person är det oundvikligt att vi påverkas av fördomar och förutfattade meningar. Enbart baserat på yttre faktorer. Denna högst mänskliga ”magkänsla” riskerar att ställa till med stor skada under en jobbintervju.

Intervjun ifrågasätts – fakta framför magkänsla - trendspaning från TNG

Intervjun ifrågasätts – fakta framför magkänsla

Anställningsintervjun. Länge har den varit rekryterings­processens mystiska svarta box. En plats inom fyra väggar där ingen riktigt vet vad som sker.  Men nu börjar allt fler ifrågasätter den traditionella jobbintervjun, och fram växer nya metoder och innovationer – redo att förändra intervjun i grunden.

Hållbara anställningsintervjuer med Tengai

Anställningsintervjun 2.0

Syftet med Tengai är att kombinera TNG:s 15-åriga erfarenhet av fördomsfri rekrytering i en mångfalds- och inkluderingsmjukvara och modernisera anställningsintervjun genom att skapa en mer fördomsfri, datadriven och objektiv intervjuprocess, i linje med vår vision om en hållbar arbetsmarknad.

Tengai skapar en helt ny typ av anställningsintervju där fokus ligger på varje kandidats kompetens och potential för den aktuella tjänsten. Och inget annat.

Unik och rättvis kandidatupplevelse

Vid utvecklingen av Tengai har stort vikt legat på att skapa en interaktiv, engagagerande och förtroendeingivande kandidatupplevelse. Tengai registrerar inte ålder, utseende, kön eller etnicitet. Och dömer inte heller kandidaten utifrån deras röst eller dialekt.

Dessutom skapar HR-techverktyget en känsla av mänsklig interaktion. Något som får kandidaterna att engagera sig emotionellt och socialt, vilket också har visat sig leda till ärligare intervjusvar.

 

SÅ HÄR TYCKER KANDIDATER OM TENGAI
”Den stora fördelen är att Tengai inte på något sätt registrerar ovidkommande faktorer som kön, utseende, ålder och härkomst – som annars skulle kunna påverka utgången av en intervju – utan enbart förhåller sig till kandidaternas kompetens." – Havva Ilhan, biträdande personalchef på Upplands-Bro kommun
Boka demo!

Vill du veta mer om hur robotintervjuer med Tengai kan användas inom just din organisation? Lämna dina kontaktuppgifter i formuläret så återkommer vi till dig så snart som möjligt.