TNG
Rekrytera nya medarbetare fördomsfritt och datadrivet i hela Sverige

Rekrytering – fördomsfri och datadriven

Rekrytering av kvalitetssäkrade och motiverade specialister och chefer – kompetensbaserat, objektivt och fördomsfritt. Vi hittar rätt medarbetare för din organisation.

Rekrytera utifrån kompetens, potential och framtida arbetsprestation

Har du svårt att hitta tid för rekrytering och helst bara vill ha nya medarbetare på plats så snabbt och enkelt som möjligt? En person med kvalitetssäkrad kompetens, hög motivation och potential som gör ett riktigt bra jobb både idag och imorgon? Låt då TNG ta hand om din rekrytering oavsett var i Sverige ert behov finns.

En rekrytering innebär att du vill hitta, attrahera och anställa personal för en anställning på lång eller kort sikt, oavsett anställningsform. Önskar du hellre hyra personal för mer tillfälliga behov kan du istället använda dig av tjänster som interim eller bemanning.

Fördelar med rekrytering via TNG

  • Rätt matchade kandidater: Vår fördomsfria och datadrivna rekryteringsmetodik prioriterar fakta och mätbar kompetens framför fördomar och subjektiva tolkningar. Det säkerställer att du alltid får kandidater som har rätt kompetens och som passar för just dina affärer och verksamhet.
  • Snabba tillsättningar: Med kvalitativ data och väletablerade urvalsmetoder hittar vi snabbt och kostnadseffektivt rätt kandidater för alla dina behov. Som en bonus bidrar vår fördomsfria och datadrivna metodik till ökad mångfald och innovation på ditt företag.
  • Ett starkare arbetsgivarvarumärke. Med vår anonymiserade och inkluderande ansökningsprocess samt objektiva och faktabaserade urval känner sig kandidaterna sedda och uppskattade.
  • Närvarande och stöttande rekryterare: Våra engagerade rekryteringskonsulter är närvarande under hela rekryteringsprocessen. De guidar och stöttar dig från start till mål, vilket säkerställer en smidig och effektiv rekrytering.

Starta rekrytering

Vi hjälper dig rekrytera inom

Modern och effektiv rekrytering med TNG

Mätbar och datadriven rekrytering

En förutsättning för att lyckas med digital kandidatattraktion och kandidatleverans är ett aktivt och personligt samarbete. På TNG jobbar därför våra rekryteringskonsulter och marknadsavdelning nära varandra. På vår marknadsavdelning finns specialister inom digital marknadsföring, growth hacking, trafikgenerering, rekryteringsmarknadsföring samt kandidatupplevelse.

Vi arbetar agilt och datadrivet och alla aktiviteter följs upp av vårt analytics-team som återkopplar till rekryteraren samt löpande genomför förbättringsåtgärder. Tack vare vår inkluderande talent marketing får du en bredare och mer diversifierad talangpool och rätt räckvidd. Vilket gör att vi kan tillsätta rekryteringar snabbare, och samtidigt stärka ditt varumärke som arbetsgivare. I de fall det råder kompetensbrist kommer våra rekyterare rekommendera ytterligare insatser med vår searchtjänst TNG Insight Search™.

TNG erbjuder tjänster inom rekrytering och search. Vi tar ett helhetsansvar för din rekrytering och hittar de bäst matchade kandidaterna till just din verksamhet.

Rekrytering eller search?

TNG tar alltid ett helhetsansvar för din rekrytering. Här ingår en kompetensanalys, inkluderande talent marketing, digital annonsering, social spridning med hög räckvidd, sökningar i vårt Talent Network, samt fördjupad bakgrundskontroll, tester, referenstagning och garanti.

Vid kompetensbrist rekommenderar vi vår searchtjänst TNG Insight Search™. Här arbetar våra researcher med avancerade söklicenser och moderna verktyg för att samla och analysera kvalitativ och kvantitativ talangdata. Insikterna från searcharbetet används i nära samarbete med dig som uppdragsgivare för att finkalibrera och optimera kandidatpitchen, sökord, kravprofil och sökvägar.

Oavsett val av rekryteringstjänst får du en modern och effektiv helhetslösning, där TNG hittar de bäst matchade kandidaterna. Med vår searchtjänst bidrar vi dessutom med värdefulla insikter till er talangstrategi och stärker ert employer brand framåt.

TNG har ett brett utbud av olika tjänster inom rekrytering

Specialiserade rekryteringstjänster

Framgångsberättelse mellan Impecta fröhandel och TNG

Fördomsfri rekrytering är viktigt och ett bra sätt att rekrytera på. Jag kan inte se något tillfälle eller verksamhet där det inte skulle fungera.

Impecta Fröhandel

Veronica Gårdestig, VD

Läs fler success stories

Här är stegen som ingår i vår rekryteringsprocess för att du ska få rätt person på rätt plats.

Så funkar vår fördomsfria och datadrivna rekrytering

Den bästa rekryteringen är opartisk, rationell och fördomsfri. Här är stegen som ingår i en rekryterings- och searchprocess med TNG för att du ska få rätt person på rätt plats.

1. Kompetensbaserad kompetensanalys

Vilken kunskap, begåvning, personlighet och motivation krävs i rollen hos er? Vi hjälper er landa i kravprofilen, utmana exkluderande krav och ger råd så att ni inte bara fyller en tom stol, utan även rekryterar för framtiden. I de fall ni valt vår searchtjänst genomför vi också en attraktionsanalys för att bättre lyckas engagera de passiva kandidater ni letar efter.

2. Inkluderande talent marketing och digital annonsering

Du får en platsannons som är SEO-optimerad och designad för bästa synlighet i sökmotorer och sociala medier. Texten är fördomsfri och inkluderande samt lyfter fram erbjudande, förmåner och det mest attraktiva med jobbet. Vi kan även ”branda” annonsen med era personalfoton, videos, medarbetarecitat och USP:ar om arbetsplatsen. Allt för att marknadsföra jobbet till rätt målgrupp. Dessutom erbjuder vi ett av branschens bästa annonspaket.

3. Sökningar i Talent Network 

Vi gör också kompetensbaserade sökningar i vårt aktiva talangnätverk. Alla våra talanger – generalister, specialister och chefer – har varit aktiva på sin profil och uppdaterat sin information det senaste året. Det innebär att vi alltid har korrekt data och ökar vår räckvidd vid spridning av din tjänst.

4. Anonyma ansökningar

Vi blindar och anonymiserar alla sökandes personuppgifter i första urvalsfasen. Allt för att bedöma kandidaterna likvärdigt utan risk för diskriminering.

5. Marknadsledande screeningtester och Tengai-intervjuer

Arbetspsykologiska och validerade screeningtester hjälper oss säkerställa kandidaternas begåvning och arbetsrelaterade beteenden på en övergripande nivå – och fokusera på framtida prestationer snarare än gamla meriter. En del sökande genomför också blindintervjuer med Tengai för en optimal kandidatupplevelse, vilket gör att kunder kan ta snabbare rekryteringsbeslut baserat på rätt kompetensdata.

6. Insiktsdriven seach – tillval

I de fall det råder kompetensbrist använder vi vår data- och insiktsdrivna searchmetodik, utvecklad för att lyckas med tillsättningar av svårtillsatta specialist- och chefsroller. Våra researchers arbetar med avancerade söklicenser och moderna verktyg, samt anonymiserade sökfilter, för att samla och analysera kvalitativ och kvantitativ talangdata. Dataunderlaget används i nära samarbete med uppdragsgivaren för att finkalibera och optimera searchinsatsen.

7. Kompetensbaserade djupintervjuer

Med kompetensbaserade frågor i ett personligt möte får kandidaten beskriva arbetsrelaterade beteenden samt konkretisera sin kompetens på aktuella kunskapsområden. Vidare ställer vi frågor om kandidatens intresse, motivation och drivkrafter i arbetet, liksom presenterar jobbet mer ingående. Inga privata frågor ställs.

8. Datadrivet urval

För att urvalet av slutkandidater ska vara mätbart, opartiskt och rättvist använder vi alltid vårt unika Talent Score Card™. Det vill säga en bedömningsmatris som kvantifierar och viktar vår bedömning av kandidaternas begåvning, personlighet, kunskap och motivation i relation till kravprofilen. Utöver att vara en hjälp i urvalet får vi en seriös dokumentation. Något som är extra viktigt ifall en sökande skulle misstänka diskriminering.

9. Fördomsfri kandidatpresentation

Vi vill även hjälpa dig fatta kompetensbaserade beslut. Därför presenteras de mest kvalificerade kandidaterna digitalt och GDPR-säkrat med en faktabaserad motivering av vår bedömning inom varje kompetensområde. Vågar du, skickar vi gärna en blindad presentation där kandidaterna är anonymiserade.

10. Digital referenstagning

Referenterna legitimerar sig med BankID och svaren sparas exakt utan tolkningar, tillägg eller justeringar. Det ger ett bättre beslutsunderlag som både höjer värdet av referenstagningen och ger en säkrare rekrytering.

11. Bakgrundskontroll

Professionell bakgrundskontroll på endast 2–3 arbetsdagar som belyser ekonomiska och juridiska frågor samt säkerställer att den aktuella kandidaten verkligen är den hen utger sig för vara. Något som gör anställningen säker för alla parter.

12. Uppföljning

Efter varje genomförd rekrytering följer vi upp och mäter våra kunders och kandidaters upplevelse via NPS, samt resultatet. Har det hänt något på vägen har vi givetvis garanti.

Arbetsgivare vi hjälper just nu

Kontakta TNG för att få hjälp med din rekrytering i Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro och Kopparberg

Hur kan vi avlasta dig?

Behöver du hjälp med rekrytering av en specialist, generalist eller chef?

Fyll i vårt kontaktformulär och berätta kort om jobbet eller jobben du vill tillsätta, så blir du kontaktad av en av våra rekryteringskonsulter inom kort. Vi ser fram emot att hjälpa dig!

Exempel på roller vi kan hjälpa dig rekrytera

HR, administration, kundservice

Kundtjänst, kundtjänstmedarbetare, HR-specialist, rekryterare, administratör, receptionist, kundservice, löneassistent, koordinator, löneadministratör, HR-partner.

Jobb inom ekonomi och finans

AML specialist, controller, ekonomiassistent, försäkringshandläggare, fraud specialist, ekonom, redovisningsekonom, bolånehandläggare.

Jobb inom marknad och sälj

Key Account Manager, säljchef, säljare, CRM-ansvarig, marknadschef, innesäljare, mötesbokare, marknadsassistent, contentspecialist, marknadskoordinator, projektledare, social media specialist, inbound marketing specialist.

Jobb inom IT-support

Supporttekniker, IT-tekniker, front-end utvecklare, IT-ansvarig, app-utvecklare, produktägare, java utvecklare, testare, UX-designer, IT-support specialist.

Chefsjobb

Affärsutvecklingschef, verksamhetschef, redovisningschef, regionchef, CFO, HR-chef, logistikchef, Supply Chain Manager, personalchef, teknisk chef, marknadschef, interimschef inom många olika branscher och områden.

Jobb inom Tech

Utvecklingsingenjör, logistiker, inköpare, konstruktör, applikationsingenjör, servicetekniker, projektingenjör, logistikchef, ingenjör, teknikchef, strategisk inköpare, elingenjör, design engineer, produktionsledare.

Nyhetsbrev om fördomsfri rekrytering från TNGInsights och trender inom fördomsfri rekrytering – direkt till din mail

Vill du hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna inom fördomsfri rekrytering, mångfald och inkludering? Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter, insights och inspiration direkt till din inkorg. Kostnadsfritt varje månad.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Rekommenderat för dig

Visa alla