TNG
Bakgrundskontroller vid rekrytering

Bakgrundskontroller vid rekrytering

Det är bättre att veta när du ska anställa

Att göra bakgrundskontroller vid rekrytering innebär för en kvalitativ faktacheck av en kandidat inför ett anställningsbeslut. Eftersom det är en stor investering att anställa, och dyrt att rekrytera fel, är det vår övertygelse som rekryteringsbolag att det är bättre att veta än att inte veta.

På TNG tycker vi att seriösa bakgrundskontroller är en självklarhet vid viktiga anställningsbeslut. Därför belyser våra bakgrundskontroller ekonomiska och juridiska frågor, samt säkerställer att den aktuella kandidaten verkligen är den han eller hon utger sig för vara.

För våra kunder inom rekrytering, bemanning och interim innebär detta att man får ett bättre beslutsunderlag som ökar möjligheterna till en lyckad rekrytering. För kandidater i sin tur betyder det att de kan vara trygga i att anställningsprocessen är seriös och grundlig. Allt ökar sannolikheten att den mest lämpade kandidaten får jobbet.

Rekrytera med TNG

Det här ingår i vår bakgrundskontroll på TNG

Vi söker bara i öppna register och inhämtar alltid samtycke från kandidaten innan vi kör igång. Ändå går det fort, ca 2-3 dagar.

90 procent av de kandidater som genomgår en bakgrundskontroll får ökat förtroende för arbetsgivaren.

Bakgrundskontroller och fördomsfri rekrytering

En del av fördomsfri rekrytering

Vår vision på TNG säger att vi ska se bortom fördomar. Därför utgår vi från fakta och data i alla rekryteringsbeslut. Motsatsen, det vill säga att göra antaganden, gissa, och fatta beslut utifrån magkänsla, betyder att man dömer någon utifrån förutfattade meningar och fördomar. Långt från relevanta faktaunderlag.

Men med en bakgrundskontroll utökar och verifierar vi faktaunderlaget inför ett anställningsbeslut. Därmed underlättar bakgrundskontrollerna inte bara för oss att leva efter vår vision. Utan även för våra uppdragsgivare att göra kloka rekryteringar.

ToFindOut - bakgrundskontroller vid rekrytering

Vi samarbetar med ToFindOut

Att genomföra bakgrundskontroller kräver mycket hög kunskap om regelverk, bland annat om GDPR och informationssäkerhet. Det är också tidskrävande. Därför anlitar vi ToFindOut som är specialiserade på bakgrundskontroller vid anställning.

De tar ansvar för att regelverket följs, men framför allt så är de duktiga på att hålla kandidaterna informerade inför, under och efter bakgrundskontrollen. Det är mycket viktigt för oss att värna om våra kandidaters integritet.

Hör av dig!

Vill du veta mer om bakgrundskontroller eller hur vi kan hjälpa dig med rekrytering och bemanning? Tveka inte att höra av dig.

Kontakta oss!