TNG
Bakgrundskontroller vid rekrytering

Bakgrundskontroller vid rekrytering

Det är bättre att veta när du ska anställa

Att göra bakgrundskontroller vid rekrytering innebär för oss en kvalitativ faktacheck av en kandidat inför ett anställningsbeslut. Att anställa är en stor investering och det är dyrt att rekrytera fel, därför är vår övertygelse att det är bättre att veta än att inte veta.

Våra bakgrundskontroller belyser ekonomiska och juridiska frågor och säkerställer att den aktuella kandidaten verkligen är den han eller hon utger sig för vara.

För våra kunder innebär detta att de får ett bättre beslutsunderlag vid anställning som ökar möjligheterna till en lyckad rekrytering. För våra kandidater betyder det att de kan vara trygga i att anställningsprocessen är seriös och grundlig. Sannolikheten ökar att den mest lämpade kandidaten får jobbet.

Det här ingår i en bakgrundskontroll

Vi söker bara i öppna register, med godkännande. Det går fort och tar endast 2-3 dagar.

Bakgrundskontroller och fördomsfri rekrytering

Fakta för att se bortom fördomar

Vår vision säger att vi ska se bortom fördomar, därför utgår vi från fakta. Att ha fördomar betyder att man dömer någon utifrån förutfattade meningar, utan relevanta faktaunderlag.

Att göra en bakgrundskontroll innebär att vi utökar och verifierar faktaunderlaget inför ett anställningsbeslut. Bakgrundskontroller underlättar därmed för oss att leva efter vår vision.

90 procent av de kandidater som genomför en bakgrundskontroll får ökat förtroende för företaget.

ToFindOut - bakgrundskontroller vid rekrytering

Vi samarbetar med ToFindOut

Att genomföra bakgrundskontroller kräver mycket hög kunskap om regelverk, bland annat om GDPR och informationssäkerhet. Det är också tidskrävande. Därför anlitar vi ToFindOut som är specialiserade på bakgrundskontroller vid anställning.

De tar ansvar för att regelverket följs, men framför allt så är de duktiga på att hålla kandidaterna informerade inför, under och efter bakgrundskontrollen. Det är mycket viktigt för oss att värna om våra kandidaters integritet.

Hör av dig!

Vill du veta mer om bakgrundskontroller eller hur vi kan hjälpa dig med rekrytering och bemanning? Tveka inte att höra av dig.

Kontakta oss!