TNG
Välkommen till TNG Group AB och våra presskontakter och mediesida.

Press – för dig som skriver om fördomsfri rekrytering

Presskontakter och newsroom

Välkommen till TNG Group AB och våra presskontakter och mediesida. TNG ser vi bortom det uppenbara och arbetar med kompetensbaserad fördomsfri rekrytering och bemanning som bidrar till mångfald och en hållbar arbetsmarknad.  

TNG har arbetat med fördomsfri rekrytering sedan start och myntade begreppet. Idag arbetar vi fortfarande med att driva branschen framåt och se till att kandidatens kompetens (begåvning, personlighet, kunskap, erfarenhet och motivation) samt framtida arbetsprestation är det viktigaste. Vi gör det med en datadriven fördomsfri rekryteringsprocess samt att vi ser bortom CV-historik, ålder, kön, namn, lärosäte eller bakgrund.

Om du är intresserad av att skriva om ämnet eller relaterade områden som karriär, jobbsökande, svensk arbetsmarknad eller rekryteringstrender så hör av dig till oss nedan. till våra presskontakter.

Presskontakter

Åsa Edman Källströmer, VD, TNG – fördomsfri rekrytering och bemanning

Åsa Edman Källströmer, VD
Tel: 08-219 200

Charlotte Ulvros, Marknads- och digitalchef
Tel: 070-982 84 75

Hitta det senaste i vårt newsroom

Vi har ett newsroom på Mynewsdesk där vi löpande publicerar presseddelanden och nyheter. Klicka nedan för att ta dig dit eller se ett utdrag av de senaste nyheterna nedan

 

Besök TNG:s newsroom här

Newsroom

Våra senaste nyheter

Det här vill framtida chefer veta om jobbsökares privatliv

TNG, specialister på fördomsfri rekrytering och bemanning, frågade nyligen 1 000 chefer och HR-specialister vad de vill veta om arbetssökandes privatliv under en anställningsintervju. Listan toppas av fritidsintressen, hälsa och familj.

47 % av svenska chefer påverkas av arbetssökares ålder under en intervju

Rekryterings- och bemanningsföretaget TNG presenterade nyligen ny research om svenska företags rekryteringsvanor och attityder. Resultatet visar att närmare hälften av rekryterande chefer tror sig påverkas av jobbsökares ålder under en anställningsintervju.

Ny undersökning visar stora brister mellan vision och verklighet när svenska chefer rekryterar för mångfald

Glappet är stort mellan svenska arbetsgivares mål och verklighet när de rekryterar för mångfald. Det visar en unik kartläggning från TNG som analyserat svaren från över 1 000 chefer. Hela 87 % ser värdet av fördomsfri rekrytering och 53 % efterfrågar mer mångfald i sin organisation. Samtidigt litar inte 75 % av chefer och VD:ar på data utan anställer personal på egen magkänsla.

Vårt pressrum

Vi producerar löpande pressmeddelanden och du hittar vårt pressrum med de senaste nyheterna på Mynewsdesk.

Kompetensexperter till intervjuer och föredrag

TNG i media de senaste åren

Här hittar du en del av de artiklar och blogginlägg som publicerades om TNG under:

2016 

2017

2018

2019

2020

2021

Vi rekryterar fördomsfritt!

TNG arbetar med fördomsfri rekrytering. Det innebär att vi ser bortom ålder, kön, bakgrund och namn när vi rekryterar. Hos oss står den sökande kompetens och potential i fokus. Vi har skrotat det personliga brevet, frågar inte efter ålder och anonymiserar alla sökande i första skeendet av vår rekrytering.

Dessutom får alla sökande göra arbetspsykologiska tester innan vi läser deras CV vilket ger alla samma möjlighet att lyckas. Kolla på filmen här intill för mer information eller varför inte söka ett av våra jobb och prova!