Sök
digitala-screeningtester-tester-urvalsmetd -for-kompetensbaserad-rekrytering

Jag vill veta mer om era tester

Arbetspsykologiska screeningtester hjälper oss rekrytera objektivt och fördomsfritt:

Vi kvalitetsäkrar kandidater och hittar deras potential.

På TNG använder vi arbetspsykologiska screeningtester som en av våra urvalsmetod i vår fördomsfria kompetensbaserade rekrytering. Det ger alla sökande samma chans att visa upp sin kompetens när de söker jobb via oss. Samtidigt kan vi bedöma kandidater objektivt, utan magkänsla, och hitta de kandidater som har störst potential att göra det bästa jobbet på just ditt företag. Det bäddar för ökad mångfald och färre felrekryteringar. 

Under en rekryteringsprocess fokuserar man i regel främst på de olika kandidaternas meriter; man uppmärksammar och jämför arbetslivserfarenheter och utbildningar. Men det finns bättre metoder för den som vill göra sig en bild av de sökandes framtidspotential. Och det tycker vi på TNG är viktigast av allt – medarbetarens potential – inte cv-historik. Allt för att hitta den mest lämpade kandidaten med störst potential till ditt företag.

Vi kan, till exempel, hjälpa dig att se olika personers förmåga att snabbt sätta sig in i nya arbetsuppgifter. Och forskningen visar att just en kompetensbaserad, strukturerad intervju i kombination med relevanta screeningtester är det som bäst matchar behovet med rätt sökande vid rekrytering.

Screeningtester på alla kandidater

 På TNG välkomnar vi alla sökande, då rätt kompetens alltid står i fokus. Vi låter alltid alla kandidater oavsett om det rör sig om bemanning eller rekrytering genomföra rätt utvalda screeningtester för tjänsten (personlighet och begåvning).

Genom att göra urvalet utifrån testresultat säkerställer vi att rekryteraren inte använder magkänslan, utan tar med rätt kandidater in i rekryteringsprocessen med störst potential att göra bästa jobbet. Dessutom vet vi idag via forskning att begåvning har en större påverkan på en framtida arbetsprestation än vad man tidigare har kunnat se.

Vår leverantör Cut-e (en av världens ledande företag inom innovativa online-test), har utformat flera screeningtester som våra erfarna rekryterare sedan skräddarsyr ihop utifrån tjänsten och kundens krav på kompetens. Beroende på hur tjänsten ser ut och vilka och kompetenser som krävs kan vi t.ex. testa för  logiskt tänkande, stresshantering och simultankapacitet.

Vi testar innan vi läser cv – det är unikt

Att testa kandidater är inte nytt, men att göra det tidigt i processen är ett nytt förhållningssätt. Det gör att alla kandidater får samma chans. I vår process innebär det dessutom att vi läser kandidatens cv efter att de slutfört screeningtesterna. Vi har ett enda måtto och det är att alltid välja den kandidat som har den bästa förutsättningen att klara ett framtida arbete. Vi vill se på potentialen istället för att som tidigare endast fokusera på dåtid där ett CV med utbildning och erfarenhet har varit viktigast.

Tester i alla ära – men vad ger det dig som kund?

Att testa kandidaterna och testa dem tidigt under rekryteringen har många fördelar för dig som kund:

  • Det ger träffsäkra, effektiva och kvalitativa rekryteringar för våra kunder.
  • Då vi mäter potentialen hos varje kandidat lyfter vi fram kandidater som snabbt kommer igång på arbetsplatsen och matchar de kompetenser du verkligen behöver.
  • Vi snabbar upp rekryteringsprocessen då vår rekryterare får en shortlist av de mest lämpade kandidaterna innan vi ens läst kandidaternas cv:n.
  • Vi gör objektiva urval av kandidaterna, vilket bidrar till en bättre affär och mångfald på din arbetsplats.

Jag vill gärna få mer information om hur ni arbetar med arbetspsykologiska tester. Hör av er!