TNG

JAG VILL VETA MER!

Arbetspsykologiska screeningtester hjälper oss rekrytera objektivt och fördomsfritt

Vi kvalitetsäkrar kandidater och hittar deras potential.

På TNG använder vi arbetspsykologiska screeningtester som en del av våra urvalsmetod i vår fördomsfria kompetensbaserade rekrytering. Det ger alla sökande samma chans att visa upp sin kompetens när de söker jobb via oss. Samtidigt kan vi bedöma kandidater objektivt, utan magkänsla, och hitta de kandidater som har störst potential att göra det bästa jobbet på just ditt företag. Det bäddar för ökad mångfald och färre felrekryteringar. 

Under en rekryteringsprocess fokuserar man i regel främst på de olika kandidaternas meriter; man uppmärksammar och jämför arbetslivserfarenheter och utbildningar och läser CV på magkänsla och utifrån sina egna erfarenheter och upplevelser. Men en kandidat är ju så mycket mer. Och allt som ofta fastnar vi i våra egna fördomar och förutfattade meningar kring ålder, bakgrund och kön när vi rekryterar.

Det handlar istället om att bedöma hela kandidatens kompetens utifrån deras kunskap, motivation, personlighet och begåvning. Och därför finns det bättre urvalsmetoder för den som vill göra ett objektivt urval och därmed kunna fokusera på de sökandes framtidspotential.  Arbetspsykologiska screeningtester är ett effektivt verktyg vid urval för att säkerställa t.ex. begåvning och personlighet. Så du kan välja ut rätt kandidater att kalla in på intervju.

 

Tester i all ära – men vad ger det dig som kund?

Att testa kandidaterna och testa dem tidigt under rekryteringen har många fördelar för dig som kund:

  1. Det ger träffsäkra, effektiva och kvalitativa urval, så att de kandidater som har bäst förutsättningar kommer att komma med i rekryteringen.
  2. Då vi mäter potentialen hos varje kandidat lyfter vi fram kandidater som kommer ha ett beteende som skapar de resultat du önskar.
  3. Vi gör objektiva urval av kandidaterna, vilket ger en naturlig mångfald, som i sin tur bidrar till att våra företag gör bättre affärer, blir mer lönsamma och har högre innovationstakt.

Screeningtester på alla kandidater

På TNG välkomnar vi alla sökande, då rätt kompetens alltid står i fokus. Vi låter alltid alla kandidater oavsett om det rör sig om bemanning eller rekrytering genomföra relevanta utvalda screeningtester för tjänsten (personlighet och begåvning) för att alla ska bli bedömda utifrån sin kompetens.

Efter att de sökande gjort tester läser vi deras CV. På så vis säkerställer vi att rekryteraren inte använder magkänslan, utan tar med rätt kandidater in i den fortsatta rekryteringsprocessen.

Vår leverantör Cut-e (ett av världens ledande företag inom innovativa online-test), har utformat en stor mängd screeningtester som våra erfarna rekryterare kombinerar utifrån den aktuella tjänsten och kraven på kompetens som ställs.

Vi testar innan vi läser CV

Att testa kandidater är inte nytt, men att göra det tidigt i processen är ett relativt nytt förhållningssätt. Det gör att alla kandidater får samma chans. I vår process innebär det dessutom att vi läser kandidatens CV efter att de slutfört screeningtesterna. Vi frågar inte heller efter ålder, bild, personligt brev och vi döljer kandidatens namn i de tidiga urvalen för att inte påverkas subjektivt av de sökandes profil. Vi har ett enda måtto och det är att alltid välja den kandidat som har den bästa förutsättningen att klara ett framtida arbete. Vi vill se hela kompetensen och potential istället för att som i traditionell rekrytering fokusera på dåtid där ett CV med utbildning och erfarenhet har varit viktigast.

JAG VILL VETA MER – KONTAKTA MIG!

Fyll i formuläret nedan, så hör vi av oss idag!