TNG
Jobba som interimskonsult eller underkonsult via TNG

Jobba som underkonsult eller interimskonsult via TNG

Upptäck friheten som underkonsult!

Söker du större frihet, vill styra din tid själv och enbart göra arbetsuppgifter du själv valt? Kanske har du funderat på att starta ett eget företag, men tvekat eftersom du är osäker på hur du skulle hitta uppdrag? Som underkonsult via oss på bemanningsföretaget TNG får du hjälp att hitta uppdrag, samtidigt som du själv håller i taktpinnen. Läs mer om att jobba som underkonsult och interimskonsult här!

Underkonsult – större frihet och flexibilitet

Som underkonsult upplever du ofta en större frihet och ansvar än en anställd bemanningskonsult. Du styr själv över din arbetstid och kan välja om du exempelvis vill ha:

  • Flera uppdrag på deltid
  • Ett uppdrag på heltid
  • Eller kanske inte några uppdrag alls under en period

Som underkonsult bestämmer du själv vilka uppdrag du vill ta och kan tacka nej till förfrågningar som inte passar eller intresserar dig. Till exempel har du lyxen att kunna tacka nej inför sommaren, eller jobba lite mer inför skidresan. Valet är ditt!

Kräver eget ansvar

Istället för att vara anställd konsult hos TNG fakturerar du oss som underkonsult från eget företag. Det ställer dels krav på att du själv tar ansvar för att fakturan ska motsvarar dina kostnader för lön, försäkringar, pensionsavsättning och skatter. Du har även ett större ansvar för att leda och organisera ditt arbete och leverera resultat snabbt, eftersom du officiell inte har någon chef – även om du självklart har en uppdragsgivare.

Långa eller korta uppdrag – du avgör

Som underkonsult är konsultrollen ofta tydligare än vad den är som bemanningskonsult. Uppdragen har vanligen en fastställd början och slut. Antingen för att du väljer interimsuppdrag, där du under en begränsad tid ska fylla en tom stol, eller för att behovet är tillfälligt.

Detta är också anledningen till att vissa konsulter kallas för giggare eller gig-jobbare. Gig-jobba som i musikens värld där ett band spelar på ett ställe under begränsad tid – gör ett gig – för att sedan åka vidare. Det innebär dock inte att dina uppdrag nödvändigtvis är korta. Allt handlar om vad du själv söker. Vill du skaffa dig mycket erfarenhet på kort tid är kanske flera korta uppdrag att föredra – eller så gillar du den ekonomiska tryggheten i längre uppdrag.

Läs även: 5 tips på hur du gör karriär som underkonsult

Din kompetens är huvudsaken

Nyckeln till att lyckas försörja sig som underkonsult är att din kompetens är hett efterfrågad hos många företag. Många av underkonsulterna som TNG samarbetar med idag har gjort sitt yrkesval baserat på just kompetens. Antingen för att man varit yrkesverksam en längre tid, byggt upp gedigen erfarenhet inom sitt område och ser möjligheten att få tillämpa sin kunskap på nya arbetsplatser. Eller så har man skaffat sig en spetskompetens som många arbetsgivare behöver, men endast under en begränsad tid. I kombination med friheten. Så klart.

Hos TNG:s kunder finns det ofta en efterfrågan på underkonsulter inom HRekonomi såsom redovisning och controlling, logistik, samt för tekniska roller, exempelvis ingenjörer inom bland annat IT och tillverkningsindustri.

Vill du veta mer om TNG som bemanningsföretag? Hör av dig!

Sök uppdrag som underkonsult via TNG - fyll i formuläret intill.
Skicka intresseanmälan för uppdrag som underkonsult!

 


behöver ditt samtycke.

Du kan alltid ändra dig när du vill genom att klicka på avprenumerationslänken längst ner i alla mail du får från TNG, eller genom att kontakta oss på info@tng.se. Vi delar inte din information vidare utanför TNG Group AB. För att läsa mer om vår integritetspolicy, vänligen besök tng.se/integritetspolicy. Genom att klicka på knappen nedan godkänner du att vi använder din information enligt ovan.

Interimskonsult – som anställd av TNG eller underkonsult

Att jobba som interimskonsult är en utmaning! Du kommer nästan alltid in på ett företag där din företrädare saknas och behovet av resultat är akut. Du förväntas leverera från dag ett, utan uppstartstid.

Vanligt vid chefsuppdrag

Interimsuppdrag gäller vanligtvis chefsbefattningar och specialistroller, allt från försäljningschef till HR-chef och andra lednings- och nyckelpositioner. Ibland kommer du in i företag som befinner sig under förändring – kanske under en ovanligt turbulent tid.

Om du söker konsultuppdrag inom Engineering, Production och Supply Chain Management rekommenderar vi dig att även se över möjligheten som interimskonsult via TNG Tech.

Kräver trygghet i din yrkesroll

Som interimskonsult ser du ditt konsultuppdrag som ett projekt där du är projektledare och ska leda en organisation, team eller affärsområde från punkt A till punkt B. Det kräver att du som söker och tar dig an interimsuppdrag är väl bekant med yrkesrollen du ska träda in i. Helst bör du ha arbetat i samma bransch eller yrke i flertalet år och hunnit avverka alla dess möjliga arbetsuppgifter. Du räds inte för att hamna i nya situationer eller att andra ifrågasätter dina beslut. Du är trygg i dina erfarenheter och besitter en spetskompetens.

Läs även: Hyra interimskonsult – en trend som är här för att stanna

Kan leda till fast chefsposition

Ibland väljer företag interimskonsult som en lösning när en högt uppsatt chef slutar och innan en ny rekrytering är klar. Och det är inte ovanligt att du som konsult uppmuntras att söka och även erbjuds den fasta chefspositionen. Valet är då ditt om du vill ta en anställning och stanna, eller avsluta ditt uppdrag och söka dig vidare.

Din expertis viktigast

På TNG är det vanligt att våra interimsuppdrag tillsätts av underkonsulter, men ofta går det även bra att knipa dessa uppdrag som bemanningskonsult och anställd av TNG. Det viktigaste för oss är din expertis, inte anställningsform.

Vi rekryterar just nu