TNG
Möt Maria Midell - interimskonsult inom HR på rekryteringsbolaget TNG.

Lästid: 4 minuter

Senast redigerad:

HR-konsulten Maria älskar friheten som egen företagare

”Som konsult får jag chans att göra skillnad på riktigt”

För Maria har det alltid varit viktigt att göra skillnad på jobbet. Oavsett roll, företag eller bransch hon verkat inom. Som interimskonsult inom HR via TNG Interim får hon möjlighet att göra just det – fullt ut, varje dag. Påverka, stötta och komma in med nya perspektiv och ny energi på olika arbetsplatser och hon älskar det.

Maria Midell. interimskonsult inom HR via TNG.

Marias nyfikenhet och driv har resulterat i ett imponerade CV inom ett brett spektrum av områden såsom sälj, service, rekrytering, HR, utbildning, coachning och utveckling.

År 2018 tog hon steget att bli egen företagare.

– Jag har en bred och brokig bakgrund. Från olika branscher. I olika roller. Men siktet har alltid varit inställt på att bli egen. Men jag ville först bygga på mig med erfarenheter innan jag tog steget, och nu har jag det. Nu flyger jag, säger hon.

”Verktygslådan” som hon samlat på sig under sin drygt 20 år långa karriär är en guldgruva att ösa ut när hon tar sig an nya uppdrag som interimskonsult inom främst HR och rekrytering.

– Det känns oerhört berikande att jag idag kan gå in i roller, organisationer och företag, och titta ur ett brett perspektiv. Jag kan verkligen förstå varför jag har valt som jag gjort.

Som interimskonsult får hon chans att i snabb takt hjälpa till både i dalar och toppar. Vara en brygga för långsiktiga lösningar och komma in med nya ögon. Identifiera eventuella energitjuvar och brister – och våga utmana. Göra skillnad på riktigt.

– Jag får ofta höra att jag kommer in med en välkommen energi till team som tragglat och haft det tufft, vilket naturligtvis känns väldigt bra, berättar hon.

Jobbar brett som interimskonsult inom HR

Maria är aktiv på bred front. Precis så som hon vill ha det. Förutom att ta sig an interimsuppdrag inom främst rekrytering och HR via TNG, jobbar hon parallellt med utveckling, transformativa resor och hållbarhet inom andra bolag.

Just flexibiliteten mellan uppdragen och möjligheten att själv kunna välja vad som kommer härnäst rankar hon som två av de stora fördelarna med att vara egen företagare.

– Jag älskar friheten och att vara min egen chef. Det är också otroligt utvecklande att vara konsult och få chans att verka inom nya branscher – och inte minst skapa nya fantastiska relationer och utbyta kunskap, säger hon.

”Inga problem att vara där det är kaos”

Maria brinner för att utveckla och stötta organisationer såväl som människor och har inga problem med att vara där det är kaos.

Däremot är hon ingen förvaltare. När uppdraget tar slut känner hon sig ”klar” och osentimental och lämnar hellre över stafettpinnen till någon annan och går vidare till något nytt.

– Nej, jag är ingen förvaltare, men däremot helt orädd när det kommer till att träffa nya människor och sätta sig in i nya system. Det tycker jag bara är kul.

För att lyckas i rollen som interimskonsult inom till exempel HR är det viktigt att gå igång på att testa nya saker, enligt Maria.

– Det krävs att du vill testa nytt, prova nya branscher, är nyfiken och har lätt att ta till dig ny information, nya system och människor. Du behöver också vara van att jobba självständigt för det är väldigt sällan som man har någon att hålla i handen. Det är också viktigt att vara initiativrik och inte sitta och vänta på att någon annan tar kommandot.

Lästips! Så tar du steget att bli interimskonsult

”TNG har goda relationer med kundföretagen”


Maria kom i kontakt med TNG 2021 då hon via LinkedIn blev tipsad om ett aktuellt interimsuppdrag. Sedan dess har samarbetet rullat på.

– Alla jag varit i kontakt med på TNG har varit väldigt trevliga och serviceminded. Och väldigt pålästa om uppdragen och uppdragsgivarna. Ute på mina uppdrag märks det också att TNG har väldigt goda relationer med sina kunder.

Maria är summa summarum väldigt nöjd med sitt samarbete med TNG.

– Det är otroligt kul, trevligt och utvecklande, med många härliga samtal. Det finns också en förståelse. Mina kontaktpersoner på TNG har lärt känna mig och kan matcha mig med rätt uppdrag, vilket känns jättebra, säger hon.

Våga testa! Bli interimskonsult inom HR via TNG

Ta steget, bli interimskonsult inom HR via TNG.

Maria är just nu anlitad som rekryteringsspecialist inom gruvindustrin. Ett spännande uppdrag som hon fått via TNG, som innebär rekrytering med stor variation av roller. Dessförinnan jobbade hon med Talent Acquisition och som Talent Business Partner på en av storbankerna, också ett uppdrag via TNG. Där var hon involverad i ett omfattande omstruktureringsarbete av rekryteringsprocesser.

Nuvarande uppdrag pågår fram till i mitten av sommaren. Vad som händer därefter är inte bestämt och inte heller något som Maria oroar sig för.

Att leva med viss ovisshet hör ihop med livsstilen att vara egen företagare. Något som Maria fick erfara ganska kort efter att hon tagit steget när pandemin slog till med full kraft och lamslog hela rekryteringsbranschen. Då är det bra att vara en person som inte är oroligt lagd, menar hon.

– Som interimskonsult måste du vara lite cool och trivas med att inte alltid veta.

Hon uppmanar alla som funderar på konsultrollen att våga testa. Maria har aldrig ångrat sitt val.

– Ställ dig frågan: Vad är det värsta som kan hända. Testa!

Vill du anlita Maria eller veta mer om våra andra interimskonsulter på TNG Interim? Tveka inte att höra av dig till oss! Är du själv intresserad av att ta nästa steg i karriären och bidra med din kompetens och dina erfarenheter på olika arbetsplatser? Välkommen att bli en del av vårt konsultnätverk! Kontakta oss eller skicka in en spontanansökan så tipsar vi dig om kommande uppdrag som matchar din profil.

Kontakta oss idag!

Marias tips till dig som funderar på att bli interimskonsult

  • Ställ dig frågorna. Vad vill jag egentligen? Vad kan jag? Vad kan jag bidra med?
  • Bra egenskaper. Som interimskonsult gillar du utveckling – att testa nytt och prova nya branscher. Du är nyfiken och har lätt att ta till dig ny information, nya system och människor. Rollen kräver att du är anpassningsbar och självgående. Du behöver helt enkelt trivas med en varierande vardag.
  • Vårda ditt nätverk. Varje uppdrag är en chans att skaffa nya värdefulla kontakter. Som interimskonsult är det viktigt att ha ett stort nätverk.
  • Glöm inte ekonomibiten. ”För mig var det avgörande att ta hjälp av en revisionsbyrå”.
  • Våga testa. Vad är det värsta som kan hända?

Rekommenderat för dig