TNG

Lediga jobb Finans / ekonomijobb

Se alla lediga jobb
Bildvy
  • Lista
  • Boxar
  • Bildvy

Problem?

Något som inte fungerar med din ansökan eller de tester du gör? Hör av dig direkt till din rekryterare eller maila oss på info@tng.se

Finans / ekonomijobb

Idag finns det ekonomer inom alla branscher. Den traditionella ekonomirollen är vanligast, men med den pågående digitaliseringen utvecklas nu nya finansjobb och ekonomijobb inom tex fintech och IT. Därför kan du som är ekonom ofta välja och vraka inom vilket område du vill arbeta och ibland hitta lediga jobb även inom andra discipliner.

Några av de vanligaste jobben idag är finansekonom, ekonomiassistent, redovisningsassistent, redovisningskonsult, kredithandläggare eller finansekonom. Det finns även karriärmöjligheter som skadereglerare, analytiker, bolagsanalytiker och fondadministratör med mera.

Sugen på en karriär som ekonom? Välj rätt utbildning
Även om vissa ekonomijobb är tillgängliga för dig med en gymnasieutbildning, så kräver många av de högre tjänsterna en universitets- eller YH-examen.

Om du läser ett högskoleförberedande ekonomprogram på gymnasiet följt av en akademisk examen, på minst 3 år, med inriktning ekonomi kan du söka jobb som t.ex. ekonomiassistent eller redovisningsekonom. Men du kan även läsa Civilekonomprogrammet på 4 år som leder till en Civilekonomexamen.

Arbeta som ekonomiassistent
Ett vanligt jobb idag är som ekonomiassistent. Det innebär ofta att tar du hand om ditt företags bokföring. Dina uppgifter kan variera beroende på om du arbetar på ett större eller mindre företag, men att vara noggrann är alltid en stor del av jobbet. Till vardags kontrollerar du att uppgifterna du fått in stämmer med verifikationerna, alltså de kvitton, fakturor och räkningar som företaget genererar. Du kontrollerar även om behållningen på företagskontona stämmer enligt bokföringen och kontoutdrag.

Vi på TNG rekryterar och hyr ofta ut personal inom ekonomi vilket innebär att du blir anställd eller kan jobba som konsult.

Löneadministratör
Som löneadministratör kan du välja att specialisera dig mot löner. Det betyder att det är ditt ansvar att räkna ut den korrekta lönen för varje anställd och se till att de betalas ut i tid. Här är du också insatt i de lagar som rör utbetalning av löner och kan hjälpa anställda som har frågor. Detta gör rollen mycket viktig på många företag och det råder idag kompetensbrist inom yrket så här finns bra möjligheter att få jobb.

Sök jobb som redovisningsekonom
Som redovisningsekonom är en stor del av ditt ansvarsområde att arbeta med redovisningen av alla inbetalningar och utbetalningar och andra ekonomiska företeelser i företaget. Det är ditt ansvar att se till att alla arbetsgivaravgifter, skatter och moms betalas in i tid. Du kommer också att spendera en del tid med företagets bokslut och årsredovisningar.

Så känner du att du har ett siffersinne, är organiserad och ansvarsfull? Och vill jobba som ekonom? Sök gärna ett eller flera av våra lediga jobb inom ekonomi eller skicka in ditt CV  som en spontanansökan till oss. Vill du ha några jobbsökartips på vägen så lyssna på vår jobbpodd. Lycka till!