TNG

Lediga jobb Underhåll / driftsjobb

Underhåll / driftsjobb

Tyvärr. Vi hittar inga jobb som matchar din sökning.

Prova att ange nya sökkriterier eller gör en spontanansökan med ditt CV till TNG Talent Network! Som medlem i vårt nätverk kan du även bli personligt kontaktad av rekryterare och ta del av karriärtips och medlemsförmåner.

 

Tillbaka till lediga jobb

Rekommenderat för dig

Underhåll / driftsjobb

Det här innebär det att jobba med drift och underhåll
Idag finns ett stort behov av dig som vill jobba med drift och underhåll. Din kunskap och dina tjänster är nödvändiga på alla företag som producerar produkter. Oavsett om du vill arbeta som fastighetsskötare, rörmontör, underhållselektriker, servicetekniker, underhållsmekaniker, processoperatör eller drifttekniker så finns det många arbetstillfällen och lediga jobb på marknaden, men också utbildningsmöjligheter för dig som vill prova något nytt. Vi på TNG Tech gör det också möjligt för dig att söka jobb vetenskapligt och fördomsfritt.

Olika jobb inom drift och underhåll
Drift- och underhållsbranschen är i en ständig utveckling. Arbetet kan vara allt mellan enklare fastighetsskötsel till jobb som drifttekniker i en större industri och övervaka dess drift.

Det finns flera saker som är viktiga när man ska söka driftsjobb och jobb inom underhåll. Många av yrkesrollerna är tekniska och passar dig som ar en teknisk utbildning eller en fallenhet för att arbeta med teknik inom industri och produktion. Det är också av största vikt att du har ett säkerhetstänk. Oavsett om du jobbar som servicetekniker inom maskin, luft och miljö eller annan teknik så vill du att dina maskiner och produkter ska vara säkra för användaren och inte orsaka några skador på såväl verksamhet som människor. Samma sak gäller jobb som underhållselektriker, underhållsmekaniker och underhållstekniker – eftersom du ofta blir tillkallad för att se över underhållet och driften av en maskinpark.

Om du söker lediga jobb som operatör, exempelvis processoperatör eller drifttekniker, har du ansvar för att sköta och övervaka maskiner och annan utrustning inom en industri. Du är verksam inom produktionen och fyller en viktig funktion för att företaget ska kunna producera rätt mängd råvaror eller produkter.

Vill du utbilda dig inom drift- och underhållsteknik?
Vill du jobba inom drift och underhåll? Då krävs det att du har gått en passande utbildning, ofta på högskole- eller yrkeshögskolenivå.

Många utbildningar inom teknik fokuserar idag på en välbalanserad blandning av teori, praktiska laborationer och simulatorövningar. Allt för att du ska få en så nära koppling och vara redo för ditt framtida arbetsliv. Många utbildningar erbjuder även chansen att söka en traineeutbildning under dina studier.

Du kan exempelvis välja att studera energiteknik. Där ingår det kurser inom styr-, el- och reglerteknik. Men i utbildningen kan det även att ingå kurser inom ledarskap, projektledning och företagsekonomi.

Fokus för varje utbildning skiftar men målet är att göra dig som student attraktiv inom områden som processindustri, kärnkraft och kraftvärme. Med rätt utbildning på ditt  CV kan du även styra din karriär mot nyare energikällor som vind- eller vattenkraft.

Lön som drifttekniker och andra jobb inom underhåll och drift
Medellönen för en drifttekniker inom industri ligger på strax under 30 000 kronor per månad. Har du ingen tidigare erfarenhet får du räkna med en lägre ingångslön, kanske runt 23-25 000 kronor i månaden, men med erfarenhet så stiger lönen. Vill du ge din lön en rejäl skjuts bör du överväga en karriär som ingenjör istället.

Sök jobb som drifttekniker
Som drifttekniker är det ditt ansvar att övervaka produktionen från ett kontrollrum och rapportera in fel och störningar. Ibland är det även driftteknikerns uppgift att åtgärda fel som en läckande pump eller anläggning som är för kall.

Arbetar du på en större arbetsplats kan du jobba i ett större team där en driftingenjör styr arbetet. I arbetslaget kan det även ingå en driftmaskinist. Driftingenjören har ansvar för en eller flera anläggningar medan driftteknikern har ansvaret för hela eller givna delar av sin anläggning.

Är du intresserad av att jobba inom drift och innehåll i till exempel Göteborg, Stockholm, Malmö eller Örebro? Skicka oss din spontanansökan. Vi matchar inkomna ansökningar till alla nya jobb!