TNG

Lediga jobb Malmö

Se alla lediga jobb
Bildvy
  • Lista
  • Boxar
  • Bildvy

Malmö

Lediga jobb i Malmö
Malmö är Sveriges tredje största tätort och Nordens sjätte största med över 300 000 invånare boende i närområdet. Malmö, som är länet Skånes residensstad ingår även i Öresundsregionen med bland annat Köpenhamn. Idag finner du lediga jobb inom främst inom tjänstesektorn i Malmö.

I tidigare generationer var det den tunga industrin som höll Malmös näringsliv levande. Skulle du söka jobb i Malmö var det varvsindustrin och Kockums som erbjöd flest arbetstillfällen. Idag ser vi ett nytt Malmö som med snabba steg byter skepnad från industri- till kunskapsstad som lockar allt fler företag som utannonserar lediga jobb inom bl.a. kundtjänst, teknik, ekonomi, digital utveckling och IT.

Borta är de fåtal stora företag som en gång dominerade Malmös näringsliv. De är nu ersatta av många fler mindre företag som skapar fler varierande lediga jobb- och karriärstillfällen. Privata tjänsteföretag är de som växer mest på Malmös marknad idag. Malmö Stad är också en stor arbetsgivare som sysselsätter över 23 000 medarbetare, spridda på över 400 olika yrken.

Idag är Malmö starkast inom sektorer som logistik, detalj- partihandel och bygg- och fastighetsmarknad. Det skapar stora möjligheter för dig som söker IT-jobb eller en karriär inom programmering, administration eller ekonomi på hel- eller deltid.

Här finns också Malmö Stad som ofta letar efter medarbetare och annonserar ut lediga jobb.

Tack vare Malmös kunskapsintensiva omvandling dyker det även upp många företag och lediga jobb inom bio- och medicinteknik, miljöteknik, IT och digitala media. En stark utgångspunkt för dig som är nyexaminerad och söker din första anställning för ditt CV.

Utbildning
Sedan Malmö högskola öppnade sina dörrar 1998 har högskolan vuxit kraftigt. Idag finns ca 24 000 studenter på högskolan. På högskolan finns en fokus på yrkesinriktade utbildningar men även utbildningar inriktade mot intresseområden finns tillgängliga.

Utöver Malmö högskola finns universiteten i Lund och Köpenhamn tillgängliga som båda erbjuder ett brett utbud av högre utbildning. Det gör att det också finns möjligheter för dansktalande att få jobb. Förutom dessa alternativ har Malmö länge även erbjudit utbildningar via en tandvårdshögskola, lärarhögskola och World Maritime University.

Utomhus i Malmö
Malmö har oftast kallats ”Parkernas stad”. Men även om mängden parker har minskat på senare år så finns det många vackra platser som erbjuder många roliga aktiviteter.  I den äldsta delen av Malmö finns Malmös kanaler i anslutning till Malmöhus slott. Här finns aktiviteter som rodd, kanot, kanot och vattencykeluthyrning med mera.

Malmö stad har även satsat på flertalet olika lekplatser med särskilda teman för att skapa en stad passande för barnfamiljer. Runt om i stadens finns det därför lekplatser med teman så som musik, sagor, rymdfärder och teater. Malmö stad var först ut med dessa temalekplatser som har skapat internationellt och nationellt intresse hos stadsplanerare och pedagoger, samt glädje hos stadens barn.

Vill du söka jobb i Malmö men hittar inget just nu? Gör en spontanansökan idag via oss på TNG.