TNG

Lediga jobb Kundtjänst / kundservice

Kundtjänst / kundservice

Tillbaka till lediga jobb

Rekommenderat för dig

Kundtjänst / kundservice

Vill du jobba med kundtjänst?
Att jobba med kundtjänst och kundservice handlar mycket om att skapa kontakt med och hjälpa ett företags kunder. Det kan handla om att svara på frågor kring olika produkter över telefon eller hantera komplexa ärenden över mail, sociala medier och chatt. Och just nu är det många företag som arbetar aktivt med rekrytering inom kundservice.

Som kundtjänstmedaretare är du ofta den första personen som kunderna får kontakt med när de ringer ett företag. Därför är det viktigt att du som person är serviceinriktad, trevlig och social. Ska du jobba med kundservice kan du ha många olika titlar så som koordinator, ordermottagare, säljstöd, kundkommunikatör, kundsupport eller kundrådgivare. Det är även vanligt att man använder engelska titlar, exempelvis customer relations, customer service eller customer support.

Många lediga jobb inom kundtjänst läggs ut via kundtjänsteföretag och finns som heltids- och deltidsjobb. Därför passar denna sorts jobb som studentjobb, extrajobb eller för dig som har en annan huvudsaklig sysselsättning. En del kundtjänstjobb går även att utföra hemifrån.

För dig som talar fler språk än svenska och engelska ökar chanserna att få kundservice-jobb. I Sverige är det extra vanligt att man ger service till andra nordiska länder och då efterfrågar man finsktalande, dansktalande eller norsktalande personer. Men generellt är det även bra med språkkunskaper i franska, arabiska, persiska och kinesiska, för att nämna några exempel.

Arbetsuppgifter för jobb inom kundservice och kundtjänst
Som kundservicemedarbetare kan du antingen emot samtal eller är den som ringer utåt för ditt företag. Ibland både och. Tar du emot samtal fungerar du ofta som en första hjälplinje (ibland kallat first line) för företagets kunder, oavsett om de behöver direkt assistans, göra felanmälan eller hjälp att returnera en vara. Här gäller det att du är djupt insatt i företagets produkt eller tjänster för att kunna svara på de frågor som uppstår.

Ringer du utåtgående samtal kan du ringa för kampanjer, boka tid för säljbesök eller kartlägga nya kundbehov för de företag som vill förbättra sin nuvarande kundservice. En annan inriktning för utgående samtal kan vara opinionsundersökningar vilket innebär att du ställer frågor till enskilda hushåll eller en specifik företagsgrupp.

Datorn och telefonen är de två viktigaste verktygen för dig som vill jobba med kundservice. Alla samtal och kundinformation dokumenteras med hjälp av datorn i affärssystem. Vanliga affärssystem som är bra att lära sig är SAP, Salesforce, Pyramid och Jeeves men det finns också många fler. Telefonkontakten med kunderna gör det även möjligt för dig att utföra dina arbetsuppgifter på distans från dina kunder. Även detta är ett plus för dig som vill lägga till kundservice på ditt CV under tiden du studerar.

Lön och åsikter om att söka lediga kundtjänst-jobb
Har du ingen tidigare erfarenhet kan du räkna med en ingångslön på ca 20 000 kronor per månad. Men du kan få högre lön om du har erfarenhet eller om arbetet är komplext. Samma sak om du tar steget till att avancera till gruppchef eller teamledare. Det finns jobb inom kundtjänst och kundservice där du kan få en månadslön en bra bit över 30 000 kronor.

Enligt en stor undersökning med jobbsökare under våren 2018, visar det sig att jobbsökare inom kundtjänst och administration gärna vill ha information om utvecklingsmöjligheter när de ska söka jobb. 79% vill veta utvecklingsmöjligheterna redan i jobbannonsen och 81% vill att chefen berättar om vilka utvecklingsmöjligheter det finns i rollen på sikt under en anställningsintervju.

Lediga jobb inom kundtjänst
Är du intresserad av ett jobb inom kundservice och/eller kundtjänst? Skicka oss din spontanansökan eller sök ett av våra lediga kundtjänstjobb fördomsfritt utan personligt brev idag! På TNG har vi ofta lediga jobb inom kundservice i bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö och Örebro. När du söker jobb via TNG kan du även följa din ansökan i realtid – transparent och digitalt – i din mobil eller dator.

Välkommen med din ansökan!