TNG
Följ din ansökan hos TNG. En digital tjänst för dig som söker jobb hos TNG. Tidslinjen visar hur långt din ansökan kommit i rekryteringsprocessen. I realtid!

Lästid: 3 minuter

Senast redigerad:

Följ din ansökan digitalt hos TNG

Ny tjänst från TNG till moderna jobbsökare

Vill du veta hur det går med din jobbansökan? Du är inte ensam. Mer än hälften av alla jobbsökare känner frustration över bristande kommunikation från arbetsgivare och rekryterare gällande jobbansökningar. Därför har vi på TNG tagit fram tjänsten Följ din ansökan! Här kan du i realtid  följa din ansökan steg för steg i vår fördomsfria rekryteringsprocess. Inga hemligheter och transparens från början till slut. 

Logga in och följ mina ansökningar

Du som har sökt flera jobb känner säkert igen att från vissa företag får man aldrig svar. Kanske har du försökt ringa upp rekryteraren själv men inte kommit fram. Eller att du flera veckor senare blir överraskad av att företaget hör av sig och bjuder in till intervju – för ett jobb du nästan glömt bort att du sökt.

I TNG:s kandidatrapport Talent Insights, med över 1500 svar från jobbsökare i Sverige, svarade 51% att man känner frustration i sitt jobbsökande över bristande kommunikation kring vad som händer med ansökan och hur man står sig mot andra sökande.

Vad vi också vet är att våra egna rekryterare gärna svarar på frågor, men är likväl ofta på språng – i möten med företag som vill anställa eller har anställningsintervjuer med kandidater. Det är alltså inte helt lätt att få tag på sin rekryterare på minuten.

Följ din ansökan hos TNG - en digital lösning för jobbsökare

En smidig tjänst

Men som jobbsökare ska du inte behöva ringa, eller vänta i veckor, för att få svar på en sådan enkel fråga som ifall din ansökan fortfarande är aktuell. Eller om rekryteraren ens tittat på den än.

Följ din ansökan är därför en unik service framtagen av TNG till jobbsökare som gör det möjligt att följa statusen på alla jobbansökningar direkt. Digitalt och smidigt i din mobil och dator. När det passar dig. Och utan att ta tid från annat i livet.

I realtid får du ta del av rekryterarens arbete, hur långt just din ansökan har kommit i urvalet och löpande information om vad som är nästa steg. Inget svart hål – bara tydliga besked. För självklart förtjänar du återkoppling när du tagit dig tid att söka jobb!

Så här följer du din ansökan

Det är enkelt att följa din ansökan hos TNG. Så här gör du:

  1. Börja med att söka ett av våra lediga jobb i din mobil eller dator.
  2. Logga in på din egen medlemssida i TNG Talent network. Har du precis sökt ett jobb är du automatiskt inloggad, annars loggar du in med din e-postadress.
  3. Välj ”Följ mina ansökningar”. Nu kan du se alla sökta jobb och exakt var du befinner dig i varje rekryteringsprocess. Du kan alltså när som helst, och var du än befinner dig, följa steg för steg vad rekryteraren gör och vad som kommer hända härnäst.
  4. Klicka på ett av stegen i processen, så kan du även se om nuvarande urvalssteg kräver en insats av dig eller om det är rekryterarens tur att arbeta. Klart!

En jobbsökare hos TNG följer sin ansökan i realtid och ser hur långt TNG:s rekryterare har tagit ansökan vidare i sitt urval för ett ledigt jobb.Fördomsfri rekrytering och personlig kontakt

I första stegen av din ansökan hos TNG är du alltid anonym så vi kan fokusera på efterfrågad kompetens och behandla dig rättvist.

Vi kommer också be dig att göra kompetens- och personlighetstester särskilt utvalda för varje jobb du söker, innan vi läser ditt CV. Gemensamt med alla testerna är att de inte fokuserar på var eller hur du lärt dig olika saker. Din bakgrund blir då inte ett hinder eller en genväg för att visa din kompetens – utan det som spelar roll är vad du faktiskt kan.

Vi tror att du tycker att detta är lika viktigt som vi gör. Eftersom det alltid borde vara den sökande som är mest lämpad för ett jobb som också ska få det. Liksom att bedömningen av ansökningar sker utifrån tillgängliga fakta och det forskning hittills har visat bidrar till framtida arbetsresultat. Och inget annat. Vi kallar det att söka jobb fördomsfritt.

Under tillsättningen av lediga jobb ger våra rekryterare även löpande kommunikation via mail och sms om vad som sker och vad du kan vänta dig ska hända härnäst.  Och självklart ska alla som inte får jobbet också få svar av oss så snabbt som möjligt. Hellre ett tråkigt besked än inget alls.

Nytt jobb – ett ömsesidigt mål

Vi vet att du som söker jobb lägger ner tid och energi och ”Följ din ansökan” är ett steg i TNG:s digitala utvecklingsarbete – med mål att göra jobbsökandet både enklare och roligare. Men också vårt sätt att visa respekt för den tid och kraft du investerar när du söker jobb hos oss. Och slutmålet för oss båda är detsamma: att du ska komma till ett nytt jobb där du kan trivas och utvecklas!

Välkommen att söka någon av alla lediga jobb vi har just nu och följ din ansökan steg för steg fram till jobbet!

Fördomsfri rekrytering med TNG

När du söker jobb hos TNG får du uppleva vår fördomsfria rekryteringsprocess. Det innebär bland annat att du är helt anonym för rekryteraren i de första stegen av tillsättningen. Vi ser varken hur du ser ut, vad du heter, vilken bakgrund du har eller hur gammal du är. Istället fokuserar vi på din potential och kompetens, vilket innebär att du behöver genomföra våra skräddarsydda och objektiva tester.

Titta på videon ovan eller på länken nedan för att se hur det går till!

Jag vill läsa mer!

Rekommenderat för dig