TNG

Sök lediga chefsjobb fördomsfritt

Chefsjobb

Tillbaka till lediga jobb

Väldigt bra bemötande, stöttning och support genom hela anställningsprocessen. TNG är att rekommendera varmt!

– Admir, jobbsökare i omdöme på Google om sin upplevelse av TNG

Rekommenderat för dig

Visa alla

Hitta och sök lediga chefsjobb för moderna ledare

Redo att söka ett nytt chefsjobb?

Att jobba som chef eller ledare är ett viktigt och ansvarsfullt arbete där du leder ett team eller en varsamhet. Utöver att leda din grupp mot mål och visioner, ingår även arbetsuppgifter som att utveckla strategier och möta förändringar; delegera arbetsuppgifter, befogenheter och visa förtroende för dina medarbetares kapacitet samt att skapa tillhörighet och hålla ihop teamet.

Just nu är det många som går i karriärtankar och rörligheten på marknaden ökar. Många chefer vill ha nya utmaningar, andra vill få sitt första chefsjobb. Och ditt yrke är viktigt. Personal hänvisar till att chefer ofta kan vara anledningen till att de älskar eller hatar sitt jobb. Även om det inte är hela sanningen så är det ändå sant att ledare och chefer har ett stort inflytande över dina medarbetares trivsel. Anställda förväntar sig att chefen tillvaratar intressen och representerar dem i organisationen.

Så har det åtminstone sett ut historiskt. Men idag väljer många företag att ersätta den klassiska chefsrollen med moderna ledare.

Hur är framtidens chef?

Idag behöver du som chef fungera i en flyktig, snabbföränderlig och osäker värld. Våra organisationer blir allt mer komplexa och de företag som lyckas bäst är de mest förändringsbenägna. Detta ställer krav på ledarskapet.

En modern ledares uppgift är att skapa psykologisk trygghet hos personalen. Du behöver visa tydlighet, tillit, transparens och kommunikation. Framtidens chef inkluderar sina medarbetare, uppmuntrar till förändringsbenägenhet och är utvecklingsorienterad. Ett mer coachande perspektiv är mer framgångsrikt här. Ibland kallas dessa ledare för Bias Interruptors för de gärna utmanar sin omgivning.

Men det moderna ledarskapet kan också handla om att ta risker, prova okonventionella metoder, vara öppen och mottaglig för nya perspektiv. Att vara en god lyssnare och samtidigt en utmanare mot andra beslutsfattare.

Den digitala mognaden är också viktig för ledaren. Du behöver kunna navigera i ett digitalt arbetsliv – något som ställer krav på din flexibilitet, nyfikenhet och inlärningsförmåga.

Ledarskapsutbildning och kompetensutveckling som chef

Som chef finns det en uppsjö av utbildningar du kan genomföra för att bredda din kompetens och stärka din förmåga som ledare. Det kan vara allt ifrån endagarskurser i värderingsstyrt ledarskap, kurser för dig som är ny som chef till utbildningar som sträcker sig över tid för att utveckla coachande förmågor eller kommunikativt ledarskap. Många av dessa utbildningar väder sig till den nya eller befintliga ledaren som vill ta sitt ledarskap till nästa nivå.

På många större företag finns det även olika typer av ledarskapsprogram som vänder sig till chefsaspiranter och medarbetare som har identifierats med ledarskapspotential, men som behöver få praktiska verktyg och en introduktion till chefskapet innan de erbjuds en chefsposition.

Att söka sitt första chefsjobb

Har du ledaregenskaper och viljan att utveckla andra människor? Då kanske det är dags att ta steget och söka ditt första jobb som chef! Faktum är att många går i tankebanorna av att söka ett chefsjobb och drömmer om en karriär som chef. Men vågar inte, då man inte har tidigare erfarenheter av att arbeta som ledare. Synd, tycker vi på TNG Lead!

För det går att få jobb som chef utan tidigare chefsansvar i arbetslivet. Kanske har du tidigare ledarroller i en förening eller idrottsförening? Varit den i kompisgänget som håller ihop gruppen? Eller har coachat kollegor i svåra arbetsuppgifter? När du ska söka ditt första chefsjobb är det viktigt att förmedla de egenskaper som du har för att klara av rollen som chef. Oavsett var du har praktiserat dem tidigare.

Vill du ha fler tips och råd om hur du ska gå till väga när du söker chefsjobb så lyssna gärna på jobbpodden Har du det som krävs att bli en bra chef?

Vad tjänar en chef?

Ja, det är en väldigt svår fråga att besvara eftersom chefer finns på många olika nivåer inom en organisation. Ansvarsområden och antal medarbetare i teamet påverkar lönen, men även vilken typ av chefsposition. I regel tjänar exempelvis en ekonomichef mer än en personalchef. Liksom att chefen för en större verksamhet tjänar mer än chefen på ett litet bolag. Men även här finns undantag och skillnaderna kan vara stora mellan olika branscher.

Även chefer i kommunal sektor har varierande löner, där skillnaderna kan vara stora mellan olika enheter inom samma kommun men också mellan olika kommuner – något som fackförbundet Vision lyfte fram våren 2020.

Som teamleader kan du ibland ha ett specifikt ansvarstillägg som läggs på din ordinarie månadslön. Medan andra chefer kan utöver sin chefslön även ta del av bonus om verksamheten levererar bra resultat.

På Sveriges chefsorganisations hemsida ledarna.se kan du hitta aktuell lönestatistik för chefer i olika branscher. Även fackförbundet Unionen har lönestatistik för vissa chefsroller.

Linjechef, mellanchef och teamleader

När det pratas om chefsrekrytering så ligger ofta fokus på högt uppsatta ledare. Såsom VD, ekonomichef, affärsområdeschef och försäljningschef. Gärna till stora organisationer.

Men chefsrekrytering kan så klart även vända sig till mellanchefer, teamledare och linjechefen. Därför satsar TNG Lead på chefsjobb och lediga ledarjobb för dig som är linjechef eller vill arbeta som chef inom en organisation, kanske för en avdelning, enhet, team eller ett visst segment.

Hos TNG Lead hittar även du som vill jobba som försäljningschef, HR-chef, marknadschef och CFO ditt nästa chefsjobb. Alla branscher behöver bra ledare och chefer. Och en bra ledare kan därför byta jobb till en närliggande eller helt ny bransch, eftersom ledaregenskaperna är eftertraktade oavsett organisation.

Lediga jobb som chef

Är du intresserad av ett jobb som chef eller ledare? Då ska du ha koll på TNG Lead. Vi rekryterar mellanchefer, linjechefer, teamledare, projektledare och specialister i ledande roller. Vår unika rekryteringsmetod ger ett faktabaserat beslutsunderlag av vilka ledare som kommer skapa psykologisk trygghet och framgång i en snabbrörlig värld. Rekryteringen är alltid fördomsfri; namn, kön, bakgrund och nätverk spelar inte roll. Istället lägger vi fokus på din ledarskapspotential och framtida arbetsprestation.

Även du som vill arbeta som konsult och interimschef kan hitta uppdrag via TNG Lead. Föredrar du att fakturera via eget företag går det också bra att hitta uppdrag som underkonsult.

TNG Lead har kontakt med många företag som löpande rekryterar chefer och moderna ledare – framför allt i StockholmMalmöGöteborg och Örebro men också på kringliggande orter. Hittar du ett spännande jobb så tveka inte att söka! Hittar du inget ledigt chefsjobb som passar dig idag? Gör då en spontanansökan!

Välkommen med din ansökan!