TNG

Lediga jobb Stockholm

Se alla lediga jobb
Bildvy
  • Lista
  • Boxar
  • Bildvy
+ Ladda fler jobb

Stockholm

Lediga jobb i Stockholm
Stockholm är en av Europas snabbast växande städer. Antalet sysselsatta medborgare övergår till en miljon och visar inga tecken på att minska. Stockholms län domineras av tjänstesektorn där det finns lediga jobb inom företag som erbjuder finans- och ekonomijobb, teknik- och ingenjörsjobb och IT-jobb.

Vill du söka jobb i Stockholm kan du även fokusera på områden inom administration och kundservice.

Karriär och lediga jobb i Stockholms Stad
Idag är Stockholmsregionen Sveriges största arbetsmarknad med Stockholms stad och Ericsson som de största arbetsgivarna.

Antal sysselsatta i Stockholm har sedan länge överskridit 1 miljon. Tack vare en välorganiserad kollektivtrafik så pendlar över 100 000 personer dagligen in från regioner som Uppsala och Södermanland.

I Stockholms stad finns det 26 företagsområden och många lediga jobb. Många av dem ligger utplacerade vid de stora trafiklederna för att göra det enklare för person- och varutransporter. Hälften av stadens företag ligger centralt i Stockholm som är det största företagsområdet, följt av Kista med över 300 000 anställda uppdelade på ett stort antal företag.

Bo lokalt och jobba globalt
Tack vare sin positiva företagarkultur finns det även en stark internationell anda i Stockholms näringsliv, där flera 100 000 av Stockholms invånare har funnit lediga jobb på internationella företag. Detta är en positiv trend som visar sig starkast i handelsbranschen och har hjälpt många säljare och personer inom kundservice att hitta nytt jobb.

Stockholm är även ett centrum för egenföretagare då det varje år startas över 20 000 nya företag i regionen. Även start-ups inom tech och fintech är vanligt och erbjuder spännande karriärmöjligheter.

Välutbildad personal i Stockholm
Idag är Stockholms största utbildningsplats Stockholms Universitet. Men inom regionens gränser ligger även två av Sveriges mest välkända universitet; Karolinska Institutet och Kungliga tekniska högskolan som löpande utexaminerar tekniker och ingenjörer. Utöver detta flödar staden även över av högskolor som Beckmans Designhögskola, Dans- och cirkushögskolan, Dramatiska Institutet, Försvarshögskolan, Kungliga Konsthögskolan, Konstfack, Kungliga Musikhögskolan, Röda Korsets högskola, Södertörns högskola och Teaterhögskolan.

Stockholmsområdet skapar och drar till sig sin egna högutbildade arbetskraft. Därför finns det många arbetsplatser som har en stor andel högutbildade. Idag är ca 30 % av befolkningen i åldern 25-64 år högutbildade, alltså med en minst 3-årig eftergymnasial utbildning. En siffra som bara fortsätter att stiga.

Hittar du ingen passande tjänst just nu i Stockholm, kolla gärna alla våra lediga jobb vid ett senare tillfälle.