TNG

Lediga jobb IT-support och drift

IT-support och drift

Tyvärr. Vi hittar inga jobb som matchar din sökning.

Prova att ange nya sökkriterier eller gör en spontanansökan med ditt CV till TNG Talent Network! Som medlem i vårt nätverk kan du även bli personligt kontaktad av rekryterare och ta del av karriärtips och medlemsförmåner.

 

Tillbaka till lediga jobb

Rekommenderat för dig

IT-support och drift

Så här är det att jobba inom IT-support och drift
Att jobba som IT-tekniker och supporttekniker inom IT-support innebär att jobba med kundsupport, även kallat användarsupport. Inom supporten kan du förvalta administrativa system och drifta verksamheten. Det vanligaste är att användarna tar kontakt via telefon eller skickar in ärendet via ett ärendehanteringssystem, men även mail och chattar blir allt vanligare. Ibland är du som tar kontakt med användarna vid planerade driftstopp, uppdateringar och liknande drift- och systemunderhåll. Som person krävs det att du gillar förändring, har hög kompetens och följer med i teknikutvecklingen. Ett spännande IT-jobb för många som har gillar att hjälpa andra med deras IT!

Som drifttekniker jobbar du med teknisk problemlösning och konsultation med inslag av kundkontakt. Ärendena kan vara av väldigt olika karaktär med allt ifrån användarsupport till drift- och nätverksproblem. Du kan även jobba med underhåll och utveckling av interna såväl som externa tekniska lösningar, liksom dokumentation av systemförändringar och rutinbeskrivningar. Som drifttekniker behöver du ha en djupgående teknisk förståelse och problemlösningsförmåga.

Olika titlar för liknande IT- jobb
För dig som söker jobb inom IT-support och drift är det bra att hålla utskick efter jobb som kallas för supporttekniker, IT-tekniker, systemtekniker, nätverkstekniker, drifttekniker, helpdesk, first- och second line support, servicetekniker inom IT, service desk-tekniker och on site-tekniker.

Det kan skilja en del i arbetsuppgifterna mellan exempelvis en nätverkstekniker och servicedesk-tekniker. Men för dig som söker IT-jobb inom support är det bra att kika på flera jobb, eftersom olika företag använder olika titlar.

Dansktalande, finsktalande och norsktalande supporttekniker
Många företag letar också löpande efter IT-supporttekniker med kunskap inom de nordiska språken. Arbetsplatsen ligger i Sverige men du kommer få arbeta med både 1st-line och 2nd-line IT-support och drift på norska, danska och finska. Om du har intresse av dessa tjänster hör av dig då vi alltid letar efter kompetens inom området. Eller registrera dig för kommande IT-jobb här: norsktalandedansktalandefinsktalande.

Lön och åsikter om att söka IT-jobb
Har du ingen tidigare utbildning inom IT-support och drift så är ingångslönen ca 21 000 kr/mån. Med eftergymnasial utbildning blir lönen högre, från ca 24 000 kr/mån. Det finns lediga jobb inom tyngre second line support och arbete med komplexa installationer, diagnoser och problem där lönen då kan ligga upp mot 40 000 kr/månad.

En stor undersökning med jobbsökare visar att jobbsökare inom IT gärna vill ha information om utvecklingsmöjligheter när de ska söka jobb. 85% vill veta utvecklingsmöjligheterna redan i jobbannonsen och 71% vill ha information om anställningsvillkoren. Vad är viktigt för dig när du ska söka ditt nästa IT-jobb?

Sök lediga IT-jobb via TNG IT Digital
Har du jobbat med IT-support eller nätverkssupport under en period och är redo för ett nytt IT-jobb? Då ska du söka jobb via oss på TNG IT Digital. Vi publicerar löpande lediga jobb för dig på intressanta företag där du kan växa och utvecklas. Några av de vanligaste IT-jobb vi rekryterar till är supporttekniker, Windowstekniker, driftoperatör, IT-supporttekniker, Problem Manager eller IT-tekniker.

De flesta företag söker medarbetare på heltid, men många letar också efter supporttekniker som vill arbeta deltid. De kan vara studenter eller vill ha ett extrajobb av andra anledningar. En del som rekryterar supporttekniker utannonserar det som IT-jobb där man inte behöver erfarenhet. Det kan räcka med att man har erfarenhet inom service och ett stort IT-intresse.

Vår erfarenhet inom IT-rekrytering gör att vi kan vägleda dig i dina karriärval och matcha dig till det företag där du kommer att trivas bäst. Våra kunder finns i de flesta branscher och letar ofta efter medarbetare som är serviceorienterade, har god problemlösningsförmåga och ett systematiskt arbetssätt. Målet är givetvis för dem att du aktivt ska bidra till att överträffa företagets SLA.

Alla våra lediga jobb och tjänster inom IT-support och drift söker du helt fördomsfritt och utan personligt brev. Det innebär att din kompetens och potential alltid är i fokus. Det kan tyckas självklart men ofta styr normer, magkänsla och fördomar i rekryteringsprocesser. Det är helt oviktigt hur du ser ut, vad du heter, vilken din bakgrund är eller din ålder. Kort sagt, vi vill behandla alla sökande rättvist och lämna all subjektiv bedömning utanför vår rekryteringsprocess.

Just nu har vi många arbetsgivare som rekryterar till olika IT-jobb i hela Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Lund och Örebro så sök gärna idag. Missa inte chansen att hitta ditt nästa jobb när du känner att du vill klättra vidare i karriären. Hittar du inga lediga jobb just nu så gör en spontanansökan så att vi kan komma i kontakt med dig när ett passande jobb dyker upp!