TNG

Lediga jobb Administration / Administratör

Administration / Administratör

Tillbaka till lediga jobb

Rekommenderat för dig

Administration / Administratör

Sök lediga jobb som administratör
Söker du lediga jobb och en karriär inom administration? Då finns det mycket att välja på. Administratör är egentligen mer än ett specifikt jobb. Som administratör kan du arbeta som koordinator, assistent, office manager eller ordermottagare. Så till skillnad från vissa andra yrkesgrupper kan administrationsjobb vara allt från ett extrajobb som receptionist till en karriär som säljadministratör, liksom specialistroller såsom löneadministratör eller SAP-administratör.

Vanliga arbetsuppgifter som administratör
Som administratör är du ofta kontakten utåt för ett företag. Du är spindeln i nätet och assisterar dagligen personer inom och utanför ditt företag. Exempel på detta kan vara en kontorsassistent eller handläggare och koordinator.

Vanliga arbetsuppgifter kan vara att ta fram relevant information ur databaser, förbereda ärenden och sammanställa fakturor. En administratör arbetar därför vanligtvis på kontor och har goda datorkunskaper, särskilt i affärssystem. Vanliga system som är bra att ha koll på är Dynamics, Visma, SAP, Jeeves och Agresso. Men för att få ditt första administrationsjobb brukar det räcka att ha bra koll på Office-paketet och programmen Word, Excel och Power Point.

Administratörens olika roller
Under en arbetsdag har administratören kontakt med många människor både innanför och utanför företagets väggar. En orderadministratör arbetar exempelvis ofta nära företagets kundtjänst och/eller säljare med orderhantering, fakturering och tillhörande administration.

Där det viktigt att du är social och kan ta eget ansvar så att varje ny kund eller samarbetspartner får ett positivt första intryck. Ett exempel på en annan sådan roll kan vara säljadministratör.

Detta gör en säljadministratör
Som säljadministratör ansvarar du för kundsupport för och administration kring företagets kunder.

Ditt jobb tar vid där företagets säljare lämnar av. Det innebär att ta hand om inkommande order och svara på frågor kring leveranser och lagerstatus. Det är ditt ansvar att se till att information är uppdaterad kring kunderna och att skapa en god och långvarig kontakt med varje kund. Ofta ingår det i arbetsuppgifterna att även uppdatera priser i företagets system.

Just systemkunskap är ofta en nyckel även i jobben som SAP-administratör, löneadministratör eller HR-administratör.

Som SAP-administratör är du eftertraktad
Som SAP-administratör är du ansvarig för bland annat budgetering, prognoser och rapporter inom ditt företag. SAP är ett affärssystem som används av många företag idag. Därför är det många som specifikt söker efter dig som har med erfarenhet av detta program.

Fler ansvarsområden för en SAP-administratör kan även vara att kontrollera stora säljorder följa upp ny säljstatistik och registrera och följa upp nya projekt.

Skillnaden mellan löneadministratör och HR-administratör
Som löneadministratör har du ett administrationsjobb specialiserat mot lönehantering. Det betyder att det är ditt ansvar att räkna ut den korrekta lönen för varje anställd och se till att de får lön utbetald i tid. Här är du också insatt i de lagar som rör utbetalning av löner och kan hjälpa anställda som har frågor. Detta gör rollen mycket viktig på många företag.

HR-administratör är en närbesläktad roll men oftast mer inriktad på den administration som berör de anställda i andra frågor än lön. Det kan vara administration kring rekrytering, schemaläggning, medarbetarsamtal, rehabilitering och kompetensutveckling. Som HR-administratör arbetar du ofta som assistent till eller i ett team med andra HR-jobb som HR-chef, HR-specialister eller HR business partners.

Lön och åsikter om administratörsjobb
Har du ingen tidigare erfarenhet som administratör kan du räkna med en ingångslön på ca 20 000 kronor per månad. Men du kan få högre lön med erfarenhet eller om arbetet är mer kvalificerat. Detsamma gäller om du har specifika systemkunskaper, eller har gått linjen Handel och Administration på gymnasiet. Det finns lediga jobb inom administration där du kan få en månadslön en bra bit över 30 000 kronor.

En stor undersökning med jobbsökare under våren 2018, visar att jobbsökare inom administration och kundtjänst gärna vill ha information om utvecklingsmöjligheter när de ska söka jobb. 79% vill veta utvecklingsmöjligheterna redan i jobbannonsen och 81% vill att chefen berättar om vilka utvecklingsmöjligheter det finns i rollen på sikt under en anställningsintervju.

Lediga jobb inom administration
Är du intresserad av ett jobb som administratör? TNG har många kunder som löpande rekryterar till lediga jobb inom administration – framför allt i StockholmMalmöGöteborg och Örebro men också på kringliggande orter. Hittar du ett spännande jobb så tveka inte att söka! Våra lediga administrationsjobb söker du fördomsfritt och enkelt utan personligt brev i din mobil eller dator och du kan sen följa din ansökan i realtid. Hittar du inga lediga jobb inom administration idag? Gör då en spontanansökan!

Välkommen med din ansökan!