TNG

Lediga jobb Norrköping

Lediga jobb i Norrköping just nu

Tillbaka till lediga jobb

Rekommenderat för dig

Norrköping

Letar du efter lediga jobb och karriärmöjligheter i Norrköping?

Utforska då karriärmöjligheterna med lediga jobb i Norrköping inom industri, IT, digital utveckling, textilier, handel och detaljhandel. Norrköping är en tätort i Norrköpings kommun, i Östergötland, och centralort för kommunen. Staden är Sveriges tionde största tätort med över 138 000 invånare inom kommunen. Norrköping har i många år varit känd som en industri-, sjöfarts- och textilstad där de flesta lediga jobb fanns inom ett av dessa tre områden.

Söka jobb eller konsultuppdrag i Norrköping

I över 400 år var Norrköpings största näringslivsgren dess textilindustri. Det var tack vare denna industri som staden kunde växa och fortsätta att blomstra. Men den som söker en karriär i Norrköping idag kan nu välja lediga jobb inom fler områden då all textiltillverkning nu är borta. Den är nu ersatt av papper och förpackning, logistik och transport, elektronik, IT och digital utveckling och media samt detaljhandel.

Vilka arbetsgivare finns att söka jobb hos i Norrköping?

Den största papperstillverkningen i staden är Bravikens Pappersbruk på Malmölandet norr om staden. Pappersbruket har en kapacitet på 700 000 ton tidnings- och telefonkatalogpapper varje år där över 90 % av tillverkning blir exporterad. Även många stora företag väljer att ha sina lager i Norrköping och använder även staden som bas för sin varudistribution, vilket öppnar upp för många möjligheter att få ett logistikjobb. Exempel på företag är Whirlpool, Goodyear, Stadium och Servera.

Vilka utbildningsmöjligheter finns i Norrköping?

Norrköping har alltid haft ett rykte om sig som en skolstad då första folkhögskolan öppnade i staden redan 1846. Trots den stora mängden skolor som blev byggda verkade det dock aldrig nog för befolkningstillväxten. Många av skolorna blev placerade längs med promenaderna utanför stadskärnan och har där skapat en vackert område för många av stadens invånare.

Under senare år har Norrköping dock fokuserat på att förbättra den eftergymnasiala utbildningen i staden, som till stora delar saknats. Detta har resulterat i Campus Norrköping som är ett samarbete och fungerar som ett tredje campus för Linköpings Universitet sedan 1997. Området ligger centralt i staden och innehåller allt från Kriminalvårdsanstalten, via den äldre Ericssonsfabriken samt Skvallertorget, Laxholmen och runt Holmentorget. På campus kan du studera bland annat Arbetsterapeutprogrammet, Socionomprogrammet, Civilingenjör i elektronikdesign, Grafisk design och kommunikation och Lärarprogrammet.

Hittade du inget passande jobb?

Hittar du ingen passande tjänst just nu i Norrköping, gör gärna en spontanansökan och kolla alla våra lediga jobb vid ett senare tillfälle. Du kan också ta del av alla våra tips kring karriär här.