TNG

Lediga jobb Karlskoga

Lediga jobb i Karlskoga just nu

Tyvärr. Vi hittar inga jobb som matchar din sökning.

Prova att ange nya sökkriterier eller gör en spontanansökan med ditt CV till TNG Talent Network! Som medlem i vårt nätverk kan du även bli personligt kontaktad av rekryterare och ta del av karriärtips och medlemsförmåner.

 

Tillbaka till lediga jobb

Rekommenderat för dig

Karlskoga

Lediga jobb och uppdrag i Karlskoga – dags för karriärbyte?

Sök då efter lediga jobb och interimsuppdrag via oss på TNG. Vi samarbetar med många spännande arbetsgivare i Karlskoga inom teknik, marknadsföring, logistik, IT, HR och administration.

På TNG rekryterar vi fördomsfritt vilket innebär att du får en mer rättvis upplevelse när du söker jobb. Med specialisering på fördomsfri rekrytering erbjuder vi rekrytering och konsultuthyrning till företag som behöver rekrytera eller hyra in personal. Det betyder massor av spännande karriärmöjligheter för dig som vill ha jobb eller ett konsultuppdrag i Karlskoga.

Karlskoga – försvarsindustri då och nu

Karlskoga är en tätort i Östra Värmland i Karlskoga kommun i Örebro län med nära 30 000 invånare och är Värmlands näst största stad.

1638 blev Karlskoga bergslag och därefter inrättades snabbt flera järnhyttor, och ett flertal stångjärnshamrar och mindre bruk. I slutet av 1800-talet kom Bofors järnbruk att bli Karlskoga sockens mest betydande, 1871 tillverkades den första kanonen där. Med tillkomsten av Nordvästra Stambanan och Nora-Bergslags järnväg på 1870-talet började en industriort växa fram i kyrkans närhet.

Staden drabbades hårt av neddragningarna inom försvarsindustrin på 1980-1990-talen. Kring 1970 bodde 40 000 människor i hela Karlskoga kommun och Bofors hade drygt 10 000 anställda. Idag är antalet anställda 2 000 och befolkningen har minskat med 10 000 sett över hela kommunen. Sedan år 1996 har 1 400 lägenheter rivits i Karlskoga.

Karriärsmöjlilgheter i Karlskoga

Neddragningarna i försvarsindustrin har lett till att Karlskoga idag har ett mer diversifierat näringsliv och Bofors gamla lokaler är sedan början av 2000-talet åter fyllda med industriverksamhet. En stor del av Karlskogas industriföretag ägnar sig åt avancerad tillverkning och Karlskoga har som stad flest antal inregistrerade uppfinningar hos patentverket/capita.

Kommunens största privata arbetsgivare är SAAB Dynamics med omkring 700 anställda. Andra kända företag är Recipharm, BAE Systems Bofors, Cambrex, Bharat Forge Kilsta, Moelven-Valåsens sågverk, Lasertech och Nobel Biocareoch WVR International.

Utbildning i Karlskoga

År 2003 etablerade Örebro universitet Campus Karlskoga med 2-åriga yrkeshögskoleutbildningar. År 2007 byttes namnet till Campus Alfred Nobel. Utbildningarna vid campus Alfred Nobel präglas av en fokusering på den yrkesroll som studierna leder till.

Alla utbildningar ges och planeras i samarbete mellan universitet, kommun och näringsliv. Med universitetsbibliotek, föreläsningssalar, mediastudio, datorsalar och grupprum samlade under ett tak finns allt du behöver för framgångsrika studier. Vid Campus Alfred Nobel finns även Forskningscentrum MoS, Modellering och Simulering, där doktorander forskar kring scenariosimulering och produkt/processimulering inom områdena naturvetenskap, teknik och beteendevetenskap.

Söka jobb i Karlskoga

TNG är ett rekryterings- och bemanningsföretag som rekryterar objektivt och fördomsfritt. Vi har ett kontor i Örebro men rekryterar även till lediga jobb i Karlskoga. Finns det inga lediga jobb nära dig just nu går det bra att göra en spontanansökan – oavsett om du vill få en fast anställning eller arbeta som underkonsult. Då kan vi kontakta dig när det kommer upp en tjänst i närheten av Karlskoga som skulle passa dig.

Rekrytera eller hyra personal i Karlskoga

TNG specialiserar sig på fördomsfri rekrytering. Vårt rekryteringsföretag och bemanningsföretag servar Örebro mellan-sverige via vårt kontor i Örebro. Vi erbjuder tjänster inom rekrytering, bemanning och konsultuthyrning till företag när de ska rekrytera eller hyra in personal.