TNG

Lediga jobb Transport / logistikjobb

Se alla lediga jobb
Bildvy
  • Lista
  • Boxar
  • Bildvy

Transport / logistikjobb

För ett företag som säljer varor finns det inget viktigare än att deras produkter befinner sig på rätt plats vid rätt tid. Därför är ditt jobb som logistiker ett av det viktigaste i företaget och allt fler företag utannonserar lediga logistikjobb och rekryterar inom logistik och transport.

En logistiker styr, kontrollerar och planerar ett företags kompletta materialflöde men även dess administrativa flöde. Därför är det viktigt att du som söker en karriär som logistiker eller logistikchef kan ta en helhetssyn på allt från materialförsörjning till produktion, distribution och leverans. Allt för att effektivisera produktion och försäljning inom företaget, samt minimera kostnader.

Vad är en logistiker?
Logistiker är ett namn som ofta används för att samla ett antal ansvarsområden och yrkesgrupper som hanterar och styr över flöden av material, information och betalningar företag emellan. Namn som rollen kan ta varierar mellan transportansvarig, logistikchef, materialplanerare, transportplanerare, leverantörsutvecklare, produktionssamordnare, supply chain manager och verksamhetsplanerare.

Arbetsplats för en logistiker
För dig som vill arbeta inom logistik och transport finns det många olika arbetsplatser att välja mellan. Du kan jobba inom industrin, detaljhandeln, partihandeln eller söka lediga jobb på transportföretag eller TPL-företag (tredjepartslogistik).

En karriär som logistiker kan vara en komplex sådan du då den kräver en god verksamhetsförståelse. Det är ofta ditt uppdrag att utföra förbättringsarbeten för att konstant maximera värde och minimera slöseri inom ditt företag. Du följer ofta produkten längs hela dess kedja, från där den skapas och genom arbete, produktion och leverans med målet att detta ska utföras på ett resurssnålt och effektivt sätt. För att få en sådan förståelse för företaget är det inte ovanligt att logistikern sitter med i företagets ledningsgrupp.

Söka logistikjobb – vilken utbildning krävs?
För att söka jobb som logistiker krävs ofta en högskoleutbildning. Men ibland kan det räcka om du har en gymnasial utbildning med rätt arbetslivserfarenhet på ditt CV. Om du vill söka till högskolan finns logistik som inriktning i många ingenjörs-, civilekonom- och vetenskapliga utbildningar.

Är du intresserad av att arbeta som logistiker eller inom transportbranschen? Skicka oss din spontanansökan. Så hör vi av oss när ett passande jobb kommer. Behöver du rekrytera inom logistik och transport så kontakta oss gärna på TNG Tech så hjälper vi dig.