TNG

Lediga jobb Göteborg

Se alla lediga jobb
Bildvy
  • Lista
  • Boxar
  • Bildvy

Göteborg

Lediga jobb i Göteborg
Göteborg är Sveriges näst största tätort, endast överskriden av Stockholm. Med över 550 000 invånare i tätorten är det den femte största tätorten i Norden. Tätorten befinner sig i största delen i Göteborgs kommun men sträcker sig även till centralorterna i Mölndal och Partille kommun.

I Göteborg finns huvudkontoren för några av Skandinaviens största industrikoncerner som AB Volvo, SKF samt välkända teknikföretag som Esab och Preem. Dessa företag erbjuder lediga teknik- och ingenjörsjobb till stadens invånare och har alla sitt ursprung i staden.

Göteborg är även en stor logistikstad då en stor del av Sveriges import och export sker via Göteborgs hamn, som är Nordens största.

Vad ska jag jobba med i Göteborg?
Göteborg är känt för sina storindustrier, men likt andra städer står de inte längre för Göteborgs tillväxt i samma utsträckning som tidigare. Under senare år har lediga jobb snarare ökat inom tjänstesektorn.

Göteborgs Industri domineras idag av de tre bolag; AB Volvo som är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner, marina och industriella drivsystem och den numera kinesägda Volvo personvagnar som tillverkar de välkända Volvobilarna. Även logistikjobb är vanligt förekommande.

Det finns också många lediga jobb och tjänster inom Göteborgs stad, vilket är en bra karriärmöjlighet för många som söker nytt jobb.

SKF, Svenska kullagerfabriken, är en av Sveriges äldsta industrier och grundades i Göteborg 1907. Deras huvudkontor ligger i Gamlestaden och företaget är världens ledande leverantör av kundanpassade lösningar av produkter och tjänster inom lager och tätningar. Företagets expertis inkluderar även stöd vid teknisk support, underhåll, tillståndsbevakning och utbildning.

Ska du söka jobb i Göteborg kan du även söka dig till turismnäringen och den medicinska industrin. Inom den sistnämnda finns större företag som AstraZeneca, Getinge, Mölnlycke och Nobel Biocare representerade i Göteborg. Tack vare Göteborgs överflöd av storföretag finns det även ett stort behov av personer som vill arbeta med kundtjänst och service.

En annan stor arbetsgivare i regionen är Sahlgrenska Universitetssjukhus som är norra Europas största sjukhus med över 17 000 anställda.

Utbildning i Göteborg
Göteborg räknas idag som en av Sveriges största studentstäder tack vare sina två högskolor, Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola. Chalmers har två campus som finns i Johannesberg och på Lindholmen. Där finns utbildningar för dig som vill bli doktor, licentiat, civilingenjör, arkitekt, ingenjör, teknologie kandidat och nautiker. Idag finns även IT-universitet i Göteborg som är ett samarbete mellan dessa två högskolor och en hel del lediga it-jobb runt om i västsverige.