TNG

Lediga jobb Affärsutveckling

Affärsutveckling

Tyvärr. Vi hittar inga jobb som matchar din sökning.

Prova att ange nya sökkriterier eller gör en spontanansökan med ditt CV till TNG Talent Network! Som medlem i vårt nätverk kan du även bli personligt kontaktad av rekryterare och ta del av karriärtips och medlemsförmåner.

 

Tillbaka till lediga jobb

Rekommenderat för dig

Affärsutveckling

Vill du söka lediga jobb inom affärsutveckling?
Att jobba som affärsutvecklare är något alldeles särskilt! Du får vara innovativ och använda din strategiska förmåga för att ta ett företag eller dess produkter och tjänster till en ny nivå. Idag ligger nämligen mycket konkurrenskraft i att stå ut från sina konkurrenter. Och det bästa sättet att göra detta är att fortsätta utveckla sin affär. Detta kan betyda nya affärsmöjligheter, anamma nya tekniker och marknadsföra tjänster och produkter på ett sätt som tilltalar slutkunden. Ibland ska du som affärsutvecklare modernisera en befintlig produkt men det kan också handla och att uppfinna helt nya tjänster för marknaden.

Allt detta är vad en affärsutvecklare, som också kan kallas för business developer manager, gör. Kort sagt handlar affärsutveckling om att tänka på hur något görs idag och hur det skulle kunna göras bättre i framtiden. Det innebär att knyta relationer till beslutsfattare, kanske en chef, inom företaget och på så vis ta fram analyser för att underlätta beslutsfattande och strukturen runt organisationens prioriteringar. Du identifierar behov, risker och utmaningar, liksom nya möjligheter och framtida effektiviseringar.

Andra gånger kan affärsutveckling betyda att du söker kontakt med den yttre världen, genomför omvärldsbevakning och kanske försöker inleda samarbeten med andra företag för att hitta synergier.

Om du ska söka jobb inom affärsutveckling så kan det hjälpa om du är en kreativ person, då en stor del av arbetet handlar om att utveckla ett företags affärsidé och strategier. På så vis kan ett företag hålla sig vinstdrivande genom hela sin livscykel.

Ofta två sorters affärsutvecklare
Idag pratar vi ofta om minst två olika sorters affärsutvecklare. Den första gruppen är fokuserad på att hitta nya kunder och göra affärer. Rollen påminner mycket om jobbet som säljare eller Key account manager (KAM).

Den andra gruppen, som är vanligare i Sverige, är inriktad på att utveckla företagets sätt att göra affärer och utveckla företaget sätt att arbeta i sin helhet. Det är här som kreativiteten hos affärsutvecklaren verkligen får skina då ett företag kan utvecklas på olika sätt beroende på sitt affärsområde. Vanliga områden att utveckla kan vara företagets marknadsföringskanaler.

Affärsutvecklare kan även se över företagets samarbetsformer med leverantörer, och samarbetspartners. Att hitta nya sätt att arbeta och ta fram nya affärsmodeller är vad en affärsutvecklare gör bäst.

Olika jobb som affärsutvecklare
Som affärsutvecklare kan du ha många olika titlar på ditt jobb. En av de vanligaste är business developer, men inom affärsutveckling kan du även ha titeln solution manager, projektledare, verksamhetsutvecklare, innovationsledare eller utredare. En customer solution manager har ofta ett övergripande ansvar för att hitta nya lösningar på kundsidan. Det kan gälla servicegrad eller kundnöjdhet. En verksamhetsutvecklare eller innovationsledare fungerar istället mer som en intern kanal, där det är ditt jobb att fånga upp idéer för affärsutveckling, liksom agera bollplank mot kollegor.

På större företag kan det vara möjligt att som nyexaminerad student med universitetsexamen få jobb inom affärsutveckling via ett traineeprogram. Som trainee får du då chans att arbeta med företagsutveckling och skolas in i arbetet som affärsutvecklare under en längre tid.

Viktigt att förstå kundnyttan med varje affärsplan
Att vara affärsutvecklare ger utrymme att skapa nya affärsmodeller beroende på kundgruppens behov. På grund av vår snabba teknikutveckling kan dessa behov snabbt ändras. Det är därför så viktigt att vara en kreativ affärsutvecklare som kan förstå den verkliga kundnyttan. En affärsutvecklare med en stark kundfokus kan ibland även kallas för kundutvecklingsansvarig.

Lön och lediga jobb som affärsutvecklare och business developer
Vad du kan tjäna som affärsutvecklare eller business developer skiljer sig en del utifrån din erfarenhet och expertis på området. Att arbeta inom affärsutveckling är dock ett kvalificerat jobb och självklart tjänar du därefter. Medellönen för en business developer ligger på ca 50 000 kronor per månad, men många tjänar ännu mer.

Det finns idag en hel del lediga jobb inom affärsutveckling. Många affärsutvecklare är anställda, men du kan även arbeta som konsult exempelvis via ett eget företag. Du arbetar då mer rådgivare och kan tas in under interimsuppdrag inom en specifik tidsram eller projekt.

Om du är intresserad av att arbeta inom affärsutveckling, skicka gärna in en spontanansökan till oss då vi matchar alla i vårt system på en löpande basis till nya jobb.