TNG
tomtebloss-nyår-nystart-söka-jobb

Checklista! Så fyller du på med ny energi under jul och nyår

Vad blir ditt nyårslöfte i år? Äta bättre? Träna oftare? Sova mer? Eller du kanske rent av vill hitta drömjobbet 2022? Hursomhelst är julledigheten en perfekt tid att stanna upp och reflektera över livet i stort – och inte minst fylla på energidepåerna.
Vi har listat en rad handfasta tips som ger dig den där extra energin som vi alla behöver så här års. Energi som du kan använda för att få den karriär du önskar nästa år.

När släkten har åkt hem och kylen är full av matrester är det faktiskt perfekt läge att börja ladda upp inför kommande arbetsår. Oavsett om du är redo att börja söka nytt jobb eller vill stanna kvar och utvecklas vidare hos din nuvarande arbetsgivare. Låt dig inspireras av våra tips!

Läs även: 8 steg för att knipa ditt drömjobb

Checklista – sju steg till ny energi för din karriär!

  1. Reflektera! Vad är det roligaste du har gjort under året? Och vad kan du göra för att få mer av detta under kommande år?
  2. Rör på kroppen. Fysisk aktivitet främjar hjärnans förmågor och kan lätta ångest. Och detta är extra viktigt i covid-tider då den psykiska ohälsan ökat. Det räcker med en rask promenad på 15 minuter varje dag för att få effekt!
  3. Gör något nytt. Varför inte prova en ny maträtt, bygga fort i lego med barnen eller hänga med på det där udda konstmuseet som din bästa vän försöker dra med dig på?
  4. Byt strategi. Har du tröttnat på alla konflikter som ständigt uppstår med en viss kollega? Bestäm dig för att pröva en annan kommunikationsväg nästa år, för att ni bättre ska kunna förstå varandra och lägga ner stridsyxorna.
  5. Byt miljö. Du behöver inte resa långt för att du ska få distans till vardagen. Ta bussen till närmaste stad och sätt dig på ett café ett par timmar. Åker du dessutom själv kan du passa på att tjuvlyssna på de andra gästerna – kanske får du höra något du själv aldrig har tänkt på?
  6. Lägg bort telefonen. Att mobilen är en tidstjuv är knappast en nyhet, men att titta på en mindre skärm under längre tid riskerar även att göra dig trött. Prova att lägga bort telefonen några timmar och upptäck vad som finns i din omgivning.
  7. Botanisera bland lediga jobb! Även om du vill vara kvar på nuvarande arbetsplats kan det vara bra att se sig om och få perspektiv. Finns det arbetsplatser eller tjänster som låter mer spännande än det du gör nu? Använd jämförelsen för att ge din karriär en riktning.

När gnistan börjar komma tillbaka är det lättare att tag i ett jobbyte, boka ett utvecklingssamtal med chefen, lösa konflikter eller söka våra lediga jobb på TNG!

På TNG har vi alltid flera spännande jobbmöjligheter för tjänstemän inom en mängd olika yrkesområden. Och självklart söker du alla jobb fördomsfritt och utan personligt brev. Lycka till i ditt jobbsökande och varmt välkommen med din ansökan!

Sök lediga jobb fördomsfritt hos TNG

Vi är det bemannings- och rekryteringsföretag som ser bortom det uppenbara genom fördomsfri rekrytering. Och vi gör det på riktigt. Rent konkret innebär det att vi har vänt på rekryteringen och lämnar den subjektiva bedömning utanför vår fördomsfria kompetensbaserade rekryteringsprocess.

Det betyder att när du söker lediga jobb så ser vi till din framtida arbetsprestation och kompetens, det vill säga att vi låter fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund. Det gör att du får en rättvis bedömning av din ansökan och inte blir bortvald på felaktiga grunder när du söker jobb.

Tycker du också att det låter bra? Spana in våra lediga jobb.

TILL ALLA LEDIGA JOBB!