TNG

Lediga jobb Personal / HR-jobb

Se alla lediga jobb
Bildvy
  • Lista
  • Boxar
  • Bildvy

Personal / HR-jobb

HR-jobb för dig som vill jobba med människor

Att välja ett yrke kan vara svårt. Idag finns många möjligheter, men i slutändan är det ett beslut som bör grunda sig i dina intressen. Är du en social person som är mån om andras välmående men också har ett intresse för organisation och ledarskap? Då kanske du ska söka lediga HR-jobb för att arbeta på en personalavdelning.

HR-rollen förändras just nu snabbt. Allt fler företag inser att deras personal är en kompetensskatt som måste skötas om. Att jobba inom HR och som personalvetare ger dig många möjligheter. Rollen finns i alla branscher på företag och organisationer som behöver stöd inom personal och organisationsfrågor. Som personalvetare är det din uppgift att vara insatt i verksamheten, anställda på företaget samt lagstiftning inom bland annat anställningsskydd, medbestämmande, pensionsavtal och arbetsrätten.

Arbetsuppgifter för dig som är personalansvarig
Vanliga arbetsuppgifter för dig som personalansvarig kan vara att rekrytera personal och skapa en bra arbetsmiljö för företagets anställda men även att minska personalstyrkan på ett fördelaktigt sätt vid behov. I större företag är det vanligt för den HR-ansvarige att specialisera sig inom ett specifikt område som exempelvis rekrytering eller employer branding. I ett mindre företag har du en större frihet att ta på dig en bredare roll som täcker fler områden.

Om du har tänkt söka jobb inom HR och personal är det positivt om du är bra på att kommunicera tydligt i tal och skrift, är en duktig problemlösare vid t.ex. förhandlingar samt är duktig på att samarbeta med olika personer och personalgrupper.

Exempel på arbetsroller inom HR kan vara rekryterare, löneadministratör, HR-chef, personalansvarig eller HR-assistent.

Utbildning för dig som vill bli personalvetare
Att jobba med HR kräver oftast en utbildning på minst 3 – 4 år på högskolenivå. Dessa utbildningar kan leda en HR-student fram till kandidat- magister- eller masterexamen. Du kan även fortsätta studera på forskarnivå och ta licentiatexamen eller doktorsexamen.

Under en personalvetarutbildning studerar du främst sociologi, psykologi, socialpsykologi och pedagogik. I utbildningen ingår även studier inom företagsekonomi med fokus mot organisation samt juridiska studier riktade mot arbetsrätt. Vilka kurser som dominerar dina studier beror på vilken inriktning och utbildning du väljer.

Är du intresserad att arbeta med människor och organisation i framtidens företag?
 Skicka in en spontanansökning till oss så mailar vi dig när vi får in intressanta lediga jobb som kan passa dig.