TNG
Success story från TNG Tech: Snabba ryck när TNG Tech hjälper HÄLLDE hitta rätt personal

Lästid: 3 minuter

Senast redigerad:

Snabba ryck när TNG Tech hjälper HÄLLDE hitta rätt personal

Success story mellan hällde och TNG Tech

Hur snabbt skär du grönsaker? Förmodligen inte lika snabbt som en maskin från HÄLLDE, det svenska bolaget som idag har återförsäljare i över 80 länder på alla kontinenter. För att behålla sin position på marknaden och fortsätta utveckla sina produkter är rätt personal en förutsättning. Och att det går fort när behovet väl uppstår. Här har HÄLLDE tagit hjälp av TNG Tech för att lyckas.

Med över 80 års erfarenhet och ett antal viktiga patent är HÄLLDE ett av världens ledande företag inom utveckling och tillverkning av matberedningsmaskiner för professionella storkök.

På företagets hemsida kan man bland annat läsa om hur deras maskiner sparar tid för TGI Fridays i Storbritannien, förädlar chilipeppar i Venezuela, tillverkar hasselnötspraliné på Mat- & Chokladstudion i Malmö och skär grönsaker tunt i Sydkorea – ett land där matkulturen ställer högra krav på stora volymer och att skärresultaten är konsekventa.

HÄLLDE exporterar matberedningsmaskiner till professionella storkök över hela världen


Från idé till exportframgång

Men allt började faktiskt med smör – och en genial idé. Året var 1941 och smör gick enbart att köpa mot ransoneringskuponger. Så när ingenjören Ernst Hällde tog fram en maskin som fick portionerna att se större ut, och dessutom gav smöret en vacker form, fick AB Hällde Maskiner en flygande start!

Smörportioneraren kompletterades snabbt med bröd- och grönsaksskärare och 1947 kontrakterade Hällde sin första internationella distributör. Det blev början på en stor exportframgång för det lilla företaget beläget i en källarlokal i Vasastaden i Stockholm.

Rekrytering, konsultuthyrning och Second Opinion

Jan Sigurdh, VD på HÄLLDE

Det är en smal nisch de är verksamma inom. Vilket också är meningen, berättar Jan Sigurdh, VD på HÄLLDE. Och för att behålla sin ledadande position inom området krävs såklart rätt personal på plats. Vilket Jan som VD ansvarar för.

Idag har företag ett 40-tal anställda på huvudkontoret i Kista. Hälften inom produktion, andra hälften inom utveckling, försäljning, marknadsföring med mera.

Samarbetet med TNG Tech började då behovet av att rekrytera en kvalitets- och produktionstekniker uppstod:

– Jag fick tips om TNG Tech från en kollega i branschen och valde då att ta kontakt med er för att se hur ni kunde hjälpa oss, berättar Jan.

Då rekryteringen blev lyckad föll valet återigen på TNG Tech när behov av att tillfälligt hyra in en inköpare uppstod. Och när försäljningschefen slutade och Jan fick tips på en person som skulle kunna fungera i rollen kunde TNG Tech hjälpa till även där genom att göra en Second Opinion:

– Jag fick jättebra stöd på vägen så det kändes tryggt att anställa. Det är alltid bra att få tips från kollegor och kompisar, någon som kan se lite från ett annat perspektiv, konstaterar Jan, som nu anställt försäljningschefen.

Tydlighet i hela processen

Bra kandidater, bra arbetssätt och enkla att samarbeta med. Så summerar Jan samarbetet med TNG Tech så här långt.

– Det jag först och främst uppskattat är att ni hittat rätt personer till de olika uppdragen. Dialogen med de olika rekryterarna har också fungerat väldigt bra.

Han upplever även att TNG Techs rekryteringsprocess och de olika momenten motsvarade förväntningarna:

– Det har hela tiden varit tydligt att så här går processen till, så här gör vi. När vi sedan satt i gång har det också blivit på det sättet. Ni gjorde helt enkelt det ni sa och gav bra återkoppling längs vägens gång.

HÄLLDE tillverkar grönsaksskärare, snabbhackar, Combi Cutters och Blenders.


Högt tempo för att inte tappa kandidater

Som en del av TNG Techs datadrivna och objektiva urvalsmetod får alla kandidater tidigt i processen genomföra arbetspsykologiska screeningtester. För att få bättre förståelse genomförde Jan själv testerna.

–  Jag tycker att de ligger på en lagom nivå, utan att vara tillkrånglade som tester ibland kan vara.

– Även här fick vi hjälp från rekryterarna på TNG Tech med hur man ska tolka testsvaren. Vilka kompetenser är viktigast i just den aktuella rollen?

En annan sak Jan satt värde på är tempot i processerna. Något han menar idag är en förutsättning för att lyckas få tag i de bästa kandidaterna:

– Processerna har varit snabba, utan att dra ut på tiden. Idag har många kandidater fler processer i gång samtidigt, så det gäller att vara tidseffektiv, vilket jag verkligen uppskattar att TNG Tech levt upp till.

Med visionen ”Förenklad, säker och lustfylld tillvaro i världens alla professionella kök” fortsätter HÄLLDE sin 80 år långa utvecklingsresa. Nyfiken på hur TNG Tech kan hjälpa även din organisation rekrytera eller hyra den personal som krävs för att klara såväl dagens som morgondagens utmaningar? Hör av dig så berättar vi mer!

Rekrytera och hyr kvalitetssäkrade inköpare, ingenjörer och tekniker vetenskapligt med TNG Tech

TNG Tech: Teknikrekrytering utifrån dina behov

TNG Tech rekryterar och hyr ut ingenjörer och tekniker inom tre områden: Engineering, Production och Supply Chain Management. Oavsett om du söker en komplett rekryteringsprocess eller tjänster från våra seniora underkonsulter så ser vi till att hitta ett upplägg som passar just din verksamhet.

Via TNG Tech Interim erbjuder vi även flexibla interimslösningar, exempelvis när du snabbt behöver få in en teknisk specialist eller chef.

Kontakta TNG Tech

Rekommenderat för dig