TNG
HR-avdelningen inom Malmö stad gick utbildning om platsannonser via TNG Evolve.

Lästid: 2 minuter

Senast redigerad:

Malmö stad ville utveckla sina platsannonser – gick utbildning hos TNG

Mångfald och inkludering redan i platsannonseN

Hur skriver man en lockande platsannons som når ut till en bred målgrupp av kandidater?
Den frågan ställde sig Rekryteringsprocessgruppen på Malmö stad som ständigt jobbar för ökad mångfald i organisationen.
För att ge medarbetarna utbildning, inspiration och konkreta tips kring inkluderande platsannonser anlitades TNG Evolve.

Sveriges tredje största stad Malmö växer, faktiskt snabbast i Sverige. Kommunen är samtidigt en av landets mest mångkulturella med sina 350 000 invånare från totalt 183 olika länder. Staden sysselsätter i sin tur nästan 28 000 personer vilket gör den till en av områdets största arbetsgivare.

Malmö stads HR-avdelning gick utbildning i platsannonser hos TNG Evolve.

Inom kommunens samtliga förvaltningar pågår ett ständigt arbete för ökad mångfald. Målsättningen är att organisationen ska representera alla människor som bor och verkar här.

– För oss som jobbar inom HR handlar mångfaldsarbetet inom rekrytering om flera olika aspekter. Vi tror att både ökad medvetenhet om hur vi marknadsför oss som arbetsgivare och att arbeta med kompetensbaserad rekrytering kan öka mångfalden i organisationen, säger Carolin Eriksson och får medhåll av kollegan Gabriella Mraovic Nylén, båda representanter för Rekryteringsprocessgruppen.

Utbildning för att förbättra platsannonser

Som en del i mångfaldsarbetet ville Rekryteringsprocessgruppen i fjol fokusera på att utveckla Malmö stads platsannonser och gör dem än mer inkluderande.

– Vi ville helt enkelt få konkreta tips och verktyg för att göra våra annonser mer attraktiva för att nå ut till en bredare målgrupp av kandidater. För att förbättra vårt rekryteringsarbete och spegla den mångfald som finns i vår stad, säger Gabriella.

Valet av utbildare föll på TNG Evolve.

TNG Evolve kunde förstå och möta vårt behov och vi fastnade för konceptet att både få föreläsning med inspiration, information och konkreta tips samt en workshop där vi kunde testa de nya verktygen vi lärt oss.

Carolin Eriksson, Malmö stad

Viktiga insikter kring kandidatattraktion

Under hösten 2021 bjöd Rekryteringsprocessgruppen in samtliga stadens medarbetare inom HR och kommunikation till en digital utbildning med TNG Evolves föreläsare Rebecca Hallberg.

Under kursen fick deltagarna först ta del av aktuella trender på kandidatmarknaden för att lättare förstå kandidatens beteende vid jobbsökande.

Rebecca Hallberg, Talent Community Specialist på TNG och kursledare för kursen Digital kandidatattraktion
Rebecca Hallberg, TNG Evolve.

Stort fokus låg därefter på konkreta tips kring platsannonsen vad kommer till innehåll, språkbruk och disposition. Och hur en arbetsgivare lyfter fram sina värden på bästa sätt.

Ett tredje avsnitt handlade om hur man når ut i bruset med sina platsannonser med hjälp av sökordsoptimering och marknadsföring.

Kursen avslutades med en workshop.

– Här tittade vi till exempel på en av våra egna annonser, vilket gjorde att utbildningstillfället gav medarbetare både inspiration och konkreta verktyg att använda sig av för att attrahera framtida kandidater, säger Gabriella.

TNG Evolves utbildning kring platsannonser får högt betyg

Rekryteringsprocessgruppen är väldigt nöjda med utfallet av utbildningen.

– Vi kan varmt rekommendera andra organisationer att gå en utbildning hos TNG Evolve. Det bästa var helt klart Rebecca Hallberg, som var en bra och engagerad föreläsare, och mixen av inspiration, information och workshop-moment, säger Carolin Eriksson.

Söker du en rekryteringsutbildning för chefer och HR som vi anpassar utifrån just din verksamhet? På plats hos er, på distans alternativt i våra lokaler i StockholmGöteborgMalmö eller Örebro? Med våra rekryteringsutbildningar för företag skräddarsyr vi snabbt, enkelt och kostnadseffektivt utbildningar inom fördomsfri kompetensbaserad rekrytering. Kontakta oss så berättar vi mer!

Se hela vårt kursutbud här!

Rekommenderat för dig