TNG

Detta jobb går inte längre att söka

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

IT-arkitekt till Haninge Kommun

Är du en IT-generalist med erfarenhet av komplexa IT- ämnen? Nu söker Haninge kommun en IT-arkitekt till sin IT-enhet.

Här blir du en del av ett härligt och motiverat team som stödjer Haninge kommuns verksamheter.

I rollen som IT-arkitekt har du ansvar för att lämna arkitektonisk- och teknisk rådgivning till kommunens förvaltningar, verksamheter och projekt samt ser till att Haninges IT-arkitektur blir ändamålsenlig och säker.

Välkommen med din ansökan!


Ditt anställningserbjudande

Som IT-arkitekt kommer du bli ansvarig för att säkerställa att våra verksamheter får bästa råd att följa IT-enhetens riktlinjer gällande IT-arkitektur och IT-säkerhet. Rollen har därför nära kontakt med kommunens verksamheter för att bland annat tillhandahålla teknisk expertis samt genomföra tekniska granskningar av utvalda lösningar och komponenter ur ett säkerhets- och standardiseringsperspektiv.

Du blir vår ambassadör i hela kommunen och förstår de olika behoven samtidigt som du ger vägledning enligt våra riktlinjer och korrekt IT-säkerhetsimplementering. Ditt strategiska perspektiv blir värdefullt utifrån kommunens förändringsresa framåt.

Du ansvarar för arkitekturgranskningar av projekt samt pågående och kommande aktiviteter hos våra verksamheter. Du ansvarar även för utvärdering av tekniska krav i samband med upphandlingar.

Målet är att fortsätta utveckla kommunens IT infrastruktur och tjänster samt att ha en väl fungerade och effektiv arkitektur och här blir du en viktig person med din kunskap, expertis och strategiska perspektiv. 

Distansarbete
Distansarbete
Flextid
Flextid
Friskvård
Friskvård
Gym på kontoret
Gym på kontoret

Dina arbetsuppgifter

Värt att veta

Våra förväntningar

Vi söker dig som har en bakgrund inom IT-branschen och som har arbetat i en liknande roll som IT-konsult med några års erfarenhet som IT-administratör eller IT-arkitekt. Du beskriver dig själv som IT-generalist och har god kunskap och förståelse för hur samhällets digitalisering påverkar arbetet med verksamhetsnära IT utveckling.

Som person ser vi dig som lösningsorienterad och som tycker om att arbeta med en föränderlig miljö. Vi ser gärna att du gillar att leda och förmedla dina kunskaper inom ditt område och är en trygg ledare. Det är lätt för dig att engagera dig i djupare tekniska diskussioner med tekniska experter och översätta lösningen på ett begripligt sätt. Du är lyhörd, kommunikativ och handlingskraftig och tycker om att arbeta tillsammans med kollegor mot ett resultat.

Alla lediga jobb