TNG
Servicetekniker till Fresenius Medical Care

Servicetekniker till Fresenius Medical Care

Nu söker vi en Medicinteknisk ingenjör / Servicetekniker till Fresenius Medical Care. Sök redan idag!

Arbetsgivare Fresenius Medical Care
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-07-17
Bonus Bonus
Tjänstebil Tjänstebil
Tjänste&shypension Tjänste­pension
Naprapat Naprapat
Hendrik Christiansson
Ålder har inget med kompetens att göra. Så vi frågar inte efter den!
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Hendrik Christiansson

070-9378702

Nu söker vi en Medicinteknisk ingenjör / Servicetekniker till Fresenius Medical Care. Sök redan idag!

Till Fresenius Medical Care söker vi nu en tekniker / ingenjör som är intresserad av en roll med mycket eget ansvar. Har du en examen i exempelvis medicinteknik, ingenjör eller annan relevant utbildning med kunskaper inom elektronik, kan detta vara ett intressant jobb för dig. Här jobbar du i en bred roll med varierade arbetsuppgifter där du styr över ditt eget schema och samtidigt får möjlighet att växa i din roll som servicetekniker.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Fresenius Medical Care är ett marknadsledande bolag inom sin nisch och ligger långt i framkant när det gäller innovativa lösningar för maskinutveckling inom dialys. Du kommer till ett finansiellt stabilt bolag vars maskiner är livsavgörande för sina patienter.

Du kommer till en harmonisk grupp med god sammanhållning där alla ställer upp för varandra och hjälps åt för att nå gemensam framgång. Varje måndag startas med ett servicemöte där teamet gemensamt går igenom vad som hänt under föregående vecka och vad som händer under kommande vecka. Även om företaget är stort och branschen regelstyrd så är den svenska delen mindre och det finns goda möjligheter att göra sin röst hörd.

Fresenius Medical Care har de senaste åren satsat mycket resurser på att digitalisera arbetssätt för att underlätta arbetet och erbjuda bättre tjänster och service till kunder och patienter. Detta är ett arbete som kommer fortsätta vilket gör att du kommer vara med på en pågående utvecklingsresa.

Du kommer få en roll med mycket eget ansvar där du får möjlighet att lägga upp dina dagar och veckor självständigt. Huvudkontoret ligger i Sollentuna men du kan utgå från andra platser i Sverige. De nätter du sover på annan ort får du extra traktamente utöver den skattefria delen.

Arbetstidsmåttet för tjänsten är 35 timmar/veckan och du har relativt stor möjlighet att planera dina arbetsresor ute i landet. Du kommer erbjudas en bra grundlön med en bonusdel samt ett attraktivt förmånspaket som innebär:

 • tjänstebil
 • extra tillägg på milersättningen
 • friskvårdsbidrag
 • naprapat på jobbet
 • tjänstepension
 • extra semesterdagar
 • årlig hälsoundersökning
 • företagshälsovård
 • betald mobil

 

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Som servicetekniker har du en flexibel roll med varierade arbetsuppgifter. Det är viktigt att de regler, rutiner och förordningar som satts upp för reparation av maskinerna följs till punkt och pricka.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innebära:

 • Supportera sjukhusets tekniker via telefon
 • Förebyggande underhåll av dialysmaskiner
 • Reparation av mindre utrustning som skickats till kontoret
 • Programvaruuppdatering på distans
 • Installation av nya dialysmaskiner
 • Underhåll av trasiga dialysmaskiner på plats hos kund

Du kommer också att jobba administrativt med projektledning under de perioder du inte är ute och gör underhåll av dialysmaskinerna.

 

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Jobbet kommer innebära övernattningar då du kommer utföra planerade underhåll på olika sjukhus runt om i Sverige men antalet nätter kommer bero på var i Sverige nånstans du bor/utgår från. Som servicetekniker ingår du i ett team på sju medarbetare som jobbar med liknande arbetsuppgifter men med lite olika inriktning och det finns goda möjligheter att fortsätta lära sig nya teknikområden.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Vi söker dig med utbildning inom medicinteknik, elektronik eller annan relevant utbildning. Du har god förståelse av IT och ett intresse av att hålla dig uppdaterad med de system du jobbar i samt kommer gärna med förslag på hur gruppen kan nyttja de digitala verktygen som används. 

Du har flytande kunskaper i svenska i både tal och skrift. Då Fresenius Medical Care är tyskägt och utbildning och även andra större möten hålls på engelska, är det viktigt att du är bekväm med det engelska språket i tal och skrift.

Som person är du strukturerad och kan prioritera och ta beslut även när förutsättningarna förändras. Eftersom jobbet ute på sjukhusen görs enskilt är det viktigt att du har förmågan att jobba självständigt. Du är kund- och resultatorienterad och har alltid kvaliteten och patientens bästa i åtanke.

Fresenius Medical Care

Fresenius Medical Care

Fresenius Medical Care är världens ledande leverantör av produkter och tjänster för personer med kronisk njursvikt. Omkring 3,7 miljoner patienter i världen med denna sjukdom genomgår dialysbehandling med jämna mellanrum. Dialys är ett vitalt förfarande för blodrening som ersätter njurens funktion vid njursvikt. De vårdar drygt 346 500 patienter i sitt globala nätverk av över 4 000 dialyskliniker. Samtidigt driver de 44 tillverkningsanläggningar på alla kontinenter för att tillhandahålla dialysprodukter såsom dialysmaskiner, dialysatorer och engångsartiklar.

Deras strategi är inriktad på hållbar tillväxt. De strävar efter att ständigt förbättra livskvaliteten för patienter med njursjukdom genom att erbjuda innovativa produkter och behandlingskoncept av högsta kvalitet.

Fresenius Medical Cares huvudkontor finns i Tyskland. Huvudkontoret för Nordamerika finns i Waltham, Massachusetts och huvudkontoret för Asien/Stillahavsområdet ligger i Hong Kong.

Arbetsgivare Fresenius Medical Care
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-07-17
Hendrik Christiansson
Vi ser bortom din CV, ålder, bakgrund, namn och kön när vi rekryterar fördomsfritt.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Hendrik Christiansson

070-9378702

Räkna ut avståndet till jobbet

Djupdalsvägen 1, Sollentuna