TNG
II-IV är specialiserade på utveckling av epitaxistrukturer för komponenter i kiselkarbid, SiC.

Karriär som ingenjör på högteknologiska II-VI i Stockholm

Jobba med framtidens kraftelektronik på II-VI

Nu växer världsledande och högteknologiska II-VI i Kista genom att närmast fördubbla sina R&D- och produktionsteam med ingenjörer inom kraftelektronik, processutveckling, kvalitetssäkring och avancerad renrumsproduktion. Välkommen att fördjupa dig i kiselkarbid, epitaxi och krafthalvledare för framtidens hållbara teknik. Och hitta ditt nästa ingenjörsjobb!

Nu har start-upen och halvledarbolaget inom avancerad SiC-elektronik, tidigare kallat Ascatron, blivit en del av globala II-VI (two-six). Som en av världens mest erkända materialtillverkare av sammansatta halvledare, bidrar II-VI med nyckelkomponenter för allt från optisk kommunikation till framtidens eldrivna fordon.

I Kista är vi specialiserade på utveckling av epitaxistrukturer och chip tillverkade av kiselkarbid, SiC. Ett otroligt häftigt material som är svårare att bemästra och tämja än det vanliga kislet. I gengäld uppnår vi högre effektivitet, lägre energiförbrukning och mer innovativa produkter. Allt för en mer hållbar framtid.

Med en ökad efterfråga på energieffektiva halvledare för solenergi, elbilsindustrin och kraftelektronik i stort expanderar vi; utvecklar nya produkter och närmast fördubblar teamet på II-VI i Kista. Så välkommen – erfaren som nyexaminerad ingenjör – på en resa med produktutveckling inom krafthalvledare, epitaxi, och SiC. Från skrivbordet till renrum och testlabet!

Fördelar för dig

Ingenjörer på II-VI får

 1. Effektivisera och elektrifiera. För minskad energiförbrukning, grön energi och ökad hållbarhet.
 2. Det bästa från teamkänslan och dynamiken i ett start-up, i kombination med styrkan i en stor internationell organisation.
 3. Kompetenta kollegor från många olika delar av världen och ett kunskapsutbyte både inom och utanför organisationen.
 4. Sträva mot höga mål där vi siktar på att vara en av de ledande leverantörerna av SiC halvledare.
 5. Möjlighet att vara delaktig i att utveckla teknik till framtidens elbilar, då vi är övertygande om att fler än Tesla kommer vilja nyttja fördelarna med SiC.

Våra komponenter riktar in sig mot de framtida största marknaderna för SiC, dvs elbilar, datorhallar och omställning till grön energi från sol och vind. Och funkar särskilt bra för de mest krävande tillämpningarna inom dessa områden.

Testlabbet på II-VI Kista där vi utvecklar framtidens hållbara kraftelektronik
Jobba på II-VI Kista där vi utvecklar framtidens hållbara kraftelektronik

Varför ska jag jobba på II-VI?

TNG Tech har intervjuat Christian Vieider, General Manager, om hans syn på expansionen och vem som passar in i teamet. Passa på att lära dig mer om arbetsplatsens nisch och arbetskultur!

Varför ska jag jobba hos er?

Christian Vieider II-IV

– Hos oss på II-IV i Kista får du arbeta med utveckling av nya typer av produkter i ett litet flexibelt team inom ett globalt företag som har kapacitet att etablera sig på de stora marknaderna. Det finns inget ”så här har vi alltid gjort” och det var och en gör kommer göra skillnad.

– De flesta av våra medarbetare drivs främst av att utveckla själva tekniken vi arbetar med. Det kan vara att designa en komponent som har bättre prestanda än alla andra på marknaden, eller utveckla en tillverkningsprocess som klarar väldigt tajta specifikationer och därmed möjliggör produktion med högt utbyte.

– Många tycker också det är roligt när vi skaffar ny avancerad utrustning som man måste lära sig och vidareutveckla. Samt att det är väldigt stimulerande att arbeta med kollegor som kan väldigt mycket inom ett specialområde, eller att få arbeta med en tillämpning av det man studerat och forskat på.

Vad är du stolt över?

– När vi samarbetar, delar med oss av våra kunskaper och stöttar varandra. Att vi har en öppen diskussion om problem som uppstår och hjälps åt att hitta konstruktiva lösningar.

Beskriv satsningen framåt, vad får jag som ingenjör vara med att skapa?

– Verksamheten i Kista går från forskning av olika komponentkoncept och prototyptillverkning till utveckling av färdiga produkter  och processer för storskalig tillverkning som skall hålla de högsta kvalitetskraven på marknaden.

– Vår uppgift är att ingen produkt som levererats från II-VI till kund någonsin skall behöva returneras. För detta behöver vi förstå hur man sorterar bort defekta komponenter och hur man skall göra det effektivt i stor skala. Vi kommer även investera och vidareutveckla vår egen tillverkning av SiC epitaxi material så den klarar de högt ställda kvalitetskrav från fordonsindustrin.

Berätta mer om varför SiC är ett spännande material?

– Med SiC minimeras förlusterna när elektricitet omvandlas; från att det skapas i t ex en solpanel till att det matas ut på elnätet, laddar ett batteri och sedan driver en motor. Det gör att en elbil med SiC kan köra 10% längre än med traditionell kraftelektronik, eller att man klarar sig med motsvarande mindre batteri. Genom att man har betydligt mindre förluster behöver man inte heller kyla elektroniken lika mycket och kan halvera storleken på den. Därmed kan man också minska materialåtgången så att jordens resurser räcker till fler.

– Sedan är kiselkarbid även ett coolt material. Betydligt svårare att bemästra än det vanliga kislet, man kan likna det vid en ”vildare häst att tämja”. Vi som är lite äldre och arbetat länge i en FoU miljö, drivs av att få realisera många års forskning till riktiga produkter som kommer tillverkas i miljontals. Nästa bil ska ha elektronikkomponenter som vi utvecklat tillsammans.

Hitta ditt ingenjörsjobb på II-VI här!

Tyvärr. Vi har inga lediga jobb på det här området just nu.

Men vi har många andra spännande jobb du kan söka hos oss på TNG! Fördomsfritt – så klart!

Se alla lediga jobb

Om II-VI i Kista

Mitt i Europas ledande ICT-kluster, Kista Science City, finns ett av II-VI (two-six) kontor. Här består teamet av medarbetare från det forna startup-bolaget Ascatron som nyligen köpts upp av den amerikanska elektronikkoncernen II-VI Incorporated, med över 22 000 anställda globalt.

Vi kom till för ca 10 år som en avknoppning från forskningsinstitutet RISE och utveckling på KTH. Och redan från start var vi specialiserade på tillverkning av epitaxistrukturer för komponenter i kiselkarbid, SiC.

Idag producerar vi avancerade epitaxistrukturer av dopad SiC, vilka används för utveckling av högspända krafthalvledare som klarar mycket höga strömmar. Sommaren 2020 blev vi en del av vår forna materialleverantör II-VI. Det möjliggör en utökad produktutveckling, nya synergier och tillverkning i stor skala. Och fler medarbetare!

Under 2021 växer vi från 15 till 22 personer på anläggningen i Kista. Här samarbetar ingenjörer, tekniker och forskare för att driva utvecklingen av SiC-teknik. Varmt välkommen du också!

Läs mer om II-VI på vår globala hemsida
II-I utvecklar komponenter av kiselkarbid
En del av vår Epi process på II-IV i Kista

Så här får du jobbet!

 • Skicka in din ansökan
  Sök det jobb som passar dig via TNG Tech snabbt och enkelt i mobilen eller på datorn med LinkedIn-profil eller CV. Eftersom du söker fördomsfritt behöver du inte skriva ett personligt brev eller skicka med ett foto. Men skriv gärna en kort motivering om varför du är intresserad!
 • Din profil anonymiseras
  Direkt efter ansökan anonymiseras ditt namn för rekryteraren. För att vi vill fokusera på din kompetens i urvalet. Samtidigt får du en bekräftelse via e-post på att vi mottagit din ansökan och inbjudan att göra digitala tester.
 • Gör vetenskapliga tester
  Nu är det dags att göra digitala tester som du har fått en inbjudan till via e-post. De olika testerna mäter avgörande färdigheter, egenskaper, begåvning och tekniska kompetens. Slutför därför testerna så snart du kan, men senast 5 dagar efter ansökan, för att ha chans att gå vidare.
 • Screening
  TNG Tech gör fördomsfria urval bland alla testade kandidater. I en screening av testresultat och CV säkerställer vi att du har rätt kvalifikationer för jobbet du sökt. Urvalet sker strukturerat och objektivt där alla sökande bedöms utifrån samma kriterier. Uppgifter såsom namn, kön, bakgrund, ålder eller nätverk är oväsentliga – det viktigaste är din kompetens och potential, något vi bland annat kan se via testresultaten.
 • Telefonavstämning
  Alla sökande som är vidare efter screeningen blir kontaktade på telefon av en ingenjörsrekryterare. Under samtalet får du kompletterade frågor om din ansökan, närmare presentation av tjänsten samt möjlighet att lyfta egna frågor om jobbet.
 • Intervju med ingenjörsrekryterare på TNG Tech
  Om telefonintervjun är en match så vill vi även träffa dig för en personlig djupintervju (video eller TNG Tech:s kontor). Här kan du lyfta fram dina ambitioner, intresset för II-VI och vilken kompetens du vill framhäva för jobbet. Vi berättar förstås även mer om vad II-VI erbjuder, besvarar dina frågor om jobbet samt går igenom detaljer för kommande urvalssteg.
 • Intervju med II-VI
  Äntligen är det dags för en personlig intervju med din framtida chef. Här får du utrymme att ställa specifika frågor om tekniken, metoder, förväntningar och framtida arbetsuppgifter.
 • Bakgrundskontroll
  Nu är det inte mycket kvar! I sista steget kontrollerar vi formalia som personuppgifter och juridisk bakgrund. Här kontaktar TNG Tech även dina referenser. Därefter ligger sista beslutet hos II-VI, om vilken slutkandidat som erbjuds respektive tjänst.
 • Erbjudande!
  Vi hoppas att du säger ja. Välkommen till din framtida karriär som ingenjör på II-VI i Kista, Stockholm!

Sök jobb nu!

Ingenjör på TNG Tech
TNG Tech: Vetenskaplig rekrytering av ingenjörer och tekniker

TNG Tech är specialister på datadriven och fördomsfri rekrytering med fakta, vetenskap och metod i fokus. Vår unika rekryteringsmetod följer alltid en strukturerad, mätbar, process där magkänsla och fördomar aldrig får styra över din verkliga potential. Vi ser helt enkelt bortom ålder, bakgrund, namn och kön. Istället lägger vi allt fokus på din tekniska kompetens, potential och framtida arbetsprestation.

I den här rekryteringen är vi rekryteringspartner till II-VI och säkerställer att varje ansökan behandlas fördomsfritt och vetenskapligt med fokus på din kompetens. Varmt välkommen med din ansökan!