TNG
Rekrytera eller hyr en javautvecklare från Java4women TNG

Java4women: Rekrytera eller hyr våra kvinnliga javautvecklare

Skapa ett jämställt utvecklingsteam

Nu kan du omgående öka innovationstakten och jämställdheten i ditt utvecklingsteam genom att rekrytera eller hyra en av våra 20 kvinnliga javautvecklare från Java4women säsong 2. Samtliga utvecklare är tillgängliga från 24 januari och pratar svenska och engelska. 

Är du intresserad av någon av våra javautvecklare så kontakta oss på TNG IT Digital idag! 

Vill du läsa mer om Java4women och vår Accelerated Learning utbildning läs vidare här.

 Javautvecklare java4women

Anna

”Idag ser jag vilka fantastiska och innovativa lösningar som skapas inom IT-branschen. Tänk att få arbeta inom ett område som bidrar till samhällets utveckling på i så många olika områden …”

Annas karriär har genomsyrats av entreprenörskap och engagemang. Hon har jobbat på Unga Aktiesparare där intresset för IT och organisation utvecklades. Hon utredde bland annat ett CRM-system där hon satt på beställarsidan och är mån om att både människor ska trivas och att verksamheten ska fungera. Anna har ett stort intresse för aktier och analys. Hon har studerat flera fristående kurser inom marknad, sociologi och programmering.

Innan Java4Women har Anna studerat en del programmeringskurser online inom Java, JavaScript, HTML och Python.

Som person är Anna lösningsorienterad, orädd och kvalitetsmedveten. Hon gillar att jobba med helheten och att uppnå mål och resultat. Anna kommer till sin rätt i en utmanande miljö där hon behöver lösa problem!

 Javautvecklare java4women

Elnaz

Jag njuter av nya utmaningar för att man kan utveckla sig och lära nya saker.

Innan Java4Women har Elnaz studerat inom databas och BI, lite C# och Sharepoint på Yrkeshögskola. Att läsa vidare inom programmering och Java kändes givet.

I sin senaste tjänst jobbade Elnaz på Menigo Foodservice där hon hade ansvar över en tjänst, där hon hade kontakt med både kunder och leverantörer. Under arbetslivet har Elnaz praktiserat inom CRM, och har också jobbat med databas och skapa tabeller. Hon har länge velat jobba inom IT men upplevt det svårt att komma in i en helt ny bransch.

Elnaz gillar att jobba med ständiga förbättringsmöjligheter och att kunna se sitt egna bidrag till helheten. Hon får också motivation av den sociala aspekten från teamet och kollegorna.  

Som person är Elnaz en ödmjuk, inlyssnande och oerhört kompetent. Hon ger ett positivt och intresserat intryck och har en mycket hög motivation för en fortsatt karriär inom IT.

 Javautvecklare java4women

Jagoda

”Om jag vet vad målet är så är motivationen inte ett problem för mig.”

Sedan Jagoda flyttade till Sverige från Kroatien för ca 1,5 år sedan har hon prioriterat att lära sig det svenska språket. Hennes intresse för programmering har hon utövat i olika typer av Communities och ”Meet-ups”.

Innan Java4Women har Jagoda en teknisk erfarenhet inom Javascript, HTML och CSS. Hon har ett stort intresse för IT som sträcker sig till fritiden. Bakom sig har Jagoda en bred karriär inom service, marknad och ekonomi. Jobbmarknaden är väldigt annorlunda i Kroatien, nu när hon är Sverige vill hon följa sin verkliga passion. Hon har gjort en del mindre jobb med hemsidor, webbdesign och digital marknadsföring. Jagoda har studerat två år på universitetet inom juridik men insåg snabbt att hon vill ha en karriär inom IT.

Som person är Jagoda en energirik, driven och orädd person. Hon vill ständigt utveckla sig uppnå hennes fulla kapacitet och ”no problem”-attityd.

Javautvecklare java4women

Julijana

”Det finns inget som heter omotiverad, när jag blir trött går jag och tar 2 minuter för att hämta en kaffe. Sen kör vi igen”

Innan Java4Women har Julijana teknisk erfarenhet inom JavaScript, HTML och CSS.

Hon har jobbat som webbdesigner i ett par år. Innan flytten till Sverige från Makedonien har hon jobbat inom Dataanalys och administration. Juliana har en Master of Business Administration och ledarskap samt fristående kurser inom C++, JavaScript, HTML och CSS. Hon har också läst ytterligare dataanalys i 20 veckor här i Sverige. Hon vill gärna jobba som programmerare och samtidigt kunna se hennes bidrag till affärsvärdet.

Som person är Juliana en utåtriktad, energisk och kommunikativ person. Hon ger ett engagerat och flexibelt intryck. Hon gillar att lösa problem och ser alltid glaset som halvfullt!

Javautvecklare java4women

Maria

”IT är en självklar inriktning då det är ett utvecklande område där jag kan bidra till framtidens digitalisering genom att hitta lösningar själv och i samarbete med andra.”

Innan Java4Women har Maria en bakgrund inom ekonomi. Hon vill satsa på en karriär inom IT då hon fått upp ögonen för det under de sista årets arbete med formler i Excel.

Maria har en kandidatexamen inom företagsekonomi och har sedan examens slut 2009 jobbar inom området. Har också läst en kurs på Komvux inom C-programmering. Maria är fast besluten om sin fortsatta resa inom IT och utveckling. Hon gillar att se lösningen till problemet och kunna tänka långsiktigt. Maria gillar ordning och reda samt utmaningen inom IT där det både handlar om att se lösningen, tänka långsiktigt och ta hänsyn till riskerna.

Hon har teknisk erfarenhet inom SQL samt flera ekonomiprogram som SAP, Palette, M3, Remedy, Visma Administration, Raindance.

Som person ger Maria ett genuint och nyfiket intryck. Hon är inledningsvis inkännande för att växa med tiden.

 Javautvecklare java4women

Mariela

”Jag valde den här karriären när jag var 17 år gammal och har aldrig ändrat mig.”

Innan Java4Women har Mariela själv en bakgrund som lärare inom programmering. Hon har jobbat med hela stacken men är extra förtjust i Java och databasutveckling.

Mariela har en utbildning som dataingenjör och en masterexamen inom Science Educational Computing. Mariela har jobbat som lärare på universitet i Venezuela i flera år och undervisat inom programmering. Nu vill hon lägga utbildandet åt sidan för att fokusera på sin egna utveckling. Sedan flytten till Sverige 2014 har hon läst svenska till förmån för att snabbt kunna komma in på arbetsplatsen.

Som person upplevs Mariela som en karismatisk, positiv och engagerad individ. Hon har ett starkt intresse för både människor och teknik. Mariela har starka ledaregenskaper och gillar samtidigt att bidra till gruppens eller projektets resultat.

 Javautvecklare java4women

Shannie

”Jag inspireras av uppfinningsrikedomen inom IT-företag och teknologi, särskilt när de är relaterade till min expertis.”

Shannie har en masterexamen från KTH inom Energy and the Environment. Hon flyttade från Iran till Stockholm 2014 och gjorde sin master på ABB. Sin kandidatexamen tog hon inom Chemical Engineering i Iran.

Under sitt examensarbete på ABB designade hon en plattform där alla oljeraffinaderier kunde lägga in sina data för att reducera sin energikonsumtion. Under utbildningen har hon kommit i kontakt med MATLAB, nätverksadministration inom MS SQL samt webbdesign inom Javascript, HTML och CSS. Hennes senaste sysselsättning var som praktikant på THINGS där hon jobbade med administrativa uppgifter. Hon vill jobba med programmering och ser fram emot lysande möjligheter tack vare Java4Women.

Som person upplevs Shannie som ödmjuk, positiv och flexibel. Hon motiveras av utmaningar och tycker om att utveckla sina kunskaper tillsammans med kollegor.

 Javautvecklare java4women

Syeda

”I keep my self motivated by convincing me that it’s not impossible and I can do it. Stay focused and try hard! I usually enjoy accepting challenges.”

Innan Java4Women har Syeda en bakgrund inom mjukvaruutveckling. Syeda flyttade till Stockholm för ett par år sedan. Hon har en karriär inom mjukvaruutveckling där hon utvecklat applikationer inom .Net, Sharepoint och Oracle. Hon har en bredare teknisk förståelse då hon även studerat lite Java och databaser.

Syeda gillar utvecklingen då hon motiveras av resultat och att kunna lösa problem. Hon är intresserad av att få jobba med just javaprogrammering och att få utveckla genom hela stacken.

Som person upplevs Syeda som kommunikativ, ledande och idérik.

 Javautvecklare java4women

Emma

” Efter att ha arbetat en tid i andra branscher vill jag nu tillbaka och satsa helhjärtat på IT”

För Emma handlar det om att göra varje uppgift så bra som möjligt och hon motiveras av att få arbeta med en produkt som hon tror på, det är också det som gör att hon inte ger upp även om hon skulle stöta på problem på vägen.

Emma har studerat Civilingenjörsprogrammet med inriktning medieteknik och IT. Under en period har hon jobbat som apputvecklare i Java och JavaScript. Utöver Java-kunskaper har hon också grundläggande kunskaper inom C++, C#, HTML, PHP och CSS. Efter Java4Women ser hon fram emot att få fortsätta programmera och utvecklas ännu mer!

Emma bryr sig om teamet och sina kollegor. Och som person uppfattas hon som strukturerad, effektiv och en ansvarsfull person som alltid ger 110%.

 Javautvecklare java4women

Fereshteh

”It would be so fun to produce something which can be used by others.”

Fereshtehs väg till IT och programmering har gått via en utbildning som sjuksköterska på Universitetet i Teheran, Master vid Södertörns högskola och arbeten inom främst sjukvården i Sverige. Efter blivit introducerad till IT via sin man som är verksam i branschen väcktes hennes intresse och nyfikenheten för programmering och gör att hon idag är en otroligt motiverad java-programmerare som är redo att få bidra till er verksamhet.

Med Fereshteh i erat team kommer ni få ett energiknippe som inte tappar siktet på målet!

 Javautvecklare java4women

Haydee 

Jag tycker väldigt mycket om att koden jag skriver från scratch kan bli någonting verkligt och användbart.”

Haydee är en tekniskt intresserad och driven person med höga ambitioner. Haydees framtida mål är att arbeta som tung backendutvecklare. Hon har studerat Datateknik i Peru och till Systemutvecklare på yrkeshögskola i Sverige med fokus på Java, JavaScript, Android, CSS och HTML och blev klar våren 2017.  Hon fastnade för Java och såg det som självklart att ta chansen att fördjupa sig i detta via Java4Women. Genom studiepraktik har hon sex månaders erfarenhet av webbutveckling.

Styrkan i Haydee ligger i att hon är problemlösaren som utvecklar med stor noggrannhet. Hon är också social och bryr sig om sina kollegor.

 Javautvecklare java4women

Maliheh

”Jag håller mig motiverad genom att påminna mig själv om att om någon annan kan – då kan såklart även jag.”

Maliheh är inte den som ger upp i första taget. Efter avslutat kandidatexamen i Datavetenskap i Iran såg hon framför sig att kunna förverkliga sin dröm att få jobba inom IT, men så blev det inte riktigt. Hon hade svårt att få ett jobb, vilket hon menar kan ha orsakats av att hon var kvinna och att det inte var så vanligt att kvinnor jobbade inom IT.

Maliheh öppnade istället syateljé, vilket hon drev framgångsrikt och hade fyra anställda. Nu har hon bott i Sverige i snart tre år, har läst kurser inom bl.a. datasäkerhet på KTH, studerat svenska och deltagit Jav4Women och är mer motiverad än någonsin att förverkliga sin dröm att jobba inom IT!

Maliheh uppfattas som en positiv, ödmjuk och uthållig person som har lätt för att samarbeta med andra. Utöver sin tekniska kompetens kommer hon att briljera med sina språkkunskaper, då hon talar fyra språk!

 Javautvecklare java4women

Mariam

IT is a field of imagination where you try to solve problems in creative way.”

Fram till Java4Women hade Mariam sin tyngd i C, som hon både studerat och undervisat i på universitetet Anna i staden Chennai i Indien. Hon har en civilingenjörsexamen i datavetenskap och kommunikation Andra programmeringsspråk som hon har grundläggande kunskaper inom är JavaScript, HTML and CSS.

Det är framför allt möjligheten att få lösa problem och på kreativt sätt som gör att Mariam dras till att få jobba med utveckling. Hon har lätt för att sätta sig in i nya uppgifter och att lösa problem.

Mariam delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter till kollegor, hon jobbar målinriktad och är inte rädd för att ta ett större ansvar för att leda och motivera sina kollegor om det skulle behövas.

Javautvecklare java4women

Natasha

Att valet föll på IT, har varit självklart hela tiden för henne”

Natasha gillar problemlösning att hon som kodare direkt kan ser resultatet av sin kod.

Natasha har en kandidatexamen i Datavenskap från Högskolan Mansood i Bagdad. Innan flytt till Sverige 2009, hann hon jobba tio år i olika roller och projekt inom IT. I Sverige har hon främst undervisat i datorkunskap och haft svårt att få jobb som programmerare, men brinner för att utveckla och nu är Natasha mycket motiverad att bidra med sina färska kunskaper inom Java-programmering till er verksamhet.

Natasha uppfattas som en positiv och flexibel person som har lätt för att anpassa sig till nya förutsättning.

Javautvecklare java4women

Simona

”Programmering innebär ofta att hantera svåra och utmanande problem. Att lösa sådana problem ger en känsla av intellektuell tillfredsställelse. Därför, oavsett vilket område jag kommer att jobba inom, erbjuder IT vardagliga utmaningar, olika arbetsuppgifter och ofta en avslappnad arbetsmiljö, detta tror jag kommer att motivera mig.”

Efter flera år som redovisningsekonom och finansanalytiker och med jobb i både Rumänien, England och Sverige är siktet nu inställt på utveckling inom Java!

Simona läste IT-inriktning på gymnasiet och började intressera sig för det på nytt för några år sedan och av ren nyfikenhet tog hon onlinekurser i HTML, CSS, JavaScript och JQurey. Hon inspirerades av tanken på fler kvinnor inom IT-branschen och såg sin chans genom Java4Women. Hon ser att IT är en bransch med många möjligheter där hon vill vara med och bidra!

Simona är van att jobba i miljöer som ställer höga krav på noggrannhet och snabbhet. Hon har lätt för att ta till sig ny information och är kommunikativ.

 Javautvecklare java4women

Pauline

”Jag tycker heller inte om att ge upp så jag hittar hellre sätt att göra jobbet roligt för att få det gjort även om det är svårt.”

Pauline har valt att satsa på en karriär inom IT för att hon känner en stor dragningskraft mot området, då det är nära förknippat med matematik och logiskt tänkande. Något som kommer naturligt för Pauline. Hon ser detta också som en stor utmaning, vilket är något som drivit henne framåt under hela hennes tidigare arbetsliv.

Pauline har en kandidat inom statsvetenskap och har de senaste åren framgångsrikt drivit sitt egna företag inom resebranschen. Hon har där haft som mest 10 anställda och anordnat resor för sällskap mellan 20 till 2000 personer. Denna erfarenhet har gett henne en stor förståelse för affären och vikten av att kunna vara flexibel och snabbt kunna anpassa sig till marknad och efterfrågan.

Som person är Pauline driven och älskar utmaningar där hon känner att hon utvecklas. Pauline tog sitt företag så långt hon kunde, för att nu ta sig an nya utmaningar inom programmering. I sin nya roll kommer hon ta med sig en stor förmåga att kunna driva projekt, ha en stor förståelse för affären och ständigt se till att utveckla sig själv och sina kollegor.

 Javautvecklare java4women

 Annika

”Med Javaprogrammering som min nya specialitet hoppas jag kunna jobba med att kombinera mina erfarenheter som naturvetare och forskare med de kunskaper jag just nu skaffar mig.”

Annika har en gedigen erfarenhet av att hitta mönster och lösningar i stor och komplex data. Hon ser programmering som ett område hon kommer kunna utvecklas snabbt inom och tillföra ett akademiskt djup och noggrannhet inom, då hon har en Filosofidoktor i Molekylär Immunologi.

Hon fick upp ögonen för programmering då hon arbetade 5 år som systemanalytiker och agerade kravställare för affären mot utvecklingen och satt då nära systemutvecklarna. Hon fick där lära sig mycket kring systemarkitekturen, projektledning och systemtestning. Detta har givit henne en förmåga att förstå helheten, samt en stor förståelse för slutanvändaren.

Som person är Annika noggrann, kompetent och ser gärna att man tillsammans i team jobbar mot utsatta mål där hon gärna delar med sig av sin kompetens. Hon har en stor analytisk förmåga och kommer snabbt kunna få en förståelse för komplexa system och hur de fungerar.

Javautvecklare java4women

Tetiana

”Jag ser programmering som en fantastisk möjlighet att förändra världen, då det saknar gränser för vad man kan göra!”

Genom kreativitet och drivkraft har Tetiana redan börjat komma in i IT-branschen, då hon tidigare i Ukraina drivit en E-handel inom konditoriprodukter. Där fick hon lära sig vad som krävs för att bli en framgångsrik entreprenör och hur man ständigt måste driva sig själv framåt för lyckas.

Tetiana har en bakgrund inom ekonomi där hon erhåller en Magister inom finansiering. Hon har även studerat Java och Python, samt driver en hemsida idag där hon för samman intresset för husdjur.

Som person har Tetiana ständigt ett leende på läpparna och en mycket naturlig förmåga att kommunicera. Tetiana är målinriktad och ser inget annat alternativ än att bli en duktig programmerare som kommer kunna tänka utanför den berömda boxen.

Javautvecklare java4women

Rima

”Jag har jobbat med HR system och tänkte att det skulle vara väldigt intressant att komma in i IT branschen och jobba med programmering.”

Rima har alltid haft ett stort intresse för system, siffror och logiskt tänkande, där hon gärna vill förstå teorin inom bakomliggande system. Hon vill nu utveckla sitt systemtänk och få verktyg för att kunna bygga sina egna system.

År 1998 åkte Rima till Kalifornien, USA för att studera, där hon tog en Master inom Business Administration. Hon blev sedan kvar i Kalifornien och har efter det arbetet inom olika HR- och ekonomisystem på stora företag som CMG och Infinera där hon ansvarade för bl.a. anställningsavtal och lönehantering. Hon har även vart mycket involverad i implementering av olika HRIS-system, vilket var det som gav henne systemtänket som sedan gjorde att hon ville utveckla sig inom programmerare.

Som person är Rima är noggrann och har en naturlig förmåga att kommunicera. Genom sin erfarenhet av att verka inom större organisationer har Rima fått en stor förståelse för affären, samt van att jobba under press och att arbeta mot många olika områden.

Javautvecklare java4women

Eleonora

Eleonora har att stort intresse för programmering, då hon har en fallenhet för matematik och logiskt tänkande. Hon har tidigare erfarenhet av programmering inom Perl, Python, HTML, CSS och WordPress.

Eleonora innehar en Master i Biologi från Bologna, där hon är van att jobba analytiskt med att hitta mönster i stora mängder data. Hon har även gått en kortare utbildning inom Python.

Senast arbetade Eleonora som Research Engineer på Karolinska Institutet, där hon jobbade med att analysera olika proteiner i DNA, men där hon också fick utveckla och ansvara för deras webbsida.

Som person är Eleonora driven och älskar utmaningar. Hon är extremt motiverad att utveckla sig som programmerare och kommer snabbt kunna bli en stor tillgång till er organisation.

 

Vill du veta mer om Java4women, våra javautvecklare eller hur TNG IT Digital jobbar med rekrytering inom utveckling, drift och IT-Support hör av dig idag nedan!