TNG
Administratör tjänstepension till SPP i Stockholm

Administratör tjänstepension till SPP i Stockholm

Nu söker vi en specialist och administratör inom området tjänstepension och socialförsäkring till SPP i centrala Stockholm!

Arbetsgivare SPP Pension & Försäkring AB
Placeringsort
Sista ansökningsdag 2019-12-17
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Tjänste&shypension Tjänste­pension
6 v semester 6 v semester
Centralt kontor Centralt kontor
Pernilla Ek
Följ din ansökan så att du får uppleva hur en fördomsfri rekrytering ska gå till. På riktigt.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Pernilla Ek

0760-715571

Nu söker vi en specialist och administratör inom området tjänstepension och socialförsäkring till SPP i centrala Stockholm!

Skulle du trivas i en roll där du som specialist får arbeta med både rådgivning och administration inom tjänstepensionsområdet? Har du tidigare erfarenhet och kunskap om svensk tjänstepension och socialförsäkring? Är du analytisk, strukturerad och duktig på att bygga goda relationer? Då kan rollen som pensionskonsult på SPP Konsult i Stockholm vara något för dig! Välkommen med din ansökan redan idag!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

SPP Konsult arbetar som rådgivare inom tjänstepension för stora och medelstora företag. Många av dessa företag är även kunder hos SPP Pension & Försäkring och uppdragsgivarna kan ofta vara chefer inom HR, ekonomi och inom Benefit Management. 

SPP Konsult erbjuder tjänster inom följande områden:

  • Rådgivning
  • Beräkning
  • Administration
  • Internationell affär

 

SPP Konsult satsar på att växa på marknaden och ett av tillväxtområdena är att utöka antal tjänster inom Internationell Affär. Som konsult erbjuds du en spännande och unik möjlighet att få vara med på den fortsatta tillväxtresan samt bidra i det fortsatta arbetet med att stärka SPP Konsults position på marknaden. Hos SPP är beslutsvägarna korta och här finns även stora möjligheter att få vara med och påverka den digitala utvecklingen. 

SPP har som ambition att bli den ledande aktören inom tjänstepension vilket förutsätter kontinuerlig kunskapsutveckling. SPP har därför valt att alla medarbetare och chefer som har kundkontakt och distribuerar försäkring ska certifieras i samarbete med InsureSec, som nyanställd kommer du att erbjudas denna utbildning.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

I rollen som pensionskonsult hos SPP Konsult arbetar du brett med olika frågeställningar och uppdrag inom tjänstepensionsområdet. Tjänsten är omväxlande och du fokuserar till största delen på att utföra administrativa tjänster men innefattar också arbete med rådgivning till kunder. 

I rollen som pensionskonsult kommer du att:

  • Arbeta med pensionsadministration och rådgivning som en outsourcad tjänst mot företag
  • Arbeta med pensionsadministration och rådgivning som konsult interimsuppdrag hos företag
  • Hantera produkterbjudandet samt tillhandahålla viss rådgivning gentemot företagens utlandsanställda personal inom området Internationell affär

 

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

SPP Konsult är en del av SPP Pension & Försäkring som ägs av norska Storebrand Holding AB. I rollen som Pensionskonsult kommer du att rapportera till chefen för administrativa tjänster inom SPP Konsult och bli en del av ett team bestående av 8 medarbetare som tillsammans tillhandahåller tjänster inom tjänstepensionsområdet. Externa kontaktytor i rollen kommer till största delen bestå av företagskunder och innefatta beställare såsom Key Account Managers, HR-chefer, löneadministratörer och Benefit Managers. Rollen innebär även kontakt med förmedlarhus, externa försäkringsbolag och samarbetspartners, både i Sverige och utomlands. 

Tjänsten är belägen i fräscha lokaler i centrala Stockholm med närhet till service och mycket goda kommunikationer. Som anställd erbjuds du tillgång till lunch i den mycket uppskattade lunchmatsalen samt möjlighet att delta i aktiviteter via företagets fritidsförening och konstförening.

 

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har gedigen kännedom om tjänstepensionsmarknaden i Sverige och utomlands. För att axla rollen bör du även ha god kunskap inom socialförsäkringsområdet. Har du tidigare arbetat som konsult med placering hos kund är detta meriterande för rollen. Vi tror också att du har intresse och drivet att utveckla befintliga och nya affärer. Det är meriterande för rollen om du har akademisk utbildning inom ekonomi eller juridik alternativt liknande erfarenhet. Kunskap om pensionssystem inom EU är meriterande.

Krav för rollen är dock att du kan kommunicera väl på både svenska och engelska i tal och skrift. Vi ser också gärna att du har god systemvana och erfarenhet av Office paketet, specifikt Excel. För att verka i rollen är det ett krav att du är licensierad inom InsureSec, om du inte redan har licens kommer du dock att erbjudas utbildning via SPP.

Som person är du analytisk, strukturerad och flexibel samt kan planera efter uppdragens behov. För att lyckas i rollen är det också viktigt att du har förmågan att ta initiativ och arbeta självständigt samt är duktig på att bygga goda och långsiktiga relationer med kunder och samarbetspartners. 

 

SPP Pension & Försäkring AB

SPP Pension & Försäkring AB

SPP är en del av Storebrand. Tillsammans är vi en av Nordens ledande koncerner för sparande och försäkringslösningar. SPP erbjuder kvalificerad rådgivning och ett brett sortiment av pensionslösningar för företag, organisationer och privatpersoner. Storebrandkoncernen utmärker sig bland annat genom att fokusera på samhällsansvar och är bland de ledande i Europa inom ansvarsfulla investeringar. SPP har idag drygt 400 anställda och huvudkontoret ligger i centrala Stockholm. Vi är utsedda till världens mest hållbara försäkringskoncern under World Economic Forum 2017 och 2018 samt det mest hållbara varumärket i pensionsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B 2018.
Inom SPP bryr vi oss om mer än aktuella arbetsuppgifter och personlig karriär. Som anställd i SPP får du också möjlighet att påverka världen i en mer hållbar riktning. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.
SPP är som en del av den finansiella sektorn mån om att våra medarbetare har hög personlig integritet och ett etiskt förhållningssätt.
Som en följd av detta genomförs, med kandidatens samtycke, en bakgrundskontroll under anställningsprocessen som innebär att CV och annan ansökningsdokumentation verifieras.

Arbetsgivare SPP Pension & Försäkring AB
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2019-12-17
Pernilla Ek
Vi anonymiserar ditt namn eftersom det inte säger något om din framtida arbetsprestation.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Pernilla Ek

0760-715571

Räkna ut avståndet till jobbet

Vasagatan 10, Stockholm