TNG

Affärsdriven produktchef till Ahlsell

Vi söker efter en entreprenörsdriven Produktchef med inriktning på armatur och sprinkler till Ahlsell.

Arbetsgivare Ahlsell
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2019-09-08
6 v semester 6 v semester
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Friskvård Friskvård
Catarina Lennartsson
Vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Catarina Lennartsson

076-869 64 85

Vi söker efter en entreprenörsdriven Produktchef med inriktning på armatur och sprinkler till Ahlsell.

Du som motiveras av innovation och att driva affärsprocesser från början till slut kommer att få en inspirerande och kombinerad roll som Kommersiell och Teknisk Produktchef till Ahlsell. Du kommer självständigt bygga och utveckla produktsortimentet där du också har det tekniska ansvaret inom segmentet armatur och sprinkler. Du är centralt ansvarig för leverantörskontakterna och är Ahlsells ansikte utåt. Har du erfarenhet som inköpschef, kategorichef, produktchef eller produktspecialist inom en liknande teknisk bransch och nu vill bredda dig? Då har vi en tjänst för dig! Sök redan idag då vi intervjuar löpande.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Som Produktchef kommer du till ett motiverande team med god stämning som formas av samhörighet och hjälpsamhet. Du kommer ha erfarna kollegor i liknande roller som finns till hands både under introduktionen och i framtiden. Rollen har en stor variation mellan affärsmässigt strategiska beslut och djupare tekniska frågeställningar där du kommer jobba mot flera kontaktytor då rollen är kommersiell och teknisk.

Du kommer till ett expansivt och lönsamt bolag med internationell verksamhet där fokus ligger på Sverige, Norge och Finland. Ahlsell erbjuder sina anställda ett generöst förmånspaket. Det inkluderar tjänstebil, betald parkering, flexibelt kontor, friskvårdsbidrag, tjänstepension och möjlighet till en årlig bonus baserat på den egna avdelningens resultat. Dessutom ingår dator, mobil, olika personalrabatter samt företagshälsovård.

Tjänsten är placerad på Ahlsell nyrenoverade HK i Stockholm.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Som produktchef kommer du att ta fullt ansvar för utvecklingen av segmentets produktsortiment där din förmåga att skapa ett attraktivt och lönsamt produktsortiment kommer att vara avgörande för säljorganisations framgång. Förhandlingar sker på C-level, t ex VD, Europadirektör, Sverigechef alt. försäljningsdirektör hos leverantören.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar att:

 • självständigt driva utvecklingen kring segmentet armatur och sprinkler och bygga långsiktigt förtroende med marknadens största leverantörer.
 • ansvar för utveckling av kategoriplaner - driver EMV projekt i linje med kategoriplanerna.
 • ansvarar för att sortimentet är marknadsmässigt anpassat.
 • genomförande av kampanjer, prissättning (prisrevisioner), kontroll av segmentets lagersaldo osv.
 • tät dialog med säljorganisationen för att säkerställa att utveckling av produktområdet går enl plan.
 • säkerställa att rätt produktinformation finns tillgänglig och att försäljningsorganisationen har rätt produktkunskap.
 • ansvara för omvärldsbevakning inom ditt segment - hålla dig uppdaterad om trender och förändringar i marknaden ur en affärsmässig och teknisk aspekt, men också kring det allmänna konjunkturläget.

 

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Utöver strategiskt inköp är rollen starkt sälj och marknadsorienterad där du också ansvarar för den tekniska dimensionen. Tjänsten är på heltid och utgår från Ahlsells nyrenoverade HK i Liljeholmen. Representation och resor är periodvis förekommande.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

För att lyckas som kommersiell produktchef hos Ahlsell behöver du ha erfarenhet från att arbeta med inköp ur ett produkt och/eller kategoriperspektiv eller som produktspecialist där samarbete och framgångsrik kommunikation internt och med externa leverantörer varit avgörande för framgång. 

 • Ha ett starkt entreprenörsdriv, affärssinne i kombination med en teknisk förståelse för att utveckla segmentet och ta marknadsandelar
 • Du har vana att förhandla mot C-level nivå.
 • Du har med fördel en akademisk examen.
 • Du har en god analytisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt eftersom du arbetar med mycket information och stora datamängder.
 • Du har god systemerfarenhet och goda Excelkunskaper.
 • Du har mycket goda kommunikativa förmågor, både i tal och skrift och du är lika bekväm i att uttrycka dig på engelska som på svenska.
Ahlsell

Ahlsell

Ahlsell är Sveriges ledande distributör med heltäckande sortiment inom installationsområdet och med starka positioner inom samtliga produktområden. Ahlsell erbjuder professionella användare ett brett sortiment av varor och kringtjänster inom produktområdena VVS, el, industri, verktyg & maskiner, kyl, ventilation, isolering, bygg, fastighet, VA, förnödenheter och personlig skyddsutrustning.
Koncernen omsätter cirka 31 miljarder SEK och finns i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Estland, Polen och Ryssland. Koncernen har ca 5 700 medarbetare, 240 butiker och tre centrallager som varje dag förverkligar Ahlsells kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs.

Arbetsgivare Ahlsell
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2019-09-08
Catarina Lennartsson
Vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Catarina Lennartsson

076-869 64 85

Räkna ut avståndet till jobbet

Årstaängsvägen 11, Stockholm