TNG

Detta jobb går inte längre att söka

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Analytiker inom trafikplanering till Green Cargo

Brinner du för att analysera och optimera? Sök detta spännande och roliga jobb i en komplex miljö på Green Cargo!

Företaget Green Cargo rullar vidare på sin utvecklingsresa och just nu finns det ett spännande arbete att söka för dig som gillar analys och optimering inom miljövänliga godstransporter på järnväg! Vi har tillgång till mängder av data som ska analyseras och därefter användas som input och underlag för att utveckla kunderbjudandet i form av bättre transportlösningar med snabba ledtider till konkurrenskraftiga priser. Med fokus på analys av data kommer du att kunna bidra med din värdefulla kompetens vid optimeringen av tidtabellerna för Green Cargos 400 tåg som är ute på rälsen varje dag.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Du kommer jobba i nära samarbete med den strategiska trafikplanerare som vi precis håller på att anställa till teamet för Trafikplanering som är en del av Planeringsavdelningen på Green Cargo. Avdelningen Planering utgörs av ca 140 medarbetare och ansvarar bland annat för tidtabells- och lokplanering, transportplaner, lång- och kortsiktig schemaläggning samt vårt operativa driftcenter. Du kommer att jobba under eget ansvar och med stor frihet att lägga upp arbetet på bästa möjliga sätt för att nå de mål som ni sätter upp tillsammans med chefen för Trafikplanering. Green Cargo erbjuder dig ett spännande jobb i en utvecklande miljö med närvarande och engagerade chefer. Utvecklingsmöjligheterna i organisationen är goda och uppmuntras aktivt.

Karriär&shymöjligheter
Karriär­möjligheter
Kollektiv&shyavtal
Kollektiv­avtal
Kompetens&shyutveckling
Kompetens­utveckling
Friskvård
Friskvård

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Det övergripande målet är att leverera kvantitativ och kvalitativ analys av data som input vid optimering av tågtidtabellen för att reducera resursutnyttjandet och säkerställa trygga och punktliga transporter till våra kunder och i förlängningen ökad lönsamhet. Det förväntas att du själv initierar och driver förbättringsarbetet kopplat till ditt ansvarsområde samt skapar rutiner för uppföljning. Precisionen i tågplaneringen är väsentlig eftersom det finns mycket att vinna i planeringen av tidtabeller och du kommer i ditt dagliga arbete att bidra till att skapa förbättringar inom detta område. För att nå målen kommer du arbeta med följande:

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du kommer att arbeta både strategiskt och operativt genom att optimera tåg och tillhörande resurser i form av lok, vagnar och personal. Du kommer även ha ett nära samarbete med hela teamet på ca 20 planerare varav de flesta jobbar i Hallsberg . Ditt arbete kommer att få direkt påverkan på Green Cargos resultat och du kommer att jobba tätt med Planerings ledningsgrupp. På Green Cargo är det högt i tak och medarbetarna är engagerade. Placeringsort är Solna.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som vill jobba med kvantitativ och kvalitativ analys och är intresserad av logistik och transport. Erfarenhet av planeringsverksamhet, optimering och/eller systematisk analys av stora datamängder är meriterande men inget krav. Du har relevant en akademisk utbildning, gärna civilingenjör. Jobbet ställer krav på att du har goda kunskaper i svenska i tal såväl som skrift.

Du behöver vara analytiskt lagd och snabbt kunna förstå och kunna sätta dig in i komplexa frågor eftersom du ägnar en stor del av arbetstiden åt analys av data och att dra slutsatser av resultatet. Ditt arbetssätt behöver vara strukturerat och systematiskt med fokus på kvalitet eftersom analyserna blir en del av beslutsunderlaget. Samarbete och god kommunikativ förmåga är viktigt eftersom det finns många komplexa frågor att ta hänsyn till vid planering av järnvägstrafik för att resultaten ska bli bra.

Alla lediga jobb