TNG
Analytiker inom trafikplanering till Green Cargo

Analytiker inom trafikplanering till Green Cargo

Brinner du för att analysera och optimera? Sök detta spännande och roliga jobb i en utvecklande miljö på Green Cargo!

Arbetsgivare Green Cargo
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2019-11-24
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Kompetens&shyutveckling Kompetens­utveckling
Friskvård Friskvård
Therese Goldring
Hos TNG söker du inte bara jobb vetenskapligt, utan kan också följa din ansökan hela vägen.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Therese Goldring

070 145 54 51

Brinner du för att analysera och optimera? Sök detta spännande och roliga jobb i en utvecklande miljö på Green Cargo!

Green Cargo rullar vidare på sin utvecklingsresa och just nu finns det ett spännande arbete att söka för dig som gillar analys och optimering inom miljövänliga godstransporter på järnväg! Vi har tillgång till mängder av data som ska analyseras och användas som input och underlag för att utveckla kunderbjudandet i form av bättre transportlösningar med snabba ledtider till konkurrenskraftiga priser. Med fokus på analys av data kommer du att kunna bidra med din värdefulla kompetens vid optimeringen av tidtabellerna för Green Cargos 400 tåg som är ute på rälsen varje dag.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Du kommer att jobba under eget ansvar och med stor frihet att lägga upp arbetet på bästa möjliga sätt för att kunna leverera beslutsunderlag för det fortsatta arbetet med att optimera tidtabeller och logistiken för godståg. Green Cargo erbjuder dig ett spännande jobb i en utvecklande miljö med närvarande och engagerade chefer. Utvecklingsmöjligheterna i organisationen är goda och uppmuntras aktivt. Green Cargo arbetar för mångfald bland sina medarbetare.

Du kommer jobba i nära samarbete med Jonatan Gjerdrum som är chef för Produktionsplanering på Green Cargo. Jonatan beskriver jobbet så här:


"Godstrafik på järnväg innebär outtömliga logistiska utmaningar med lok, personal, vagnar och tidtabeller som ska samordnas och planeras effektivt. Ser du att strukturerad dataanalys, modellering och nyckeltalsuppföljning kan hjälpa till i en komplex planeringsmiljö är det här ett spännande jobb för dig."

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Det övergripande målet är att leverera kvantitativ och kvalitativ analys av data som input vid optimering av tågtidtabellen för att minska resursutnyttjandet och säkerställa trygga och punktliga transporter till Green Cargos kunder. Du driver själv förbättringsarbetet kopplat till ditt ansvarsområde och skapar rutiner för uppföljning. Produktionsplaneringen är central för Green Cargo och du kommer i ditt dagliga arbete att bidra till förbättringar inom området och ökad lönsamhet. För att nå målen kommer du arbeta med följande:

• Analysera och sammanställa data för optimering av tidtabeller
• Använda stora datamängder på nya sätt för att hitta orsakssamband
• Mäta, analysera och utveckla nyckeltal avseende infrastrukturanvändningen
• Arbeta i och bidra till utveckling av de olika processerna som Green Cargo har identifierat när det gäller den årliga tågplanen och den successiva optimeringen av tidtabeller

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Ditt arbete är både strategiskt och operativt då du optimerar tåg och tillhörande resurser i form av lok, vagnar och personal. Förutom samarbete med teamet av trafikplanerare kommer du även jobba med ledningsgruppen för Planeringsavdelningen. Resultatet av ditt arbete och påverkan på Green Cargos siffror kommer snabbt vara synligt. Placeringsorten är Solna.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har erfarenhet av att jobba med kvantitativ analys och är intresserad av optimering inom logistik och transport. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av systematisk analys av stora datamängder. Du är civilingenjör eller har annan utbildning med inriktning mot statistik, numerisk analys, gärna med fokus mot logistik. Jobbet ställer också krav på att du har goda kunskaper i svenska i tal såväl som skrift. Du behöver också ha mycket god erfarenhet av Excel som arbetsverktyg, då pivottabeller ofta används för sammanställning av resultat.

Du behöver vara analytiskt lagd och snabbt kunna förstå och sätta dig in i komplexa frågor eftersom du ägnar en stor del av arbetstiden åt analys av data och att dra slutsatser av resultatet. Ditt arbetssätt behöver vara strukturerat och systematiskt med fokus på kvalitet eftersom analyserna blir en del av beslutsunderlaget. Samarbete och god kommunikativ förmåga är viktigt eftersom det finns många komplexa frågor att ta hänsyn till vid planering av järnvägstrafik för att resultaten ska bli bra.

Green Cargo

Green Cargo

Green Cargo erbjuder effektiv och hållbar järnvägslogistik för det svenska näringslivet. Vår vision är att erbjuda järnvägslogistik i världsklass. Rätt gods på rätt plats vid rätt tillfälle i rätt skick - trygga transporter för kunden till minsta möjliga kostnad för miljön. Vi är 1900 medarbetare inom olika yrken och skiftande tjänster. Hos oss är trivseln och stoltheten hög och möjligheten till karriärutveckling är stor, vilket gör att de flesta väljer att stanna länge hos oss. Vi söker medarbetare som med sin kompetens och sitt engagemang vill och kan bidra till att nå uppsatta mål.

Green Cargo
Arbetsgivare Green Cargo
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2019-11-24
Therese Goldring
Vi rekryterar vetenskapligt – fakta framför magkänsla helt enkelt.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Therese Goldring

070 145 54 51

Räkna ut avståndet till jobbet

Svetsarvägen 10, Solna