TNG
Analytisk Business Controller till Linde i Örebro

Analytisk Business Controller till Linde i Örebro

Utvecklingsorienterad och kommunikativ Business Controller till marknadsledande Linde Material Handling i Örebro

Arbetsgivare Linde Material Handling
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2018-09-30
Friskvård Friskvård
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Kompetens&shyutveckling Kompetens­utveckling
Maria Tedsjö
I de första stegen under vår rekrytering är du helt anonym, vi vet inte ålder, namn eller kön.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Maria Tedsjö

0709764895

Utvecklingsorienterad och kommunikativ Business Controller till marknadsledande Linde Material Handling i Örebro

Har du några års erfarenhet av analys och uppföljning inom controlling? Trivs du i en drivande roll där du har ett nära samarbete med verksamheten? Då kan du vara den Business Controller vi söker för rekrytering till framgångsrika Linde i Örebro.

Välkommen med din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

På Linde får du arbeta i en internationell miljö där du har stora möjligheter att påverka och att förbättra processer och rutiner. Som controller får du utvecklas i din yrkesroll och delta i internationella projekt.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Du kommer att ingå i en grupp med tre controllers samt en teamledare och tillhör ekonomiavdelningen. 

I rollen som Business Controller kommer du att ansvara för förbättringsinriktad analys och uppföljning mot vårt svenska huvudkontor (Produktion, Eftermarknad, Sälj etc) och rapporteringen till huvudkontoret i Tyskland.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Controlling

  • Förbättringsinriktad analys och uppföljning och ansvar att kontinuerligt driva och utveckla kostnads-, försäljnings-, investerings- och finansieringscontrolling samt marginaler per truck, avtal och trucktyp.
  • Ansvara för att centrala funktioner erhåller relevant och professionell support, såsom proaktivt uppföljningsarbete, rapporter och avvikelseanalys.
  • Att tillsammans med avdelningschefer förbereda budget och prognos för respektive funktion.
  • Säkerställa att relevanta rapporter och nyckeltal sammanställs och presenteras med god tillförlitlighet och i rätt tid samt framtagande av Ad Hoc-rapporter.
  • Att genomföra löpande analys av försäljning, kostnader, marginaler etc under månaden samt identifiera och räkna på förbättringar och business cases.

Rapportering

  • Ansvar för rapportering gentemot huvudkontor i Tyskland och regionkontor i UK. 

Financial Services

  • Uppbyggnad och underhåll av rapport- och uppföljningsstruktur.
  • Förbättringsinriktad analys och uppföljning och ansvar att kontinuerligt driva och utveckla kostnads- och finansieringscontrolling.
  • Att tillsammans med VD för Linde Financial Services förbereda budget och prognos.
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Att aktivt bidraga till att controllingfunktionen i Linde Sverige utvecklas samt identifiera generella förbättringar för bolaget och att sprida best practice.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har relevant akademisk examen. Du har också några års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Om du har erfarenhet från SAP är det meriterande. Vidare så är du avancerad användare av Excel.

Du tar ett stort eget ansvar och trivs i en roll där du får vara drivande i att utveckla processer och rutiner inom controlling. Du förstår och analyserar komplexa rapporter och har förmågan att på ett pedagogiskt sätt kommunicera ekonomisk information. Som person har du lätt för att samarbeta med andra och är en relationsbyggare.

Linde Material Handling

Linde Material Handling

Linde Material Handling är en av världens ledande tillverkare av truckar. Sedan 2006 tillhör Linde KION Group, världens näst största tillverkare av truckar och en ledande leverantör av automationslösningar för intralogistik.
Linde står för kvalitet genom hela kedjan för materialhantering. Vi utvecklar högklassiga intralogistiklösningar åt våra kunder. Det märks i allt från design och prestanda till innovativa lösningar som gör kundens verksamhet kostnadseffektiv och lönsam. Lösningarna innefattar el- och dieseltruckar, fleet management-system, automation, förarstöd, finansieringstjänster och utbildning.
Truckarnas höga kvalitet stöds av en lika hög servicenivå. En rikstäckande serviceorganisation med över 270 välutbildade servicetekniker arbetar nära våra kunder – en garanti för hög tillgänglighet. Lindes trucksortiment är unikt. Det omfattar omkring 80 modellserier med upp till 20 varianter i varje serie och cirka 9 000 utrustningstillval. Med detta modulsystem tillverkar Linde truckar och truckflottor som anpassas exakt efter kundens krav för transport, lagring, plockning och stapling.

Linde Material Handlings huvudkontor för Sverige ligger i Örebro. Vi har även regionkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Örnsköldsvik. Världen runt jobbar över 13 000 personer och i Sverige har Linde ca 450 medarbetare.

Linde Material Handling
Arbetsgivare Linde Material Handling
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2018-09-30
Maria Tedsjö
Följ din ansökan så att du får uppleva hur en fördomsfri rekrytering ska gå till. På riktigt.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Maria Tedsjö

0709764895

Räkna ut avståndet till jobbet

Maskingatan 2, Örebro