TNG
BI Arkitekt till Svensk Exportkredit (SEK)

BI Arkitekt till Svensk Exportkredit (SEK)

Har du utvecklarbakgrund och ett stort intresse för arkitekturfrågor inom BI och dataanalys? Sök då denna tjänst på SEK.

Arbetsgivare Svensk Exportkredit
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2018-11-22
Gym på kontoret Gym på kontoret
Centralt kontor Centralt kontor
Företags&shyhälsovård Företags­hälsovård
Tjänste&shypension Tjänste­pension
Alexandra Örnhall
Du vet väl om att vi jobbar helt med fördomsfri rekrytering?
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Alexandra Örnhall

0725240635

Har du utvecklarbakgrund och ett stort intresse för arkitekturfrågor inom BI och dataanalys? Sök då denna tjänst på SEK.

Som BI Arkitekt/Utvecklare hos SEK får du möjlighet att vidareutveckla ditt intresse kring informations- och datamodellering av finansiellt data, såväl som att ha en central roll i det pågående arbetet med att modernisera SEK:s dataanalyslösningar.

SEK sitter i moderna lokaler i Waterfront Building på Klarabergsviadukten i Stockholm city.

VI ERBJUDER DIG

VI ERBJUDER DIG

SEK är nu inne i en omfattande förändringsresa där vi utvecklar hur vi idag bearbetar, lagrar och presenterar data. Du får här möjlighet att vara drivande i att etablera konkreta lösningar och samtidigt höja blicken och arbeta övergripande med frågor rörande datahantering och analys.

Du erbjuds en bred och varierad roll med dels arbete kring arkitektur, lösningsdesign och modellering, samt mer traditionsenlig utveckling inom SEK:s datalager och kringliggande gränssnitt.

Du kommer vara en del av SEK:s IT-arkitektråd där arkitektkollegor från hela SEK samlas och byter kunskap och erfarenheter kring den övergripande IT-arkitekturen.

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

I denna roll kommer du bland annat få arbeta med:
- Lösningsarkitektur för Business Intelligence och nya behov av rådatanalyser, samt arbete med traditionellt utvecklingsarbete inom SEK:s datalager och kringliggande gränssnitt.

- Du förväntas löpande hålla dig uppdaterad inom, och ta ansvar för att omvärldsbevaka detta område, för att på så vis kunna erbjuda lösningsförslag som är mest optimala för SEK:s verksamhet över tid.

- Att driva förvaltnings- och förbättringsaktiviteter för ovan nämnda datalager.

- Att omsätta verksamhetens varierande önskemål/krav till fungerande och effektiva IT-lösningar från "ax till limpa"

DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Du kommer ingå i BI- teamet som idag består av 13 utvecklare. Hela IT avdelningen består av ca 90 kollegor som alla sitter på huvudkontoret i moderna lokaler centralt i Stockholm (Klarabergsviadukten).

MER OM DIG

MER OM DIG

Vi söker dig som har ett tydligt intresse av att arbeta i en roll med arkitektur och systemutveckling, och är en erfaren utvecklare inom Microsoft BI plattform. För att landa rätt i denna roll bör du ha tidigare erfarenhet från bank och finans och där av ha en förståelse för finansiell data. Kunskap och erfarenhet inom Continuous Integration är högst meriterande då SEK arbetar med agila processer.

Som person söker vi någon som är kommunikativ och strukturerad, med ett intresse för arkitekturfrågor inom Business Intelligence. Det är för dig naturligt att dela med dig av din kunskap och samtidigt sträva efter att skaffa ny. Du är van att ta stort eget ansvar och trivs att arbeta i team så väl som på egen hand.
Svenska och engelska i tal och skrift är ett krav då koncernspråket är svenska och teknisk dokumentation är på engelska.

Svensk Exportkredit

Svensk Exportkredit

Svensk Exportkredit är ett statligt ägt bolag med ett viktigt uppdrag, att på kommersiella och hållbara grun-der säkerställa tillgången till finansiella lösningar för svensk exportnäring. Vår vision är att stärka svenska exportföretags konkurrenskraft och därmed bidra till att skapa sysselsättning och hållbar tillväxt i Sverige. Under 2017 lånade SEK ut sammanlagt 89,3 miljarder svenska kronor till och för svenska företag genom utlåning direkt till exportföretagen eller deras kunder. På SEK omges du av kollegor som har djup kompe-tens och erfarenhet inom exportfinansiering. På SEK är alla delaktiga och vi samarbetar lösningsorienterat och professionellt för att svenska företag ska vinna fler exportaffärer och bli mer konkurrenskraftiga. Detta kombineras med spännande internationella miljöer och kunder. På SEK får du följa med på en omfattande förändringsresa, där kundens behov styr utvecklingen och där ambitionen är att kunna göra mer nytta för fler. Välkommen till det stora, lilla företaget som brinner för svensk export.

Svensk Exportkredit
Arbetsgivare Svensk Exportkredit
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2018-11-22
Alexandra Örnhall
Vi anonymiserar ditt namn eftersom det inte säger något om din framtida arbetsprestation.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Alexandra Örnhall

0725240635

Räkna ut avståndet till jobbet

Klarabergsviadukten 61–63