TNG
Chef för Vagn till Green Cargo, Stockholm

Chef för Vagn till Green Cargo, Stockholm

Vill du vara en del av Green Cargos fortsatta resa i en operativ och strategisk roll som chef för affärsområdet Vagn? Läs mer!

Arbetsgivare Green Cargo
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2019-10-12
Friskvård Friskvård
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Tjänste&shypension Tjänste­pension
Therese Goldring
Visste du att du när som helst kan logga in och följa status på dina ansökningar?
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Therese Goldring

070 145 54 51

Vill du vara en del av Green Cargos fortsatta resa i en operativ och strategisk roll som chef för affärsområdet Vagn? Läs mer!

Green Cargo söker nu en chef till sitt affärsområde Vagn som kommer att jobba övergripande med både medarbetare och affärsmöjligheter. Då dagens vagnchef går vidare inom Green Cargo, kommer du kliva in i en välfungerande grupp som alla brinner för järnväg och transportlösningar och vara med på Green Cargos utveckling framåt. Drivs du av att leda personal med en stark Vi-känsla och gillar att ha fokus på miljö och hållbarhet? Då är det här tjänsten för dig!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

På Green Cargo erbjuds du möjligheten att hoppa ombord på en spännande utvecklingsresa mot hållbara och klimatsmarta transporter! Green Cargo står för innovativa investeringsprojekt för effektivare transporter på järnväg, där vagnenheten spelar en avgörande roll. Du kommer att jobba operativt och strategiskt med fokus på att utveckla och underhålla Green Cargos vagnpark, samt coacha och leda dina medarbetare mot era gemensamma mål. 

I rollen som chef för Vagn erbjuds du:

  • Möjlighet att vara med och säkerställa fortsatt hög kvalité på Green Cargos vagnar och affärserbjudande
  • Möjlighet att utveckla och förbättra den vagnflottan och de tjänster som Green Cargo erbjuder
  • Möjlighet att axla personalansvar samt leda och motivera din grupp av kompetenta medarbetare 

Green Cargo bidrar varje dag till att klara av Sveriges mål med 70% reduktion av CO2 på tunga transporter fram till 2030!

 

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Som chef för Vagn kommer du att ha det övergripande ansvaret inom ditt affärsområde i allt från utveckling, underhåll, säkerhet och kvalité till ledarskap för medarbetarna.

En dag på jobbet innebär:

  • Ansvara för att affärsområdet Vagn efterlever de krav och rutiner som finns, genom löpande underhållsplaner och kvalitetssäkring av Green Cargos vagnar
  • Ansvara för fortsatt utveckling av nya fordon, ombyggnader, underhållsmetoder och tekniska utredningar
  • Framtagande och förvaltning av underhålls- och investeringsbudget samt följa upp nyckeltal och handlingsplaner för affärsområdet Vagn
  • Utveckla och effektivisera transportlösningar tillsammans med försäljningsorganisationen
  • Leda och fördela arbetet för din avdelning samt ha fullt personal- och arbetsmiljöansvar för dina medarbetare
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du ansvarar för 13 medarbetare i ditt team, som är fördelade i olika roller och områden. Du kommer att ha ett nära samarbete med flera områden inom organisationen så som försäljning, inköp, HR och operations där du bidrar med teknisk kunskap inom Vagn, för att kunna möta kundernas behov. 

Rollen är på heltid med start enligt överenskommelse. Du rapporterar till Fordonschefen och är placerad på Green Cargos HK i Solna, Stockholm. En viss del resor förekommer månadsvis i tjänsten, främst inom Sverige och Europa. 

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

För den här rollen ser vi att du har en bakgrund som civilingenjör och erfarenhet av personalansvar med coachande ledarskap. En del av ditt arbete är att bidra med teknisk input när det gäller transportlösningar, så du behöver ha god teknisk kunskap, gärna inom järnvägssektorn och/eller fordonsunderhåll. God IT-vana och erfarenhet av att jobba i affärssystem är en förutsättning för att snabbt komma in i tjänsten. 

Som person ser vi att du är social och bra på att nätverka då Green Cargo är en stor organisation och du kommer att ha många kontaktytor, både intern och externt. Du har en ledarstil som skapar Vi-känsla och är bra på att delegera och skapa förtroende. Du kommer att jobba i en bransch som är i en utvecklingsresa, därför bör du ha ett proaktivt och affärsmässigt tänk och kunna ta strategiska beslut på lång sikt, samtidigt som du kvalitetssäkrar och underhåller den dagliga operativa driften.

Vill du jobba utifrån prioriteringarna säkerhet, kvalité och lönsamhet i en stabil organisation där du får bidra till den fortsatta utvecklingsresan? Uppskattar du en ledande roll internt med stort kundfokus externt? Välkommen med din ansökan! 

Green Cargo

Green Cargo

Green Cargo erbjuder effektiv och hållbar järnvägslogistik för det svenska näringslivet. Vår vision är att erbjuda järnvägslogistik i världsklass. Rätt gods på rätt plats vid rätt tillfälle i rätt skick - trygga transporter för kunden till minsta möjliga kostnad för miljön. Vi är 1900 medarbetare inom olika yrken och skiftande tjänster. Hos oss är trivseln och stoltheten hög och möjligheten till karriärutveckling är stor, vilket gör att de flesta väljer att stanna länge hos oss. Vi söker medarbetare som med sin kompetens och sitt engagemang vill och kan bidra till att nå uppsatta mål.

Green Cargo
Arbetsgivare Green Cargo
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2019-10-12
Therese Goldring
Vi anonymiserar ditt namn eftersom det inte säger något om din framtida arbetsprestation.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Therese Goldring

070 145 54 51

Räkna ut avståndet till jobbet

Svetsarvägen 10, Solna