TNG
Chef Tjänstelogistik till Ahlsell i Göteborg
Detta jobb ligger som Förhandsgranskning

Chef Tjänstelogistik till Ahlsell i Göteborg

Har du erfarenhet av leverans och etablering av kundunika logistiklösningar? Kom och utveckla vår tjänstelogistik på Ahlsell!

Arbetsgivare Ahlsell
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2020-08-05
6 v semester 6 v semester
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Tjänstebil Tjänstebil
Friskvård Friskvård
Martin Andersson
Vi ser bortom din CV, ålder, bakgrund, namn och kön när vi rekryterar fördomsfritt.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Martin Andersson

031-761 22 21

Har du erfarenhet av leverans och etablering av kundunika logistiklösningar? Kom och utveckla vår tjänstelogistik på Ahlsell!

Här får du som Chef Tjänstelogistik ett övergripande ansvar för att utveckla och etablera regionens logistiktjänster med byggplatslogistik. Du kommer också verka för att optimera våra transport- och fraktlösningar med fokus på kundnytta och kostnadseffektivitet.

Chef Tjänstelogistik är en ny roll inom region väst och här öppnas möjligheten att vara med och utveckla vår byggplatslogistiksatsning och vår redan fantastiska logistiklösning som skapar värde i våra kunders processer. Välkommen med din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Ahlsell är en värderingsstyrd organisation som erbjuder sina medarbetare utveckling och mycket god arbetsmiljö. Hos oss är atmosfären kamratlig, möjligheterna att påverka stora och du kan genom din kompetens utveckla vår region att nå fortsatta framgångar. Då vi är ett försäljningsinriktat företag har vi ett tempo och framåtdriv i organisationen. Tillsammans tar vi ansvar för att nå uppsatta mål. Våra anställda erbjuds ett generöst förmånspaket. Det inkluderar tjänstebil, flexibelt kontor, friskvårdsbidrag och tjänstepension.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att innefatta:

  • Att utveckla tjänsteerbjudandet av byggplatslogistik och stödja införsäljning av logistiklösningar vid implementering och utförande.
  • Att ta fram beslutsunderlag, analysera nyckeltal, flöden och aktiviteter för tjänsteutbudet logistik och därigenom identifiera nya affärsmöjligheter för region väst.
  • Ekonomisk uppföljning av kundunika logistikprojekt såsom byggplatslogistikprojekt.
  • Agera superuser och ansvarig för logistikunika systemapplikationer.
  • Delta aktivt i regionens affärsplanering och verksamhetsplaner och ansvara för debitering av logistiktjänster samt fakturering från logistikleverantörer för frakter och terminallösningar.
  • Planera för resurser/bemanning/tjänster i byggplatslogistikprojekt (inbärning, flaggvakter, lossning, plock, etc.) men också förrådslösningar och industriprojekt.
ROLLEN INNEBÄR I KORTHET

ROLLEN INNEBÄR I KORTHET

Du kommer att arbeta operativt med att etablera kundunika logistiklösningar i olika projekt tillsammans med kundansvarig säljare samt identifiera och driftsätta nya affärsmöjligheter. (Du verkar för "One Ahlsell" genom att ta och ge stöd med interna medarbetare, exempelvis från kundansvariga säljare, samarbete med lagercentrum i Hallsberg, Central Etableringsansvarig av Flexibla förråd, Specialistsäljare och andra KAM-kollegor.)

Chef Tjänstelogistik är en del av den regionala ledningsgruppen i väst och du rapporterar till Regionchefen. Det finns också en centralt ansvarig Chef Bygglogistik och rollen finns även i Ahlsells sju andra regioner så du kommer vara del av ett nätverk med Chef Tjänstelogistik i landet. Tjänsten är en tillsvidareanställning med fri placering på något av våra Ahlsellkontor i regionen. 

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenheter av att leverera och etablera logistiklösningar eller tjänster, gärna inom byggplatslogistik eller liknande. Troligtvis arbetar du i idag i en verksamhetsnära roll och har god förståelse för byggplatslogistik och för helheten i ett byggprojekt. Du är van att stödja säljare vid införsäljning av logistiklösningar och agera problemlösare vid utmaningar i projekt. Du gillar att aktivt delta i organisationens affärsplanering och verksamhetsplaner och utvecklar självständigt dina logistikleverantörer och olika terminallösningar.

Dina erfarenheter av ledarskap kan komma från en chefsroll eller projektledarroll, alternativt liknande. Viktigast är att du trivs i ledarrollen och att du är intresserad av att både utveckla dig själv och andra. Du behöver också vara tydlig i din kommunikation, lyhörd och skicklig på att leda samarbeten av olika slag. Du är också modern i ditt sätt att hantera system, programvara och digitala verktyg. Vi tror att du motiveras och gillar utmaningen av att skapa långsiktiga lönsamma affärer. 

Ahlsell

Ahlsell

Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Det unika kunderbjudandet omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Koncernen omsätter cirka 31 miljarder SEK. De tre huvudmarknaderna Sverige, Norge och Finland står för cirka 97% av intäkterna. Med drygt 5 700 medarbetare, över 240 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

Ahlsell
Arbetsgivare Ahlsell
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2020-08-05
Martin Andersson
I de första stegen under vår rekrytering är du helt anonym, vi vet inte ålder, namn eller kön.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Martin Andersson

031-761 22 21

Räkna ut avståndet till jobbet

Aminogatan 24, Mölndal