TNG

Detta jobb går inte längre att söka

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Controller till Haninge kommun

Vill du ansvara för controlling, arbeta nära chefer och vara en del av förvaltningsledningen? Haninge kommun söker en Controller!

Som controller hos oss på Haninge kommun, Stockholm, har du en viktig roll i att säkerställa kommunens ekonomiska stabilitet och hållbarhet. Du ansvarar för att analysera och rapportera det ekonomiska resultatet för en nämnd, samt att ge råd och stöd till budgetansvariga chefer om ekonomiska strategier och planer. Här har du chansen att göra en verklig skillnad i samhället och bidra till att forma en bättre framtid för invånarna i kommunen.

Ditt anställningserbjudande

Hos oss på Haninge kommun får du ett utvecklande och varierande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger och naturområde samt med goda kommunikationer endast 20 minuter från T-centralen. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, friskvårdsbidrag, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

Distansarbete
Distansarbete
Flextid
Flextid
Kompetens&shyutveckling
Kompetens­utveckling
Gym på kontoret
Gym på kontoret

Dina arbetsuppgifter

Som controller har du ett övergripande ansvar för ekonomisk uppföljning, analys och rapportering för din nämnd. Du har också en viktig sammanhållande, strategisk roll för förvaltningen som helhet då du ingår i förvaltningens ledningsgrupp. 

I uppdraget som controller är dina arbetsuppgifter bland annat att:

Värt att veta

Du tillhör enheten Ekonomistrategisk planering och uppföljning som är en av fyra enheter inom ekonomiavdelningen, som arbetar med att tydliggöra de strategiska frågorna, samordna de kommungemensamma processerna samt vara ett ekonomistöd till förvaltningsledning, nämnd och budgetansvariga chefer. Controllergruppen är en del av enheten bestående av 12 trevliga medarbetare och ekonomiavdelningen består i sin helhet av totalt ca 40 medarbetare. Din del inom controllergruppen är att ansvara för ekonomistyrning mot en av nämnderna. 

Våra förväntningar

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom ekonomi samt god erfarenhet av kvalificerat controllingarbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom pedagogiskt ledarskap samt erfarenhet från kommunal ekonomi. Vidare har du mycket goda kunskaper i Excel, Officepaketet samt erfarenhet av arbete i budget- och prognosverktyg.

Som person är du analytisk och kommunikativ i både tal och skrift. Du har förmåga att på ett pedagogiskt och tydligt sätt förklara ekonomiska samband för chefer, förvaltningsledning och politiker. Du är ambitiös och initiativtagande då du kommer att ha en viktig roll i det strategiska arbetet inom förvaltningen. Eftersom du arbetar nära cheferna ser vi att du har lätt för att knyta sociala kontakter i yrkesmässiga sammanhang och skapa goda relationer.

Alla lediga jobb