TNG
Data Engineer/ETL utvecklare till Aller Media

Data Engineer/ETL utvecklare till Aller Media

Vill du vara med och bygga upp världens vassaste analysteam? Aller Media söker en Data Engineer/ETL utvecklare

Uppdragsgivare Aller Media
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2019-10-19
Centralt kontor Centralt kontor
Ny Teknik Ny Teknik
Kompetens&shyutveckling Kompetens­utveckling
Livspussel Livspussel
Sandra Peiper
Ålder har inget med kompetens att göra. Så vi frågar inte efter den!
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Sandra Peiper

0709-563946

Vill du vara med och bygga upp världens vassaste analysteam? Aller Media söker en Data Engineer/ETL utvecklare

Aller Media är en mediebyrå som står redo att bli mer datadrivna. Vi har en spännande resa framför oss och bygger nu en organisation för framtiden, du får här ett unikt tillfälle att vara med från start. Här kommer du som Data Engineer få vara med och bygga upp en ny dataplattform som kommer utgöra en förutsättning för att utveckla varumärken som ELLE, BAAM och Residence.

Hos oss får du jobba mot en tydlig vision – att göra Sveriges kvinnors liv rikare.

VI ERBJUDER DIG

VI ERBJUDER DIG

  • Möjligheten att arbeta med de senaste teknikerna/verktygen inom Data Warehousing med stor frihet att designa och bygga strukturen
  • Vara med och driva digitaliseringen av ett av Nordens största mediehus
  • Bli en del av ett familjärt och välkomnande bolag som värdesätter samarbete och gemenskap
  • En härlig start-up kultur men samtidigt tryggheten av att tillhöra ett stort och väletablerat företag
  • En arbetsplats endast ett stenkast från Östermalmstorg i centrala Stockholm
DET HÄR GÖR DU HOS OSS

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

Som Data Engineer hos Aller Media kommer du tillsammans med Data Lead ha det yttersta ansvaret att bygga vår framtida Data lake samt säkerställa att den utvecklas på ett sätt som kan möta kommande utmaningar. Detta innebär att du kommer:

  • Designa och bygga strukturen för vår framtida Data Lake
  • Ansvara för ETL-processen och automatiseringen av ETL-flöden inom Aller Media Sverige
  • Ta fram skalbara lösningar enligt leading practice för att säkerställa och möjliggöra att vår Data Lake kan driva affären framåt.
  • Tillsammans med en erfaren Data Lead sätta datastrategierna framåt
DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Du kommer arbeta i analysteamet som består av fem nyfikna, motiverade och kunniga kollegor. Teamet är självstyrande under en väldigt modern och stark ledare. Du ges stort mandat samtidigt som du får det stöd du behöver för att komma in i arbetet och i organisationen.

Analysteamets arbete stöttar hela bolaget och du får stora kontaktytor såväl på våra svenska kontor (i Stockholm och Malmö) som nordiskt på våra systerbolag inom koncernen Aller Holding. Du kommer bland annat jobba nära en Data Visualization Expert och Data Lead. Det kommer även finnas experthjälp att tillgå från Aller Medias systerbolag i Norge som gjort en liknande resa.

MER OM DIG

MER OM DIG

På Aller Media möter du en organisation i förändring. Vi ser gärna att du jobbat med data i ett bolag som har användaren/kunden i fokus och att du har ett genuint intresse av att skapa värde som kan bidra till affären i stort.
Du kommer in hos oss i vår mest spännande tid eftersom vi står inför uppbyggnaden av en ny Data Lake vilket du tillsammans med Data Lead kommer att driva. Vi ser därför framför oss en person med många egna idéer. Du har en bra förståelse för hela ETL processen. Vidare ser vi att du har ett holistiskt tänk och förmåga att hela tiden koppla data till att skapa värde.

Här finns det stor möjlighet att påverka hur vi ska bygga plattformen, ett krav är att du har erfarenhet av Cloud Data Warehousing; till exempel BigQuery, RedShift, Snowflake eller Azure. Vidare är du expert inom SQL och har goda kunskaper i något objektorienterat programmeringsspråk såsom Python, Scala eller Java, samt erfarenhet av att arbeta med API:er och Web Services.

Rollen är affärsnära med många kontaktytor varför vi gärna ser en person som är trygg i att kommunicera data och analys på ett enkelt sätt på svenska eller engelska.

Aller Media

Aller Media

Aller media är marknadsledande inom populärpress i Sverige, med en marknadsandel på 64 %. Vi har några av Sveriges mest välkända varumärken inom tidskrifter, såsom ELLE, Må Bra, Svensk Damtidning, ELLE Decoration, Allers, Hänt TV, Baaam, Femina och Residence.
Vi på Aller media formas av det vi gillar att göra allra bäst: underhålla, engagera och inspirera Sveriges kvinnor. Vi älskar att tillsammans skapa unika upplevelser och innehåll som får människors hjärtan att slå lite snabbare, något som också känns i stämningen i vårt mediehus. Här finns en inbjudande gemenskap och en omtanke om varandra som gör det så mycket roligare och så mycket mer inspirerande att testa nya idéer och utvecklas tillsammans för att fokusera på vår gemensamma framgång. Vi firar våra framsteg och hjälper varandra när det behövs. Tillsammans inspirerar och utmanar vi varandra, och jobbar intensivt på att överträffa våra kunders förväntningar.

Promotionfilm Aller media from Joakim Holfve on Vimeo.

Uppdragsgivare Aller Media
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2019-10-19
Sandra Peiper
Hos oss går fakta och kompetens före magkänsla, ålder, namn, kön och bakgrund.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Sandra Peiper

0709-563946

Räkna ut avståndet till jobbet

Humlegårdsgatan 6,