TNG
Data Visualization/BI-analytiker till Aller Media

Data Visualization/BI-analytiker till Aller Media

Vill du vara med och bygga upp världens vassaste analysteam? Aller Media söker en Data Visualization Expert/BI-analytiker!

Arbetsgivare Aller media
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2019-10-19
Centralt kontor Centralt kontor
Flexibel arbetsplats Flexibel arbetsplats
Livspussel Livspussel
Ny Teknik Ny Teknik
Sandra Peiper
Visste du att du när som helst kan logga in och följa status på dina ansökningar?
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Sandra Peiper

0709-563946

Vill du vara med och bygga upp världens vassaste analysteam? Aller Media söker en Data Visualization Expert/BI-analytiker!

Aller Media är en mediebyrå som står redo att bli mer datadrivna. Vi har en spännande resa framför oss och bygger nu en organisation för framtiden, du får här ett unikt tillfälle att vara med från start.

I rollen som Data Visualization Expert får du arbeta med spännande datamängder och, genom att visualisera och genomföra beräkningar & aggregeringar, säkerställa smartare och effektivare beslut i affären. Ditt arbete kommer skapa stort värde för varumärken som ELLE, Baam och Residence. Analysteamets arbete stöttar hela bolaget och du får stora kontaktytor så väl på våra svenska kontor (i Stockholm och Malmö) som nordiskt på våra systembolag inom koncernen Aller Group.

Hos oss får du jobba mot en tydlig vision – att göra Sveriges kvinnors livs rikare.

VI ERBJUDER DIG

VI ERBJUDER DIG

  • Möjligheten att vara med och utveckla helt nya verktyg där din insats kommer skapa stort värde och effekt för hela Aller Media
  • Vara med och driva digitaliseringen av en av nordens största mediehus
  • Bli en del av ett familjärt och välkomnande bolag som värdesätter samarbete och gemenskap
  • Bli en del i ett team som har en härlig start-up kultur, men med tryggheten av ett större bolag
  • En arbetsplats som just nu totalrenoveras och som är beläget i centrala Stockholm, vid Östermalmstorg
DET HÄR GÖR DU HOS OSS

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

I rollen som Data Visualization Expert kommer du få ansvara för utvecklingen av Aller Medias nya BI-lösning. Du blir expert inom visualisering på Aller Media och kommer arbeta nära en Data Engineer som har ansvaret att strukturera data och integrera datakällor. Det innebär bland annat att du kommer:

  • Vara ansvarig för utveckling, UX och testning av dashboards från grunden, samt att göra aggregeringar/beräkningar för att få fram specifika KPI:er
  • Bestämma de övergripande riktlinjerna för framtida arbete i BI-verktygen för att säkerställa smarta och enkla lösningar
  • Tillsammans med teamet driva frågan om hur KPI-strukturen i bolaget ska se ut för att ge ett framtidssäkrat stöd för såväl ledning som den operativa verksamheten
DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Du kommer arbeta i analysteamet bestående av fem kollegor, alla väldigt nyfikna, motiverade och kunniga. Teamet är självstyrande under en väldigt modern och stark ledare. Du ges stort mandat samtidigt som du får det stöd du behöver för att komma in i arbetet och i organisationen.

MER OM DIG

MER OM DIG

På Aller Media möter du en organisation i förändring. Vi ser gärna att du jobbat med data i ett bolag som har användaren/kunden i fokus och att du har ett genuint intresse av att skapa värde som kan bidra till affären i stort.
Eftersom vi står inför uppbyggnaden av en ny datalake ser vi att din input kommer att ha stor påverkan i strukturen för den och du kommer tillsammans med analysteamet och verksamheten arbeta fram leading practice för hur ni ska arbeta med data i stort. Ett krav är att du arbetat med något välkänt BI- och visualiseringsverktyg såsom Tableau, Power BI eller Qlik.

Vidare har du erfarenhet av att designa och bygga användarvänliga och smarta dashboards och har bra kunskaper inom SQL, kunskaper inom något objektorienterat programmeringsspråk såsom Python, Scala eller Java är ett plus. Rollen är affärsnära med många kontaktytor varför vi gärna ser en person som är trygg i att kommunicera data och analys på ett enkelt sätt på svenska eller engelska.

Aller media

Aller media

Aller media är marknadsledande inom populärpress i Sverige, med en marknadsandel på 64 %. Vi har några av Sveriges mest välkända varumärken inom tidskrifter, såsom ELLE, Må Bra, Svensk Damtidning, ELLE Decoration, Allers, Hänt TV, Baaam, Femina och Residence.
Vi på Aller media formas av det vi gillar att göra allra bäst: underhålla, engagera och inspirera Sveriges kvinnor. Vi älskar att tillsammans skapa unika upplevelser och innehåll som får människors hjärtan att slå lite snabbare, något som också känns i stämningen i vårt mediehus. Här finns en inbjudande gemenskap och en omtanke om varandra som gör det så mycket roligare och så mycket mer inspirerande att testa nya idéer och utvecklas tillsammans för att fokusera på vår gemensamma framgång. Vi firar våra framsteg och hjälper varandra när det behövs. Tillsammans inspirerar och utmanar vi varandra, och jobbar intensivt på att överträffa våra kunders förväntningar.

Promotionfilm Aller media from Joakim Holfve on Vimeo.

Aller media
Arbetsgivare Aller media
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2019-10-19
Sandra Peiper
Du vet väl om att vi jobbar helt med fördomsfri rekrytering?
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Sandra Peiper

0709-563946

Räkna ut avståndet till jobbet

Humlegårdsgatan 6, Stockholm