TNG
Development Engineer till II-VI (f.d. Finsar)

Development Engineer till II-VI (f.d. Finsar)

II-VI (f.d. Finisar) söker en utvecklingsingenjör till teamet Komponentutveckling

Arbetsgivare Finisar
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2020-02-15
6 v semester 6 v semester
Bonus Bonus
Kompetens&shyutveckling Kompetens­utveckling
Friskvård Friskvård
Dana Jennerström
Vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Dana Jennerström

0721-81 27 44

II-VI (f.d. Finisar) söker en utvecklingsingenjör till teamet Komponentutveckling

Vill du arbeta i ett dynamisk, snabbväxande och världsledande företag inom optisk kommunikation och sensorer? Vi utvecklar och tillverkar avancerade optoelektriska integrerade kretsar (halvledarlasrar och modulatorer) för datahastighet på 100-tals Gbit/s. Har du tidigare erfarenhet av design och utveckling av optiska komponenter? Som utvecklingsingenjör hos oss på II-VI (two-six, f.d. Finisar) får du möjlighet att arbeta på ett företag med hela tillverknings- och utvecklingskedjan, från halvledarsubstrat till färdigtestad slutprodukt. Välkommen till ett företag med unik teknisk kompetens, trevliga och engagerade kollegor och stark och positiv framtid.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

II-VI (f.d. Finisar´s) praxis är att alltid behandla varje medarbetare som en ansvarig person, där vi tillsammans utvecklar en anda av lagarbete i syfte att uppnå ett gemensamt mål. Vi erbjuder dig en viktig roll som verkar på en framtidsinriktad och global marknad. I vårat kunskapsintensiva R&D team, bestående av ingenjörer och tekniska doktorer, kommer du att jobba med erfarna och engagerade kollegor i en internationell, högteknologisk miljö, där tekniken ligger i framkant.  

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Dina huvudsakliga ansvarsområden:

 • Algoritmutveckling för karaktärisering och styrning av våra optoelektriska komponenter. Detta för rubust och pålitlig automatisering av alla kontroll- och karakteriseringssteg produkterna går igenom under utveckling och tillverkning.
 • Design och planering av nya testuppsättningar.
 • Kontinuerlig granskning, förbättring och formellt införande av kontroll-, karakteriserings- och verifieringsrelaterade uppdateringar i enlighet med kraven under hela komponentutvecklings- och tillverkningsfasen såsom:
  - Specifikationsändringar
  - Algoritm/mjukvaruförbättringar/debug
  - Stöd för nyinstallerad processenheter
  - Reducering av testtider
 • Framtagning och uppdatering av all aktuell dokumentation för all mjukvaruutveckling i testprojekten.
 • Bidra med kontinuerlig kunskapsöverföring till andra gruppmedlemmar om relevanta tekniska ämnen, till exempel mjukvaruutvecklingskoncept, återanvändning av bibliotek, optiska komponentegenskaper etc.
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du arbetar med flera, parallella utvecklingsprojekt som ställer höga krav på att uttrycka algoritmer, automatisering och styrning av testsystem i form av mjukvara. Viktigt är också förmågan till kunskapsöverföring samt att utveckla och upprätthålla interna och externa kontakter. 

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har master- eller doktorsexamen i teknik eller naturvetenskap med inriktning mjukvaruutveckling, optoelektronik, elektronik eller fysik. Du har gedigen erfarenhet av mjukvaruutveckling i ett objektorienterat programmeringsspråk, och är duktig på programmering med programmeringsspråken ex. C#, C++ eller Java. Du har kunskaper inom design av algoritmer och optisk kommunikation / halvledare. Vidare kräver rollen att du har en relevant matematisk påbyggnad i exempelvis MatLab, JMP eller Phyton. Du behärskar engelska flytande i såväl tal som skrift.

För att bli framgångsrik i rollen måste du vara ansvarstagande, ha ett stort eget driv och god initiativförmåga. Du är van vid att jobba i komplexa projekt, arbetar systematiskt och mot uppsatta mål. Du är kvalitetsmedveten, kreativ och nytänkande och hittar lösningar både inom-och utanför de traditionella tillvägagångssätten. För att trivas bör du även vara intresserad av utvecklingsfrågor, omvärldsbevakning av det senaste inom ny teknik och innovation. Du har en god kommunikativ förmåga, är bra på att nätverka och skapa goda relationer. 

 

Finisar

Finisar

Finisar Sweden AB is part of II-VI Corporation, a global technology leader in advanced materials and optical communications. Our world-class products in the area of optical communication enable high-speed voice, video and data communications for networking, storage, wireless, and cable TV applications. For more than 25 years, we have created critical breakthroughs in optics technology and supplied system manufacturers with the production volumes needed to meet the exploding demand for network bandwidth. II-VI´s industry-leading products include optical transceivers, optical engines, active optical cables, optical components, optical instrumentation, ROADM & wavelength management, optical amplifiers, and RF-over-Fiber.

Arbetsgivare Finisar
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2020-02-15
Dana Jennerström
Vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Dana Jennerström

0721-81 27 44

Räkna ut avståndet till jobbet

Bruttovägen 7, Järfälla