TNG

Tjänsten är tyvärr tillsatt

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

EHS officer med ansvar för säkerhetsfrågor

Finisar söker en Environmental Health & Safety (EHS) officer med ansvar för säkerhetsfrågor till Järfällafabriken i Stockholm

Till ett omväxlande och stimulerande arbete söker vi en ingenjör inom EHS (Environmental, Health, Safety) med ansvar för miljö, arbetsmiljö - och säkerhetsfrågor. Har du tidigare erfarenhet som arbetsmiljöingenjör från ett företag inom tillverkningsindustrin och brinner för säkerhetsfrågor? Som ett led i att stärka säkerhetsnivån och arbetsmiljön på Finisar i Järfälla söker vi nu en ny kollega som ska bidra med sin expertis på området samt säkra att EHS-frågor efterlevs. Läs mer nedan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Vi vill förstärka verksamheten med en EHS officer och i denna roll får du möjligheten att arbeta på ett världsledande företag inom optisk kommunikation, i en internationell och högteknologisk miljö med produkter i teknisk framkant. 

Finisar utvecklar och säljer lösningar till världsledande företag inom bredbands- och telekommunikationsindustrin. Som EHS-officer får du arbeta i en dynamisk och snabbväxande organisation med korta beslutsvägar och med stort eget ansvar. Du ansvarar för genomförande av utredningar och projekt och har en direkt påverkan över processer och arbetssätt.

6 v semester
6 v semester
Bonus
Bonus
Friskvård
Friskvård
Kompetens&shyutveckling
Kompetens­utveckling

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

 Dina arbetsuppgifter:

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du kommer att vara Finisars expert inom miljö, hälsa och säkerhet samt den lokala representanten i det globala EHS arbetet. Du kommer även vara ansvarig för våra kontakter med olika tillsynsmyndigheter. I den här rollen kommer du att rapportera till kvalitetschefen och det förväntas att du äger och ansvarar för hela arbetsmiljöarbetet. Kontoret är beläget i Järfälla och tjänsten är på heltid med start så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

VEM ÄR DU?

För att vara aktuell för denna roll ser vi att du är utbildad ingenjör eller har motsvarande utbildning och kunskaper inom EHS. Du bör även vara väl införstådd i arbetsmiljöverkets föreskrifter och ha erfarenhet av att applicera dessa. Finisars verksamhet kräver att du har goda kunskaper i kemikaliehantering med tillhörande riskbedömningar och att du även kan vara med och riskbedöma andra kritiska arbetsmoment ex. flytt av utrustning. Det är meriterande om du har erfarenhet från tillverkande industri, gärna med högt ställda regulatoriska krav. 

Då du kommer ha löpande kontakt med kollegor i Sverige, USA och Tyskland bör du behärska svenska och engelska i både tal och skrift. Du kommer även att vara ansvarig för att dokument såsom policy och rutiner uppdateras vilket också ställer krav på skriftliga färdigheter. För att du ska vara framgångsrik i rollen som arbetsmiljöingenjör ser vi att du har ett systematiskt tillvägagångssätt, är strukturerad, initiativrik och trivs med eget ansvar. Du är nätverkande, och har en god kommunikativ förmåga. 

Låter det som en tjänst för dig? Välkommen med din ansökan!

Alla lediga jobb