TNG
Engagerad lönechef till Geberit/Ifö i Bromölla

Engagerad lönechef till Geberit/Ifö i Bromölla

Söker du en operationell och strategisk roll där du ansvarar för att utveckla lönefunktion? Vi söker en lönechef till Geberit/Ifö!

Arbetsgivare Geberit AB
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2018-10-23
Gym på kontoret Gym på kontoret
Friskvård Friskvård
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Tjänste&shypension Tjänste­pension
Angelina Nilsson
Visste du att du alltid kan följa status på dina ansökningar online?
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Angelina Nilsson

0768384163

Söker du en operationell och strategisk roll där du ansvarar för att utveckla lönefunktion? Vi söker en lönechef till Geberit/Ifö!

Geberit utvecklar ständigt sin lönehanteringsprocess och är i en intensiv fas. Nu implementeras SAP Time Management och Payroll på nordisk nivå och fler projekt är på ingång. I en operationell och strategisk roll får du som ansvarig för lönefunktionen för i Sverige möjlighet att bidra med din kompetens inom lön. Du får en central funktion i att stötta lokal HR samt den nordiska HR-funktionen i lönerelaterade frågor. Du blir en del av en nordisk organisation och kommer även att ha ett nära samarbete med huvudkontoret i Schweiz.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Du blir del av ett ledande bolag inom VVS-branschen med starka varumärken på den nordiska marknaden. Du blir även del av ett stabilt och internationellt bolag som levererar produkter av toppkvalitet. 

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

I rollen som lönechef på Geberit kommer du ansvara för lönefunktionen i Sverige. Du verkar för en optimerad, kostnadseffektiv och smidig löneprocess. Du kommer att arbeta både med uppgifter på en strategisk och på en operationell nivå i den svenska samt nordiska organisationen. 

 • Ansvara för lönefunktionen i Sverige i tätt samarbete med Nordiska HR och löneteamet. Ca 400 löner, uppdelade på tre bolag, hanteras varav majoriteten är kollektivanställda.
 • Personalansvar för en person samt eventuell tillfällig personal.
 • Ansvar för löneavtal och lönerelaterade delar av kollektivavtalen.
 • Kontinuerligt arbeta med att utveckla och optimera lönefunktionen i Sverige och i Norden.
 • Leda projekt inom lön och Master Data; bland annat kommer du att projektleda implementationen av tidapporteringsmodulen i SAP i Norden och Baltikum.
 • Agera Superuser i SAP på nordisk nivå och därmed vara en stöttning kring systemfrågor relaterat löne- och tidrapportering.
 • Månatlig rapportering av FTE och andra KPI:er till nordiska HR.
 • Även om ditt team har ansvar för att operativt hantera löneadministrationen förväntas du vid behov hantera löneadministration och andra lönerelaterade uppgifter.
 • Supportera HR på lokal och nordisk nivå gällande ad-hoc förfrågningar.
 • Du kommer att ha många kontaktytor, både internt och externt.
 • Du är en aktiv medlem i Nordic HR and Payroll Management Team.
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du kommer att rapportera till HR Director Nordic (som är placerad i Danmark). Vi ser med stor fördel att du är bosatt så att du dagligen kan utgå från kontoret i Bromölla, där även löneteamet och HR för Sverige är placerad. Alternativt utgår du från kontoret i Malmö och är villig att vara tillgänglig på plats i Bromölla 3-4 dagar per vecka. Resor, nationella och internationella, kommer i varierande mängd att ingå i din roll som lönechef.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Vi söker dig med flerårig erfarenhet som ansvarig för lönefunktionen på ett större företag av komplex karaktär, gärna en matrisorganisation. Då rollen kommer att innebära projektansvar för implementation av SAP Time Management och Payroll så är det en väldigt stor fördel om du har erfarenhet av SAP sedan tidigare, alternativt ett större ERP-system. Du är van att driva projekt och har du även erfarenhet av att ansvara för personal är det meriterande. Du är van att tolka kollektivavtal och har du tidigare arbetat med HR-relaterade uppgifter är det ett plus. Du har goda kunskaper i Office-paketet, särskilt Excel, och har en god systemvana. Har du i grunden en högre utbildning är det meriterande. Då du blir del av en internationell koncern kräver tjänsten goda kunskaper i engelska samt goda kunskaper i svenska.

Som person är du engagerad, ansvarstagande och har en förmåga att nå goda resultat. Du har ett systematiskt arbetssätt, en förmåga att se detaljer och är noggrann i ditt utförande. Du trivs med att hantera uppgifter både på en operationell och en strategisk nivå och har ett prestigelöst förhållningssätt. Din kommunikativa förmåga är god och du har lätt för att uttrycka dig.

Geberit AB

Geberit AB

The Geberit Group is a leading supplier of sanitary technology and bathroom design maintaining sales teams in over 40 countries and running over 30 plants worldwide. The strong presence especially in Europe creates benefits for business partners (craftsmen, retailers, engineers and architects) and end consumers alike. Over 12‘000 employees contribute to the company’s success. Headquartered in Rapperswil-Jona (CH), the Geberit Group generates net sales of CHF 2.9 billion.

Arbetsgivare Geberit AB
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2018-10-23
Angelina Nilsson
Följ din ansökan så att du får uppleva hur en fördomsfri rekrytering ska gå till. På riktigt.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Angelina Nilsson

0768384163

Räkna ut avståndet till jobbet

FOLKETS HUSGATAN 1, Bromölla