TNG

Detta jobb går inte längre att söka

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Finansiell Riskanalytiker till Svensk Exportkredit

Nyexaminerad och lockad av analys, finansiella risker, PnL (Profit and Loss) och frågor kring kapitalplanering? Sök jobbet på SEK!

På SEK finns utvecklingsmöjligheter för dig som nyligen tagit examen och är intresserad av finansmarknaden och vill jobba med finansiell riskanalys. Du kommer att arbeta i SEK:s moderna lokaler i Waterfront Building på Klarabergsviadukten i Stockholm City.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

På SEK får du chansen att tillämpa teorin som du lärt dig i skolan på verkliga problem och samtidigt arbeta för något så viktigt som att främja svensk export. På SEK får du följa med på en omfattande förändringsresa, där kundens behov styr utvecklingen och där ambitionen är att kunna göra mer nytta för fler. 

Centralt kontor
Centralt kontor
Gym på kontoret
Gym på kontoret
Karriär&shymöjligheter
Karriär­möjligheter
Företags&shyhälsovård
Företags­hälsovård

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Gruppen Financial Risk Analytics (FRA) är en del av Finansorganisationen och arbetar med mätning, rapportering samt analys av kredit-, marknads- och likviditetsrisk. FRA fungerar som ett stöd för Treasury och Finans, men även övriga delar av verksamheten såsom Risk och Utlåning. Du kommer fokusera på:

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du kommer att ingå i ett trevligt team med fyra kollegor som har olika lång erfarenhet inom finansiell riskanalys och har en gemensam nämnare i att brinna för kvantitativ analys och analytiska utmaningar. I rollen jobbar du med ett helhetsperspektiv på SEK:s affär och får en god överblick. Vi önskar att du är tillgänglig och kan börja så snart som möjligt och gärna redan i december.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som är civilingenjör, eller har annan akademisk examen med matematisk prägel, gärna med inriktning mot finansiell matematik. Det är meriterande om du har intresse för programmering och kan något programmeringsspråk. Excel är ett viktigt arbetsverktyg som vi tror att du är van att arbeta i. För arbetet krävs att du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. 

Vi söker dig med mycket god analytisk förmåga med inriktning på kvantitativ metod, eftersom du kommer att analysera utfall i olika rapporter. Vi ser att du är noggrann och har blick för detaljer så väl som för helheten. Du samarbetar med dina kollegor i gruppen och du är ett stöd för treasury och andra funktioner inom SEK vilket innebär att du har en hel del interna kontakter i jobbet.

Alla lediga jobb