TNG
Fleet specialist till Arriva i Stockholm

Fleet specialist till Arriva i Stockholm

Nu söker Arriva en Fleet specialist till bussverksamheten

Arbetsgivare Arriva
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2019-09-25
Friskvård Friskvård
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter
Tjänste&shypension Tjänste­pension
6 v semester 6 v semester
Hendrik Christiansson
Vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Hendrik Christiansson

070-9378702

Nu söker Arriva en Fleet specialist till bussverksamheten

Har du jobbat som Fleet specialist / fleet manager och vill nu har nya utmaningar? Har du erfarenhet från lokal-/persontrafik (buss/spår) eller kanske har en produktionsteknisk bakgrund från fordonsindustrin som konstruktör, maskiningenjör eller serviceingenjör eller andra lämpliga roller? Vi intervjuar löpande så sök tjänsten idag!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Arriva är starkt värderingsstyrda och har stora ambitioner att växa de kommande åren. Du kommer till ett bolag som satsar på sin personal samtidigt som de just nu investerar mycket resurser på nya system och förbättrade arbetsmetoder för att öka kvaliteten för sina resenärer. Arriva har starka ägare i ryggen med uthållighet för stora verksamhetsförändringar. För dig som Fleet specialist innebär detta att du kommer arbeta på ett bolag som präglas av utveckling och framåtanda. Lärande, utbildning och informationsutbyten med företagsgruppens systerbolag ute i Europa kommer att vara inslag för att lära av best practice.

Du kommer till en avdelning där du kommer kunna påverka din egen utveckling/karriär. Du blir erbjuden en marknadsmässig lön med ett förmånspaket som bland annat inkluderar sex veckors semester, tjänstepension samt friskvårdsbidrag.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Som fleet specialist i teknikorganisationen kommer du att ansvara för att Arriva har rätt fordonsflotta enligt huvudmännens kravspecifikationerna. Det innebär bland annat att:

  • Optimera bussflottan utefter huvudmännens kravspecifikationer
  • Vara behjälplig med säkerställa att flottan har rätt status enligt gällande lagar och regelverk samt att korrekt info finns i verksamhetssystemen
  • Arbeta med budget och prognosuppföljning på befintlig flotta samt rapporter för att följa upp uppsatta KPI:er
  • Analysera fordonskostnader och definiera optimeringsstrategier
  • Utforma, följa upp och stödja den operativa verksamhetens så att de följer uppsatta inspektions- och serviceplaner
  • Stödja den operativa verksamheten med integreringar/implementering av förändringar i befintliga och nya avtal
  • Stödja kommande anbudsprocesser med detaljerad kunskap, information samt bistå med kostnadsberäkningar
  • Formulera specifikationer för nya bussmodeller och vara delaktig i förhandling mot bussleverantörer (leveransuppföljning/inspektion av nya bussar)

 

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du utgår från tekniska avdelningen i Råsta där du kommer arbeta mestadels av tiden. Det är viktigt att du arbetar verksamhetsnära vilket innebär att du kommer att arbeta ute i verksamheten där du för en löpande och nära dialog med den operativa verksamheten, PTA (produkttekniska avdelningen) och övriga teknikavdelningar där verkstäderna ingår. Tjänsten är på heltid och är tänkt att starta så snart rätt person kan vara på plats.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Vi söker dig med bakgrund från fleet management men du kan också ha en erfarenhet från andra områden som exempelvis konstruktionsingenjör, maskiningenjör, produktionsteknik/tekniska ritningar eller serviceingenjör.  Du har erfarenhet från roller där du hanterat flera parametrar, såsom lagkrav och affärsvärde, för att nå dina uppsatta mål. Det är ett plus om du har god kunskap om bussar/lokaltrafik men det är inget krav.

Som person är du nyfiken och gillar att ha översikt och struktur runt omkring dig. Du är öppen och kommunikativ och gillar att jobba i team. Du har god nivå i engelska både i tal och skrift.

Arriva

Arriva

Arriva är en av Europas ledande operatörer inom kollektivtrafiken. I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 900 medarbetare, 900 bussar, 150 tåg och 90 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt – dygnet runt – fram och tillbaka. Arriva Sverige är en del av Europas största koncern för persontrafik – Deutsche Bahn. Det gör det möjligt för oss att kombinera det mindre företagets snabba anpassningsförmåga med stabiliteten och kunskapen hos det stora moderbolaget. Vi uppfattar oss som en seriös utmanare på den svenska kollektivtrafikmarknaden med ambitionen att kontinuerligt vinna nya marknadsandelar. Det åstadkommer vi genom att alltid se möjligheterna till nya innovativa lösningar som får ännu fler människor att resa kollektivt. Hoppas att du vill vara med på vår resa.

Arbetsgivare Arriva
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2019-09-25
Hendrik Christiansson
Hos TNG söker du inte bara jobb vetenskapligt, utan kan också följa din ansökan hela vägen.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Hendrik Christiansson

070-9378702

Räkna ut avståndet till jobbet

Liljeholmsstranden 5, 117 43 Stockholm