TNG
Fordonschef till Arlanda Express
Detta jobb ligger som Förhandsgranskning

Fordonschef till Arlanda Express

Arlanda Express söker en engagerad Fordonschef

Arbetsgivare A-Train
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2020-01-01
6 v semester 6 v semester
Mobil Mobil
Friskvård Friskvård
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Dana Jennerström
Vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Dana Jennerström

0721-81 27 44

Arlanda Express söker en engagerad Fordonschef

Vill du följa med på en spännande transformationsresa där vi ska nå helt nya positioner och hjälpa kunderna att starta och sluta sin dag på topp? Målet är att bli det mest innovativa företaget inom resebranschen med kunden i centrum!
Som Fordonschef hos Arlanda Express är du en viktig del i verksamheten eftersom du ansvarar för underhåll, utveckling och förnyelse av våra tåg. I vår förändringsresa har du en självklar roll eftersom tågen är en central del i vår verksamhet. Vår verksamhet drivs helt och hållet på marknadsmässig grund och vi har stort fokus på miljö och mångfald. Arlanda Express är ett av de snabbaste transportalternativen mellan Stockholm och Arlanda och vår service och design är prisbelönt. Välkommen med din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

"En resa ska vara något mer än bara det funktionella. Reseupplevelsen ska innehålla såväl hjärta som hjärna samt vara en upplevelse i sig som skapar mervärde för Arlanda Express kunder. Därför är den rollen så viktig" säger Martin Byström, Teknisk Chef på Arlanda Express.

Vi välkomnar dig till ett företag som präglas av öppenhet, tolerans och förtroende för medarbetarna. Hos oss blir du en del av ett modernt företag med fordonsteknik i framkant och som värnar om kvalitet, människor och miljö. Våra medarbetare är vår främsta resurs och tillsammans ska vi ge våra kunder den bästa service, resekomfort och omtanke. Vi erbjuder dig en roll med stort ansvar och variation i arbetsinnehållet samt goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget. Med din tidigare erfarenhet av upphandling och stora projekt kommer du att ha en ledande roll när vi snart påbörjar arbetet att anskaffa helt nya tåg.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Rollen som Fordonschef erbjuder ett omväxlande och spännande arbete inom alla teknikområden som berör våra järnvägsfordon vars funktion och tillförlitlighet vi ständigt förbättrar. Tjänsten innebär också projektledning inom det fordonstekniska området. Arbetet förutsätter nära samarbete med kollegor och externa parter vilket ger jobbet ett rikt socialt innehåll. 

Ditt ansvar omfattar:

  • Arbetsmiljö- och säkerhetsansvar
  • Ansvar för underhållsplaner, konfiguration samt ändringshantering
  • Analys och ansvar för tekniska utredningar
  • Innovations- och förbättringsarbete
  • Ansvar för kostnads- och investeringsbudget 
  • Ansvar för uppföljning av ingångna avtal med underentreprenörer
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Vi är en idérik och handlingskraftig organisation där många ändringar görs för att förbättra reseupplevelsen och jobbet erbjuder därmed stor omväxling, roliga arbetsuppgifter och många kontaktytor både inom och utom företaget.

Du blir en del i ett erfaret och engagerat team. Din arbetsplats finns i centrala Stockholm nära Arlanda Express. För att trivas i rollen behöver du vara nyfiken, strukturerad och trygg. Du har strategisk höjd i ditt ledarskap samtidigt som du har förståelse för det operativa arbetet, vilket gör att du är ett bra stöd för dina kollegor. Säkerhet är ett centralt begrepp i vår verksamhet och du ansvarar för att vi följer lagar och regler som gäller våra järnvägsfordon. Självledarskap ser du som en självklarhet och är det som gör att du kan växla mellan självständigt arbete och samarbete med såväl interna som externa kontakter.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Arlanda Express vill vidare bygga på sitt starka varumärke med fokus på kvalitet och våra resenärer och söker dig som har ett stort intresse för teknik, ekonomisk förståelse och intresse för att leda och utveckla människor. Vi söker dig som har civilingenjörsexamen eller högskoleingenjörsutbildning inom maskin, farkostteknik eller motsvarande. Vi tror att du har arbetslivserfarenhet från relevant verksamhetsområde samt god teknisk förståelse.

Vi söker dig som är affärsorienterad, initiativrik och drivs av förändring. Du är pragmatisk och lösningsorienterad. Du delar med dig av dina tidigare arbetslivserfarenheter och är duktig på att kommunicera och trivs i samarbete med andra. Du har god förmåga att snabbt sätta dig in i komplexa frågor samt identifiera förbättringsområden och agera på eget initiativ. Som person är du ansvarsfull, handlingskraftig och uppnår resultat med hög kvalitet. Då rollen innebär ett nära samarbete med underentreprenörer ser vi att du är affärsmässig och har en god social förmåga.

A-Train

A-Train

Arlanda Express ägs och drivs av A-Train AB som även projekterade och byggde Arlandabanan. När banan stod klar hösten 1999 överlämnades anläggningen till staten. I gengäld leasar nu A-Train AB tillbaka Arlandabanan med en exklusiv koncession, dvs. rätten att köra tågtrafiken fram till år 2050, och verksamheten drivs helt och hållet på marknadsmässig grund.

Arbetsgivare A-Train
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2020-01-01
Dana Jennerström
Vi rekryterar vetenskapligt – fakta framför magkänsla helt enkelt.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Dana Jennerström

0721-81 27 44

Räkna ut avståndet till jobbet

Vasagatan 11