TNG
Gruppchef till Green Cargo i Helsingborg

Gruppchef till Green Cargo i Helsingborg

Vill du arbeta som Gruppchef med ansvar för logistikproduktion och följa med på Green Cargos förändringsresa?

Arbetsgivare Green Cargo
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-05-07
Friskvård Friskvård
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
Tjänste&shypension Tjänste­pension
6 v semester 6 v semester
Jenny Andreasson
Vi rekryterar vetenskapligt – fakta framför magkänsla helt enkelt.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Jenny Andreasson

0707 214 214

Vill du arbeta som Gruppchef med ansvar för logistikproduktion och följa med på Green Cargos förändringsresa?

Är du en framåtblickande ledare som vill vara en del av Sveriges mest erfarna aktör inom järnvägslogistik? Vill du leda en organisation i förändring såväl operativt, taktiskt som strategiskt?

Till Green Cargo i Helsingborg/Trelleborg söker vi just nu en Gruppchef inom logistikproduktion som vill vara på en resa framåt!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Green Cargo utvecklar och levererar effektiv och hållbar järnvägslogistik i ett nätverk som når ut över hela Sverige och den europeiska kontinenten. Här får du möjlighet att arbeta hos en erfaren aktör som ligger i framkant i dagens konkurrens- och lösningstänkande och arbetar med transporter som är miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbara.

Du kommer att arbeta i driftområde Syd som består av ca 450 medarbetare, framförallt bangårdspersonal och lokförare. Området sträcker sig från Uddevalla i norr till Trelleborg i Söder och innefattar trafiken till och genom Danmark. Driftområdet är uppdelat i sju gruppchefsområden och som stöd i arbetet finns även ledningsstöd, produktionsutvecklare, verksamhetsstöd inom säkerhet och HR Business Partner.

Som Gruppchef för logistikproduktion kommer du att få en central roll och leda bangårdarna i Helsingborg och Trelleborg. Som stöd i arbetet finns också ett driftcenter. De stöttar och hjälper produktionspersonalen om något oförutsett inträffar och hanterar alla frågor som dyker upp i produktion under utförandet.

Green Cargo är mitt i ett omfattande förbättringsprogram som syftar till att skapa effektiva och stabila processer. Gemensamt skapas en plattform för ständiga förbättringar och en kultur som uppmuntrar förändring och som gruppchef blir du en viktig del i förbättringsarbetet och utvecklingen av Green Cargo. 

I din roll kommer du få möjlighet att påverka enhetens operativa och strategiska arbete och kombinera ditt intresse för logistik och transport med ledarskap.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Som gruppchef för logistikproduktion kommer du att fortsätta leda Green Cargos förändringsresa mot järnvägslogistik i världsklass. Du kommer att ha en viktig roll inom driftområdet, där du är operativt ansvarig för bangårdarna i Helsingborg och Trelleborg och driver arbetet framåt med fokus på säkerhet, punktlighet och lönsamhet. I din roll som Gruppchef kommer du att ansvara för ett team på cirka 30 bangårdsarbetare, som du leder och coachar i deras arbete och utveckling. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Säkerställa att dina medarbetare har rätt förutsättningar för att lyckas med sina arbetsuppgifter
• Arbetsmiljöansvar med ansvar för säkerhet och systematiskt arbetsmiljöarbete
• Personalansvar med ansvar för kompetensutveckling och rekrytering
• Följa upp och analysera nyckeltal och trender
• Leda möten gällande daglig styrning
• Främja ett enhetligt arbetssätt genom att arbeta med efterlevnad av rutiner och instruktioner
• Tillsammans med dina medarbetare leda förbättringsinitiativ, bland annat med hjälp av systematisk problemlösning

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du rapporterar till Driftområdeschef Syd. Tjänsten är placerad i Helsingborg/Trelleborg.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

För att trivas och lyckas i rollen har du erfarenhet av att arbeta som ledare. Du har relevant eftergymnasial utbildning, gärna inom ekonomi eller logistik, och/eller erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna inom logistik- och transportintensiv verksamhet eller industrin.

Du har erfarenhet av verksamhets- och förändringsledningsarbete inom processer och ledningssystem och har haft budget- och resultatansvar tidigare. Vi ser det som en fördel om du har arbetat i en produktionsorganisation där ett systematiskt förändringsarbete har bedrivits. 

Vi tror att du är en person som tar initiativ, får saker att hända, arbetar målinriktat och tar ansvar för resultat och god kvalité i arbetet. Som ledare ger du teamet en tydlig riktningskänsla, motiverar och samordnar teamet mot gemensamma mål. Du coachar och främjar dina medarbetares utveckling. Då du kommer ha många kontakter, både internt och externt, behöver du vara tydlig, strukturerad och effektiv i din kommunikation och ha förmågan att bygga och vårda relationer. Du främjar en stabil och förtroendeskapande arbetsatmosfär och stödjer och uppmuntrar andra när det uppstår problem. Ditt sätt att arbeta är systematiskt och strukturerat.

Du har goda kunskaper i Microsoft Office-paketet. Du behärskar såväl svenska som engelska, flytande i tal och skrift. 

Green Cargo

Green Cargo

När Green Cargos tåg rullar, rullar hjulen för svensk industri och handel. I många avseenden bär vi faktiskt tillväxten, välfärden och jobben på våra hjulaxlar. Vi kör lastbilshytter till Gent, möbler till Haparanda, tidningspapper till Frankfurt, mjöl till lokala bagerier, vin till middagsbordet och stålämnen till Borlänge. Det gör vi pålitligt, tryggt och på utsatt tid. Med våra 1 900 anställda, 360 lok och 5 000 vagnar erbjuder vi miljömärkta dörr-till-dörr-transporter i ett nätverk som når ut över hela Sverige och med våra partners når vi tusentals orter i Europa. Vi söker medarbetare som med sin kompetens och sitt engagemang vill och kan bidra till att nå uppsatta mål. Hos oss är trivseln och stoltheten hög och möjligheten till karriärutveckling stor vilket gör att de flesta väljer att stanna länge hos oss.

Green Cargo
Arbetsgivare Green Cargo
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-05-07
Jenny Andreasson
Hos TNG söker du inte bara jobb vetenskapligt, utan kan också följa din ansökan hela vägen.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Jenny Andreasson

0707 214 214

Räkna ut avståndet till jobbet

Strandbadsvägen 21, Helsingborg