TNG

Detta jobb går inte längre att söka

Men kolla in våra andra jobb istället!

Alla lediga jobb

Head of fleet till MTR Tech i Stockholm

Till Pendeltågen i Stockholm söker vi en utvecklingsinriktad Head of Fleet / Förvaltningschef. Sök till MTR Tech redan idag!

Söker du en roll där du har möjlighet att både påverka och underlätta i stockholmarnas vardag samtidigt som du bidrar till utvecklingen av pendeltågen? Då är det här en roll för dig! MTR Tech söker en Head of Fleet som ska ansvara för utvecklingen av pendeltågens fordon. Här får du möjligheten att leda ditt team och arbeta med att utveckla och säkra fordonen som dagligen transporterar miljontals människor.

Du blir en del av ett företag som ständigt utmanar och hittar nya lösningar för att driva verksamhetens utveckling framåt. MTR Tech ingår i MTR koncernen som är ett av världens ledande tågbolag och rollen som Head of Fleet är en central del i utvecklingen och bevarandet av den positionen.

Välkommen med din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

MTR Tech är ett underhållsbolag som bland annat hanterar underhållet för pendeltåget och tunnelbanan i Stockholm genom reparationer, underhåll och fordonsförvaltning.


Företaget drivs av sina värderingar: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat, vilket även kommer att prägla din vardag och genomsyra ditt arbete. Detta är en organisation där du ges möjlighet att göra skillnad samtidigt som du bidrar med din erfarenhet och tar del av ett brett nätverk med oändliga möjligheter.

Som anställd hos MTR Tech erbjuds en rad förmåner så som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan MTR även erbjuda gym på samtliga depåer samt rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård.

Flextid
Flextid
Karriär&shymöjligheter
Karriär­möjligheter
Kollektiv&shyavtal
Kollektiv­avtal
Betald kollektiv&shytrafik
Betald kollektiv­trafik

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

I din roll som Head of Fleet inom pendeltågen kommer du att ansvara för ett team om 5-10 medarbetare. I teamet ingår bland annat fordonsförvaltare, projektledare, ILS-specialister samt fordonsspecialister. Du motiveras av att leda andra samt av att bidra till utveckling och optimering inom ditt område. Du trivs att arbeta med tekniska frågor, underhåll och uppskattar närheten till dina fordon och deras depåer. Du uppskattar samarbete och samverkan i projektform, både internt och med kund och leverantörer. Arbetsuppgifterna är dynamiska och fokus är utveckling av personal, processer och de tillgångar som ingår i förvaltningsansvaret.

I dagsläget har de fordon du ansvarar för en livslängd på ca 30 år och flertalet av fordonen har nått sin medelålder. Det innebär att det är kritiskt för MTR Tech att fordonen förvaltas och utvecklas så att prestanda och funktion upprätthålls och den tekniska livslängden säkras, vilket kommer vara en del av ditt huvudansvar.

Dina huvudsakliga uppgifter är att:

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Som Head of fleet ingår du i ledningen för MTR Tech Projects & Engineering. Du har din huvudsakliga placering i Älvsjödepån, men kommer att alternera mellan depåerna i Bro och Södertälje, samt på huvudkontoret på Kungsholmen. För att snabbt komma in i rollen tilldelas du en mentor som du får gå parallellt med för att komma in i rollen både operativt och strategiskt. Tänkt start är så snart som rätt person kan vara på plats.

VEM ÄR DU?

För att lyckas i den här rollen har du en teknisk eller ekonomisk akademisk utbildning och ett stort intresse för teknik. Vi ser även att du har flera års erfarenhet av arbete inom liknande roll i en liknande bransch och goda kunskaper inom förvaltningsmetodik. Du har tidigare lett ett team av seniora tjänstemän mot framgång. Då rollen innehåller många interna och externa kontaktytor är det viktigt att du behärskar både svenska och engelska i såväl tal som skrift. Har du erfarenhet från järnvägs- eller transportbranschen är detta meriterande. Vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet av ISO 55000.

Rollen som Head of fleet kräver att du är kommunikativ, pålitlig och motiverande i din relation inom och utanför organisationen. Vi söker dig som är en pragmatisk, affärsmässig och utvecklingsorienterad person. Du är en erfaren chef och ledare och är trygg med att fatta strategiska beslut för att driva verksamheten framåt.

Alla lediga jobb