TNG
Inköpare / upphandlingsansvarig – Nordiska museet

Inköpare / upphandlingsansvarig – Nordiska museet

Stiftelsen Nordiska museet söker en senior inköpare med erfarenhet av LOU upphandlingar

Arbetsgivare Nordiska museet
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2018-11-29
Kompetens&shyutveckling Kompetens­utveckling
Tjänste&shypension Tjänste­pension
Friskvård Friskvård
Företags&shyhälsovård Företags­hälsovård
Dana Jennerström
Följ din ansökan så att du får uppleva hur en fördomsfri rekrytering ska gå till. På riktigt.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Dana Jennerström

0721-81 27 44

Stiftelsen Nordiska museet söker en senior inköpare med erfarenhet av LOU upphandlingar

Har du erfarenhet av strategiskt och operativt inköp och trivs i en bred roll? Stiftelsen Nordiska museet söker just nu en inköpare med erfarenhet av upphandlingsarbete och är kunnig inom lagen om offentlig upphandling, LOU. Du får möjlighet att bygga upp, påverka och driva stiftelsens inköpsfunktion inom operativt och strategiskt inköp.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Stiftelsen Nordiska museets verksamhet är bred och komplex, museet är idag Sveriges största kulturhistoriska museum. Utöver den stora museibyggnaden på Djurgården äger stiftelsen flera kulturhistoriska miljöer på skilda håll i landet. Vi erbjuder dig en utåtriktad och självständig roll i en verksamhet som präglas av mångfald och jämställdhet. Välkommen till en arbetsplats med tydliga mål och riktlinjer, där medarbetarna erbjuds arbetsglädje och möjlighet till utveckling.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

  • Ansvara, leda och genomföra strategiska ramavtal på efterfrågade varor, tjänster och entreprenader.
  • Genomföra upphandlingar enligt LOU samt genomföra avrop från ramavtal.
  • Stödja verksamheten med service, rådgivning och kommersiell kompetens för att möta verksamhetens krav och förväntningar.
  • Bevaka och följa upp kvalitet, pris och leverans hos befintliga samt nya leverantörer.

Du kommer att ansvara för verksamhetens rutiner för inköp och därmed arbeta för att optimera strukturer, processer och rutiner. Genom att utbilda i frågor som rör upphandling, avrop och inköp bidrar du till att utveckla och effektivisera inköpsprocessen för att skapa ett kostnadseffektiv och gemensamt arbetssätt för hela verksamheten. Du arbetar tätt tillsammans med chefer över hela organisationen.

 

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Då vår verksamhet har en geografisk spridning innebär rollen nära samverkan med enheter och leverantörer på olika platser i landet. Tjänsten är en tillsvidare anställning med placering på Nordiska museet på Djurgården. Du kommer att ingå i ett team bestående av specialister inom ekonomi och HR och du kommer att rapportera till Ekonomichefen.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har en relevant eftergymnasial utbildning och erfarenhet av strategiskt- och operativt inköp. Du har mycket goda kunskaper om gällande regler i LOU samt övriga tillämpliga bestämmelser och praxis på området samt anbudsprocesser enligt LOU. Kunskaper inom lagen om offentlig upphandling är ett krav då Stiftelsen Nordiska Museet lyder under LOU-lagen, trots att det inte är en statlig verksamhet. Bakgrund inom byggtekniska området  och/eller mark är meriterande. Du är en god förhandlare med intresse, förmåga och vana att tänka och agera affärsmässigt i alla sammanhang. 

Vi söker dig som har starkt utpräglat affärssinne och är resultatorienterad. Du är duktig på att analysera och dra slutsatser för att göra korrekta avvägningar och beslut. Du behöver vara noggrann, självständig och kan planera arbetet på ett effektivt sätt. Du har en god förmåga att se och förstå helheten men kan samtidigt fokusera på detaljerna. Du tycker om att skapa goda relationer med medarbetare, kunder/leverantörer och är både hänsynstagande och pedagogisk. 

Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Nordiska museet

Nordiska museet

Stiftelsen Nordiska museet är i dag Sveriges största kulturhistoriska museum. Samlingarna speglar landets kulturhistoria från 1500-talet till nutid. Utöver den stora museibyggnaden på Djurgården äger stiftelsen flera kulturhistoriska miljöer på skilda håll i landet: Julita gård, Tyresö slott, Svindersvik, Härkeberga kaplansgård samt Wicanderska villan på Djurgården. Stiftelsen svarar för driften och förvaltningen av dessa miljöer med totalt över 400 byggnader och vidsträckta historiska parker och landskap, oftast i samverkan med utomstående intressenter som kommuner, byalag, föreningar och privatpersoner.
Stiftelsen Nordiska museets verksamhet finansieras till 68 procent av statsbidrag. Det är stiftelsens nämnd (styrelse) som svarar för att stiftelseförordnandet följs. Ansvaret för frågor som rör användningen av tillgångar och placering av förmögenhet ligger hos nämnden i enlighet med stiftelselagen och stiftelsens egna stadgar.

Nordiska museet
Arbetsgivare Nordiska museet
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2018-11-29
Dana Jennerström
I de första stegen under vår rekrytering är du helt anonym, vi vet inte ålder, namn eller kön.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Dana Jennerström

0721-81 27 44

Räkna ut avståndet till jobbet

Djurgårdsvägen 6-16