TNG
Inköpsanalytiker till Ahlsell i Stockholm

Inköpsanalytiker till Ahlsell i Stockholm

Stort intresse för analys och vill jobba med att optimera inköp? Till Ahlsell rekryterar vi nu en inköpsanalytiker. Sök här!

Arbetsgivare Ahlsell
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-04-08
Kollektiv&shyavtal Kollektiv­avtal
6 v semester 6 v semester
Tjänste&shypension Tjänste­pension
Kompetens&shyutveckling Kompetens­utveckling
Helena Björk
Visste du att du alltid kan följa status på dina ansökningar online?
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Helena Björk

0709-513569

Stort intresse för analys och vill jobba med att optimera inköp? Till Ahlsell rekryterar vi nu en inköpsanalytiker. Sök här!

Är Du ute efter nya utmaningar inom inköp? Då kan detta vara något för Dig! Vi söker just nu en inköpsanalytiker till Ahlsell, där Du på koncernnivå kommer att bidra till att effektivisera, optimera och utveckla arbetet inom inköp. Förutom att axla en analytisk roll med inflytande över verksamheten, blir Du en del av ett marknadsledande bolag som trots sin storlek har bibehållit entreprenörsandan i varje led. Ahlsell tar sin position på allvar och bidrar till att göra det enklare att bygga ett bättre samhälle!

Välkommen med din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Som inköpsanalytiker har du en spännande och utvecklande roll med stor möjlighet att påverka verksamheten i stort. Till vardags arbetar du fritt med ansvar att bidra till att ansvarsfulla och optimala inköp görs för Ahlsell. Rollen ger utrymme att utnyttja den potential som finns när det gäller att utveckla, utmana och utvärdera befintliga rutiner och processer. Detta är alltså en möjlighet för dig som känner dig hemma med statistisk analys, har god vana av inköpsarbete och vill utveckla dina egna färdigheter och bidra till Ahlsells inköpsarbete så att vi når våra strategiska mål!

För att säkerställa en framgångsrik och långsiktigt hållbar organisation lägger vi på Ahlsell stort fokus på att våra medarbetare ska utvecklas, känna stolthet och engagemang. Att vara en bra och utvecklande arbetsgivare för våra medarbetare tror vi även är viktigt för att attrahera nya kompetenta medarbetare.

 

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

I rollen som Inköpsanalytiker på Ahlsell kommer du i huvudsak att:

  • ta fram och bistå inköpsorganisationen med underlag för att överblicka status i leverantörsaffärer (ex försäljnings- och marginalutveckling, kundsegmentering, leveransprecision, share of wallet m.m.)
  • sammanställa förhandlingsunderlag och ta fram analyser och underlag inför leverantörsförhandlingar
  • ta fram underlag till kategoriplaner
  • följa upp och utveckla förståelse och användning av råvaruprisutvecklingen i inköpsarbetet. Du är ansvarig kontaktperson för vår leverantör av råvarudata samt super user i det system som används
  • följa och analysera leverantörsutvecklingen, utvalda KPI:er samt utvecklingen på bransch- och macronivå
  • sammanställa, analysera och utforma underlag från organisationens resultat kopplat till arbetet kring kategori/inköp
  • leda de forum och de kontakter som krävs för att utveckla analyser och underlag som stödjer Ahlsells inköpsarbete
  • löpande sträva efter att automatisera standardanalyser och samverka med IT och andra funktioner för att hitta smarta sätt att sprida informationen i inköpsorganisationen
ROLLEN INNEBÄR I KORTHET

ROLLEN INNEBÄR I KORTHET

Du rapporterar till inköpsdirektören och jobbar med utveckling och leverans av analytiskt underlag till inköpsorganisationen i Norden, primärt Sverige, Norge och Finland. Du samverkar indirekt med hela organisationen och funktioner såsom inköp, logistik, sälj, marknad, ekonomi, och har ett 80-tal personer i ländernas inköpsorganisationer som du löpande stöttar med dina analyser. Du arbetar självständigt i tät dialog med inköpsdirektören och övriga medarbetare i inköpsorganisationen.

Din arbetsplats är i ljusa och fina lokaler i Marievik, ett stenkast från Liljeholmens centrum, där Ahlsell har sitt huvudkontor. Nära både tunnelbana, tvärbana, pendeltåg och bussar. Start sker så snart som möjligt efter överenskommelse. Under rådande pandemi arbetar vi enligt FHM:s riktlinjer med en stor andel distansarbete.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi, statistik, supply chain eller annat område med relevans för rollen. Du har erfarenhet av inköpsanalysarbete och är kunnig inom processer och metodik när det gäller inköp. Du har mycket goda språkkunskaper i engelska och svenska när det gäller tal och skrift och tycker om att förmedla budskap och resultat av Ditt arbete på ett pedagogiskt och inspirerande sätt. Du är en hyfsat god användare av Powerpoint. Du jobbar dagligen i Excel och betraktar dig själv som mycket kunnig och en avancerad användare av programmet. Givet Ahlsells omfattande sortiment och leverantörs- och kundbas är det viktigt att Du har vana av att bearbeta stora mängder data.

Du är affärsintresserad och har erfarenhet av att jobba i en organisation som har kunden och affären i centrum. Du är utvecklingsorienterad och har en god förmåga att tänka konceptuellt och omsätta idéer till handling. Du är analytisk och gillar att arbeta med siffror och komma till slutsatser och insikter. I rollen har du många kontakter med kollegor runtomkring i organisationen vilket ställer krav på kommunikativ förmåga och att både kunna lyssna in och föra ut ett budskap, så många kontaktytor ger Dig energi så klart!

 

Ahlsell

Ahlsell

Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Det unika kunderbjudandet omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Koncernen omsätter cirka 31 miljarder SEK. De tre huvudmarknaderna Sverige, Norge och Finland står för cirka 97% av intäkterna. Med drygt 5 700 medarbetare, över 240 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

Ahlsell
Arbetsgivare Ahlsell
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2021-04-08
Helena Björk
Du vet väl om att vi jobbar helt med fördomsfri rekrytering?
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Helena Björk

0709-513569

Räkna ut avståndet till jobbet

Årstaängsvägen 11, Stockholm