TNG
Inköpscontroller till Green Cargo i Solna

Inköpscontroller till Green Cargo i Solna

Är du redo för nästa steg i karriären? Trivs du att planera och följa upp verksamheten? Sök då jobbet som Inköpscontroller idag!

Arbetsgivare Green Cargo
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2020-09-02
Karriärs&shymöjligheter Karriärs­möjligheter
Kompetens&shyutveckling Kompetens­utveckling
Tjänste&shypension Tjänste­pension
6 v semester 6 v semester
Helena Björk
Vi rekryterar vetenskapligt – fakta framför magkänsla helt enkelt.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Helena Björk

0709-513569

Är du redo för nästa steg i karriären? Trivs du att planera och följa upp verksamheten? Sök då jobbet som Inköpscontroller idag!

Med hållbarhet och miljö i fokus är Green Cargo ett företag som är helt rätt i tiden! Green Cargo är mitt i en spännande förändringsresa inom inköp där du som Inköpscontroller och verksamhetsutvecklare kommer vara en viktig spelare. Här välkomnas du till ett team av kompetenta och engagerade kollegor som motiverar varandra att utvecklas och tänka nytt – med siktet inställt att leverera järnvägslogistik i världsklass. Är du redo att ta nästa steg i karriären i rollen som Inköpscontroller? Låter detta som en spännande utmaning för dig? Välkommen med din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Som Inköpscontroller och verksamhetsutvecklare inom inköp på Green Cargo kommer du ha en viktig roll i utvecklingen av Source-to-pay-processen (S2P). Här får du möjlighet att både driva förändringsarbete i projekt och arbeta med löpande uppföljning av verksamheten - ett perfekt jobb för dig som vill ta nästa kliv i karriären och göra skillnad!

Inköp är ett viktigt område som bidrar till att Green Cargo kan fortsätta erbjuda järnvägslogistik i världsklass. Vi ser dig som en nyckelspelare både i utvecklingen av S2P-processen och i arbetet med rapportering av nyckeltal som både är löpande och mer utvecklingsorienterat. Bägge områdena är viktiga för ett framgångsrikt arbete inom inköp. Du välkomnas till ett team av kompetenta och engagerade kollegor och erbjuds en roll som präglas av nytänkande och möjlighet till påverkan.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Som Inköpscontroller/verksamhetsutvecklare kommer du:

 • utveckla, implementera, kravställa och följa upp hela S2P-processen
 • rapportera nyckeltal internt, främst till CPO och ledningen samt utveckla de nyckeltal som används
 • ha tätt samarbete med alla inköpare, finance och linjechefer 
 • vara ett stöd i upphandlingar och leverantörsdialoger när det gäller kalkyler och nyckeltal
 • bidra med kalkyler och nyckeltal till kategoristyrningsarbetet
 • vara kravställare på systemstöd och kommunikationsplan inom inköp samt projektleda olika aktiviteter inom Procurement Excellence 
 • driva Green Cargos inköpsplanering
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du kommer vara en del i ett trevligt team inom inköp som består av nya kollegor såväl som erfarna Green Cargo-medarbetare. Utöver ditt eget ansvarsområde kommer du vid behov, vara delaktig i och självständigt driva upphandlingar och förhandlingar inom de olika inköpskategorierna på Green Cargo. Du är även ansvarig tillsammans med inköparna och linjen att planera och mobilisera inköpsaktiviteter. 

Du rapporterar till Andreas som är CPO på Green Cargo sedan årsskiftet och som har lång och bred erfarenhet av inköpsarbete. Andreas är en närvarande och involverad chef som både kommer att leda arbetet i gruppen och det pågående förändringsarbetet. Andreas kommer även vara engagerad i egna inköpsprojekt och ni kommer ha ett tätt samarbete. 

Green Cargo sitter i lokaler centralt i Solna med närhet till kollektivtrafik. Tjänsten kommer att tillsättas enligt överenskommelse och senast vid årsskiftet.

VEM ÄR DU?

VEM ÄR DU?

Vi vill att vår Inköpscontroller har:

 • högskoleutbildning inom ekonomi, teknik, inköp eller annan relevant akademisk utbildning
 • minst ett års erfarenhet av arbete på en inköpsavdelning
 • mycket god systemvana, speciellt i Excel
 • flytande språkkunskaper både i svenska och engelska, eftersom vi kommunicerar på bägge språken

Som person ser vi att du är ambitiös, har ett starkt driv och är målinriktad. Det krävs att du har en god samarbetsförmåga eftersom du kommer jobba tätt tillsammans med CPO, kollegorna i inköpsteamet och andra interna och externa intressenter. Du har en god analytisk förmåga som kommer till nytta då du planerar och följer upp verksamheten samt utvecklar S2P-processen inom inköp. Du behöver ha en god prioriteringsförmåga eftersom det är hög arbetsbelastning periodvis. Känner du igen dig i beskrivningen? Välkommen med din ansökan!

Green Cargo

Green Cargo

Green Cargo erbjuder effektiv och hållbar järnvägslogistik för det svenska näringslivet. Vår vision är att erbjuda järnvägslogistik i världsklass. Rätt gods på rätt plats vid rätt tillfälle i rätt skick - trygga transporter för kunden till minsta möjliga kostnad för miljön. Vi är 2000 medarbetare inom olika yrken och skiftande tjänster. Hos oss är trivseln och stoltheten hög och möjligheten till karriärutveckling är stor, vilket gör att de flesta väljer att stanna länge hos oss. Vi söker medarbetare som med sin kompetens och sitt engagemang vill och kan bidra till att nå uppsatta mål.

Green Cargo
Arbetsgivare Green Cargo
Placeringsort
Yrkeskategori
Sista ansökningsdag 2020-09-02
Helena Björk
Vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus.
Frågor om jobbet? Kontakta din rekryterare för mer information

Helena Björk

0709-513569

Räkna ut avståndet till jobbet

Svetsarvägen 10